Τεταρτη 30 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Καλογιάννης: «Ψήφο Για Νίκη Και Ανατροπή» - Γέμισε Την Ταχυδρομείου Με Πλήθος Κόσμου Ο Επικεφάλης Της ''Συμπαράταξης'' Στην Κεντρική Του Ομιλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπροστά σε μια λαοθάλασσα ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της "Συμπαράταξης", κ. Απόστολος Καλογιάννης είπε ότι αυτές οι

εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ζήτησε από όλο τον κόσμο να πάει στις κάλπες και τόνισε ότι είναι η ώρα της Συμπαράταξης που ενώνει και πως ήρθε η ώρα της ανατροπής.

Πριν ξεκινήσει η ομιλία του κ. Καλογιάννη προηγήθηκε συναυλία με μουσικό πρόγραμμα που οργάνωσε ο Θ. Θωμαίδης. 

Αναλυτικά η ομιλία του στην πλατεία Ταχυδρομείου το βράδυ της Πέμπτης έχει ως εξής: 

"Είμαστε δυο βήματα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δώσαμε και δίνουμε έναν έντονο και όμορφο προεκλογικό αγώνα. 

Η συντριπτική πλειονότητα των συνδημοτών μας αισθάνεται οργή και αγανάκτηση για τις πολιτικές της κυβέρνησης, που διαλύουν και φτωχοποιούν την κοινωνία μας.

Την ίδια ώρα υπάρχει και έντονη δυσαρέσκεια για τη δημοτική αρχή που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Καθημερινά επιβεβαιώνονται δίπλα στα αυτοδιοικητικά  και τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτών των εκλογών. Είναι μάχη που δίνουμε για την πόλη μας αλλά και τις ζωές μας. 

Γι αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι εκλογές της Κυριακής. Οι πολίτες κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Επιβάλλεται να πάμε όλοι στις κάλπες. Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, να κάνουμε τις δικές μας επιλογές.  

Σε αυτή την καθοριστικής σημασίας εκλογική μάχη, διακυβεύεται όχι μόνο η ανατροπή προσώπων ή πιθανών αντικαταστατών τους, η ανατροπή όχι μόνο καθεστωτικών πρακτικών διαχείρισης και προτύπων άσκησης της εξουσίας, αλλά πρωτίστως διακυβεύεται η ανατροπή των βαθύτατα απάνθρωπων εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών που καθημερινά οδηγούν στην κατάρρευση της πόλης, της Αυτοδιοίκησης, της πατρίδας και της ίδιας της ζωής της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή όλων μας για όσα και όσους ευθύνονται γι’  αυτές.

Φτάνει πια!  Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η ανατροπή αυτών που ζούμε καθημερινά έγινε όρος επιβίωσης!

Πρέπει να κινητοποιήσουμε τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης. Δεν ποντάρουμε στην αδιαφορία και την απάθεια. Ζητάμε τη συμμετοχή τους και όχι μόνο για τώρα αλλά κυρίως για μετά. 

Μόνο εμείς μπορούμε. Το αποδείξαμε με τον τρόπου που δημιουργήσαμε τη Συμπαράταξη. Η συμμετοχή είναι η πεμπτουσία της ίδιας της ύπαρξής μας. 

 

Ψήφο στη Συμπαράταξη λοιπόν γιατί:

-Ενώσαμε και ενώνουμε

-Δεν έχουμε εξαρτήσεις

-Έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα

-Έχουμε άλλο μοντέλο διοίκησης

-Βασική προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ανάγκες 

-Είμαστε διεκδικητικοί

-Δεν φοβόμαστε τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα  

-Κάναμε πράξη την δημοκρατία με τον δημοκρατικό τρόπο εκλογής του υποψηφίου δημάρχου

-Εχουμε αποτυπωθεί πλέον ως η δύναμη της ανατροπής  

Είναι αναγκαιότητα η συντριβή ενός παλαιοκομματικού συστήματος εξουσίας, με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, παλαιοκομματικό-πελατειακό, συγκεντρωτικό σύστημα, έλλειψη λογοδοσίας, ανύπαρκτη συνεργασία με τους φορείς, έργο μικρό και όχι σωστά ιεραρχημένο. 

Από κοντά βρίσκεται και η άλλη έκφραση της συνέχειας αυτού που ζούμε. Με αντιλήψεις περί μάνατζερ και οι δυο τους κρύβουν τις ευθύνες της κυβέρνησης γιατί θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες του πολιτικού φορέα από το οποίο προέρχονται. 

Το μοντέλο αυτό εξάντλησε τα περιθώριά του, έκλεισε τον κύκλο του. Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει ωριμάσει η ανάγκη ανατροπής του. 

Ακούσαμε χθες από την ίδια πλατεία, τον απερχόμενο δήμαρχο Λαρισαίων, να προβάλει και να εξυμνεί το έργο του.

Ξέχασε βεβαίως να πει πως η υποψηφιότητα της πόλης για τις διεκδίκηση του τίτλου της «πράσινης πρωτεύσας της Ευρώπης για  το 2016, κατετάγη στην 11η θέση από τις 12 συμμετοχές. 

Εμείς, μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης.  

Με δημοκρατία, συλλογικότητα, συμμετοχή, διαφάνεια, έλεγχο – λογοδοσία – αξιοκρατία-ισοπολιτεία. Με νέους συμμετοχικούς θεσμούς, με αναβάθμιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έχουμε καταθέσει ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα, που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, το οποίο  περικλείεται στις εξής ενότητες: 

Για τη στήριξη της κοινωνίας 

-Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στο Δήμο – Κινητοποίηση των δυνάμεων της αλληλεγγύης – επέκταση των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής 

-Δήμος ασπίδα για τους πολίτες – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – κανένας πολίτης χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας – κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο  

-Χαμηλότερα δημοτικά τέλη – αλλαγή στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ με στόχο την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων ομάδων

 

Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

-Καθαρότερη Λάρισα – καλύτεροι δρόμοι – καλύτερα πεζοδρόμια 

-Ελάφρυνση του κέντρου της Λάρισας από τα ΙΧ. -  Πειραματική εφαρμογή των δράσεων «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» - Περιφερειακά παρκινγκ – ποδηλατόδρομοι

-Αναβάθμιση της παραπήνειας περιοχής – ανάπλαση της περιοχής του Φρουρίου 

-Διεκδίκηση των μεγάλων αδόμητων χώρων (στρατόπεδα – ΕΘΙΑΓΕ, εκτάσεις ΟΣΕ και μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου)

 

Για τον πολιτισμό 

-Αλλάζουμε την πολιτιστική πραγματικότητα στη Λάρισα. Το αρχαίο Θέατρο με την ολοκλήρωση της αποκάλυψής του κέντρο των κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων στην πόλη . 

-Στήριξη των νέων δημιουργών και των καλλιτεχνικών ομάδων.

 

Για τον αθλητισμό

-Βελτίωση των αθλητικών υποδομών και δημιουργία νέων  

-Στήριξη των ερασιτεχνικού  αλλά και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού  

-Παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας  

-Δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία και δεν θα αφήνει πίσω της συντρίμμια και λουκέτα.

 

Για τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια

-Καθολικός έλεγχος των οικονομικών του Δήμου 

-Δημόσια κατάθεση των Δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες όλων των αιρετών που κατέχουν θέσεις άσκησης εξουσίας- και όταν τις αναλαμβάνουν και όταν αποχωρούν

-Χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας για την επέκταση της διαφάνειας σε όλες τις αποφάσεις, πέραν των ορίων της «διαύγειας» 

-Όχι στις χωρίς έλεγχο αναθέσεις  

-Συλλογικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου – Λαϊκές συνελεύσεις παντού – έλεγχος από τους πολίτες 

Μας ρωτούν, που θα βρούμε τα λεφτά. Ασφαλώς και θα διαχειριστούμε χρηστά και αποτελεσματικά τις υπάρχουσες σήμερα πηγές. Οι πηγές είναι δεδομένες και αφορούν τις αποδόσεις των φόρων από το κράτος, τα δημοτικά τέλη και τα ιδία έσοδα του Δήμου, τις χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα, το δανεισμό και των βεβαίως τον περιορισμό των δαπανών και την ανακατανομή πόρων 

Ομως για ένα να είσαστε σίγουροι. Δεν θα παραιτηθούμε σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των οφειλόμενων στην Αυτοδιοίκηση.  Και δεν παραιτούμαστε από την αισιοδοξία ότι η πολιτική λιτότητας που καταστρέφει τη κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ηττηθεί πολιτικά και οριστικά. 

 

Φιλες και φίλοι  

Στο ψηφοδέλτιό μας στο ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης» μετέχουν συμπολίτες μας αγωνιστές, απ΄ όλες τις επαγγελματικές ομάδες και την κοινωνική διαστρωμάτωση του Δήμου μας. Στον συνδυασμό μας αποτυπώνεται  η πολιτική και κοινωνική ενότητα που εξέφρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συγκροτούν την «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο ευρύτατο, ψηφοδέλτιο Αγώνα, Νίκης και Ανατροπής» 

Θα ήθελα όμως να σχολιάσω και τα όσα γίνονται σε αυτή την προεκλογική μάχη. Βλέπουμε από άλλους συνδυασμούς πολυέξοδες καμπάνιες, τεράστια εκλογικά κέντρα, υπερμεγέθεις καταχωρήσεις στον τυπο. 

Εμείς προσπαθούμε με σύνεση να περιορίσουμε τις εκλογικές μας δαπάνες, αφού πρόκειται για χρήματα που βάλαμε από την τσέπη μας. 

Αλήθεια οι άλλοι που τα βρήκαν;  

 

Λαρισαίες και Λαρισαίοι

Είμαστε βαθιά Αυτοδιοικητική παράταξη, σε μια περίοδο που η μοίρα του Δήμου  και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι δεμένη με τη μοίρα της πατρίδας

Δίνουμε όμορφο αγώνα ενότητας. Ενώνουμε τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματική προέλευση για να ανατρέψουμε πρόσωπα και πολιτικές.

Δεν μας ενδιαφέρει απλά να νικήσουμε. Μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας. Μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις ψυχές των συμπολιτών μας.

Στην προσπάθειά μας για την λύση των προβλημάτων συναντήσαμε απέναντι μας τις κυβερνητικές πολιτικές. 

Δίνουμε όμορφο αγώνα ενότητας. Ενώνουμε τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματική προέλευση για να ανατρέψουμε πρόσωπα και πολιτικές. 

-Μας ενδιαφέρει ένας Δήμος Ασπίδα για τους πολίτες. 

-Όσοι βρεθήκαμε στο μετερίζι των αγώνων για κοινωνική προκοπή οφείλουμε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα, αυτή μάχη μαζί.

 

Ερχόμαστε για να χτίσουμε πάνω σ’ αυτά που άφησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ανατρέποντας την πορεία των τελευταίων ετών και εμπλουτίζοντας την με δημοκρατία, διαφάνεια, έλεγχο, συμμετοχή για να υλοποιήσουμε μαζί με τους πολίτες το όραμά μας για την Λάρισα που αγαπάμε. 

Σ΄ αυτή την πορεία δεν χωράνε διαχωρισμοί και διασπάσεις.  

-Είναι η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, με την προοδευτική παράδοση στην πόλη και την Αυτοδιοίκηση.  

Είναι η ώρα της «Συμπαράταξης» που ενώνει, της «Συμπαράταξης» που ξέρει να ανοίγει την αγκαλιά της, της Συμπαράταξης που ξέρει να συνομιλεί με όλους τους πολίτες και υπερασπίζεται όλους τους πολίτες. 

Ελάτε λοιπον στην κάλπη 

Δεν είμαστε όλοι ίδοιι 

Ειμαστε άνθρωποι αγωνιστές και ανιδιοτελείς 

Ελάτε και στηρίξτε μας 

Ψηφο στη Συμπαράταξη Λαρισαίων 

Ψήφο για νίκη και ανατροπή".

 

 

 

Ετικέτες Καλογιάννης    ομιλία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 22:13

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαλογιάννης: «Ψήφο Για Νίκη Και Ανατροπή» - Γέμισε Την Ταχυδρομείου Με Πλήθος Κόσμου Ο Επικεφάλης Της ''Συμπαράταξης'' Στην Κεντρική Του Ομιλία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων