Παρασκευη 16 Μαϊου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Αναβαθμίσαμε Θεαματικά Τη Συνοικία Της Νεάπολης»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία της Νεάπολης μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο»

κ. Κ. Τζανακούλης. Ο Δήμαρχος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της συνοικίας, ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι η Νεάπολη γνώρισε τα τελευταία χρόνια αλματώδη ανάπτυξη και λόγω των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής, κατέστη μια από τις καλύτερες συνοικίες της πόλης.

«Το μεγαλύτερο έργο στη συνοικία – είπε ο Δήμαρχος - είναι σαφώς η κάλυψη της τάφρου Χατζηχαλάρ και οι διαμορφώσεις στην ευρύτερη περιοχή με την κατασκευή του Πάρκου Χατζηχαλάρ, συνολικής έκτασης 68 στρεμμάτων, με υποδομές πολιτισμού, πρότυπη παιδική χαρά και θεματικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξαν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΕΥΑΛ και το ΤΕΕ, ενώ έχει ήδη αποδοθεί στους κατοίκους αλλάζοντας την περιβαλλοντική διάσταση ολόκληρης της περιοχής. Ήδη έχει εκπονηθεί η μελέτη για τη δεύτερη φάση του έργου που θα προταθεί για το νέο ΕΣΠΑ ενώ επίσης στο νέο ΕΣΠΑ προτείνεται και η διαμόρφωση του Κέντρου Ημέρας «Χαρά» για τα άτομα με αυτισμό.

Ένα από τα επίσης μεγαλύτερα έργα που έγιναν στην πλατεία της Νεάπολης είναι αναμφίβολα η αναμόρφωση της πλατείας της συνοικίας. Κατασκευάστηκε σιντριβάνι και ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά της συνοικίας, ενώ προστέθηκε και δεύτερη παιδική χαρά στη δυτική πλευρά της πλατείας. Στην πλατεία έγιναν κηποτεχνικές διαμορφώσεις, αυξήθηκε το πράσινο και τα δένδρα της πλατείας και εγκαταστάθηκε σύγχρονο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

Στη συνοικία δημιουργήθηκε σύγχρονο αθλητικό κέντρο μεγάλης επισκεψιμότητας, που δίνει έμφαση στα καλοκαιρινά αθλήματα. Διαθέτει ανοιχτή πισίνα 25 μέτρων. Διαθέτει επίσης γήπεδο μπιτς βόλεϊ και μπιτς σόκερ (δηλ. βόλεϊ και ποδόσφαιρο στην άμμο) και χώρο αναψυχής. Η λειτουργία του αθλητικού κέντρου έδωσε λύσεις στη συνοικία που μέχρι τότε αντιμετώπιζε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό στο επίπεδο των αθλητικών υποδομών.

Η συνοικία της Νεάπολης, μετατράπηκε σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης και κατά συνέπεια οι ανάγκες της αυξάνονται ραγδαία. Η τεράστια ανάπτυξη αυτή δημιούργησε άλλωστε την ανάγκη να λειτουργήσουν στη Νεάπολη δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στον ήδη υπάρχοντα σταθμό δωρεάς του αειμνήστου Στ. Καντώνια  προστέθηκε αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ λειτουργεί και ο δεύτερος  δωρεάς Γ. Ρουπακιά

Στη συνοικία λειτουργεί στέκι ΚΑΠΗ, ενώ έγινε επίσης η διαμόρφωση του χώρων της Λαϊκής Αγοράς, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά στη στέγη του 6ου Λυκείου, διαμορφώθηκε ο περιβάλλον χώρος των εργατικών κατοικιών.
Δεκάδες δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν και ηλεκτροφωτίστηκαν (ενδεικτικά αναφέρουμε τις οδούς Γιάγκου, Πατέρα, περιμετρικά 6ου Λυκείου, Βιδάλη, περιμετρικά Σκεπαστής Αγοράς, περιμετρικά κτιρίου Αστυνομίας, πλατεία Δημ. Τσάτσου, Νικολούλη, Θηβών, Μαυρογένους, Κουντουριώτη, Μπουμπουλίνας, Σταγών κ.α.)
Νωρίτερα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε περιοδεία στο Λιβαδάκι, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Όπως τόνισε στην πλατεία Λιβαδακίου ανακατασκευάστηκε πλήρως η παιδική χαρά, έγιναν επίσης κηποτεχνικές διαμορφώσεις, ενώ δίπλα στην πλατεία λειτουργεί η Λέσχη Πολιτισμού της συνοικίας και το στέκι ΚΑΠΗ. 

 

 

Ετικέτες Τζανακούλης    Νεάπολη    ομιλία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 22:59

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Αναβαθμίσαμε Θεαματικά Τη Συνοικία Της Νεάπολης» Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων