Δευτερα 7 Απριλιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οι Υποψήφιοι Της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας Για Τη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του

Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Στην παρουσίαση εισηγήθηκαν ο Βαγγέλης Μπούτας υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Τάσος Τσιαπλές υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.



Β. Μπούτας: ''ΕΕ Σημαίνει Πόλεμος...''

Ο Βαγγέλης Μπόυτας αρχικά κάνοντας την τοποθέτησή του, ανέφερε τα εξής: “ΕΕ σημαίνει πόλεμος, σημαίνει αίμα που χύνουν οι λαοί, όταν αυτό επιβάλλει ο άγριος ανταγωνισμός ανάμεσα στους καρχαρίες του πλούτου, στα μονοπώλια. Σημαίνει επεμβάσεις, βγαίνουν δηλαδή τα μαχαίρια όταν οι ανταγωνισμοί τους δεν μπορούν να λυθούν με τη διπλωματική οδό, ή με προσωρινές έστω συμφωνίες. Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Τώρα Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία.
Θέλουμε να καταδικάσουμε και να εκφράσουμε την έμπρακτη αντίθεση μας στην χρησιμοποίηση του Στρατηγείου, εδώ στη Λάρισα.
Καταδικάζουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών αυτών σχεδίων. Η Κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα αξιοποιήσει καλύτερα την καίρια θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου.
Τι θα πει αξιοποίηση γι’ αυτούς; Θα πει η Ελλάδα, να παίξει ακόμη πιο πολύ στα σχέδια για το μοίρασμα των πρώτων υλών, του φυσικού πλούτου της περιοχής.  Η επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία αποτελεί την συνέχεια στρατιωτικών επεμβάσεων ενάντια στο  Μάλι, ενάντια στο συριακό λαό, ενάντια στο λαό της Λιβύης. Στόχος αυτή τη φορά είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των γαλλικών και άλλων μονοπωλίων στην περιοχή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται ακόμη πιο επιθετική, ειδικά μετά και την πρόσφατη ανανέωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, ως εργαλείο στα χέρια των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για τον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων, ενεργειακών κοιτασμάτων και ορυκτού πλούτου, για την ένταση της εκμετάλλευσης των λαών της περιοχής.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, της τάχα "ειρήνης" και "δημοκρατίας", που τάχα μας προστατεύει και από τους πολέμους!
Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στο ζήτημα του πολέμου για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Εμείς βγαίνουμε και το λέμε καθαρά: Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθεί καμιά υποδομή απ’ αυτές που βρίσκονται στη χώρας μας, να μην επανενεργοποιηθεί το Στρατηγείο που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση ως κέντρο επιχειρήσεων!
Τι λένε οι άλλοι υποψήφιοι, οι πολιτικοί τους χώροι για το ζήτημα αυτό στην περιοχή μας; Να φύγει ή να μείνει το στρατηγείο; Δε λένε απολύτως τίποτα! Υπόσχονται «τοπική ανάπτυξη», «καλή και χρηστή διαχείριση» και άλλα τέτοια ωραία, και στο διαταύτα τίποτα. Τους προκαλούμε να τοποθετηθούν.
Καλούμε το λαό της πόλης, της περιοχής μας, τους νέους και τις νέες της να αντιταχθούν σθεναρά στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, να παλέψουν για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα τους καλούμε να παλέψουμε από κοινού να οργανώσουμε την οικονομία σε τέτοια βάση που θα βγάλει το κέρδος από τη μέση, σε βάση λαϊκή με αντίστοιχη εξουσία λαϊκή. Μόνο τότε θα πάψουν εξολοκλήρου οι πόλεμοι.”
Θέλουμε, τέλος, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και αντιτίθενται στην εμπλοκή των χωρών τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και που αντιτάσσονται στα σχέδια αυτά.”

Τ. Τσιαπλές: ''Διεκδικούμε Την Περιφέρεια Για να Δυναμώσουμε Την Λαϊκή Αντίσταση...''


Από την πλευρά του ο Τάσος Tσιαπλές, τόνισε: "Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της τριπλής εκλογικής διαδικασίας του ερχόμενου Μάη, για την Περιφέρεια, τους Δήμους και την Ευρωβουλή, η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αλλά συμπεριλαμβάνει και άλλους ευρύτερους αγωνιστές, που συμπορεύονται μαζί της, όπως και στους λαϊκούς αγώνες, παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της για το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που διεκδικεί την ψήφο των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των επιστημόνων, των νέων και των γυναικών, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελείται από πρωτοπόρους κομμουνιστές και ευρύτερους συνδικαλιστές αγωνιστές, από την εργατική τάξη, την μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρούς ΕΒΕ, επιστήμονες, νέους-νέες και γυναίκες, που προέρχονται από τα λαικά στρώματα, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαικών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού. 
Διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να δυναμώσει την λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργατών, των ανέργων, των μικροαγροτών και ΕΒΕ, των νέων και των γυναικών από τα λαικά στρώματα, κόντρα στις ασκούμενες πολιτικές της Ε.Ε, των αστικών κυβερνήσεων, τον Καλλικράτη και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να σκέφτεται κανένα κόστος και συνέπειες.
Στην πρώτη γραμμή της δράσης μας, είτε είμαστε στην πλειοψηφία, είτε στην μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, θα είναι ο αγώνας για την προστασία των ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικροαγροτών, μικροΕΒΕ, νέων ζευγαριών, νέων, ανασφάλιστων. Ενάντια στις ανατροπές εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενάντια στους βαρείς φόρους, χαράτσια, στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της υγείας-πρόνοιας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, των ΑΜΕΑ, της τρίτης ηλικίας και των παιδιών.
Ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, κράτους και κεφαλαίου, για να σταματήσουν οι διώξεις και οι δίκες εργατών, αγροτών για τις κινητοποιήσεις τους, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για όσους αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων, τα μαθητοδικεία.
Ενάντια στην Ε.Ε και την ΚΑΠ, τις αντιαγροτικές πολιτικές που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που μειώνουν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, απελευθερώνουν τις τιμές των εφοδίων, εμποδίζουν την κατασκευή έργων υποδομής για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα (εκτροπή Αχελώου, φράγματα, κλπ), αυξάνουν την διατροφική εξάρτηση του λαού, προωθούν την συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.
Ενάντια στην ανταποδοτικότητα για τις υπηρεσίες που παρέχουν η Περιφέρεια και οι Δήμοι, για την απόδοση όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων από το κεντρικό κράτος σε Περιφέρεια και Δήμους, για έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες χωρίς να τα ξαναπληρώνουμε (λαϊκή στέγη, σχολεία, φοιτητικές εστίες, μονάδες υγείας, έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, συγκοινωνιακά έργα, προστασίας του περιβάλλοντος). Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Περιφέρεια και Δήμων, ενάντια στην διευκόλυνση με κάθε τρόπο της επέλασης του μεγάλου κεφαλαίου που τα θέλει όλα.
Για την υπεράσπιση της ειρήνης, της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, κόντρα στα σχέδια και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, για την απομάκρυνση των νατοϊκών και ευρωενωσιακών στρατηγείων και βάσεων από την περιοχή και την χώρα μας.
Για την αποδέσμευση της χώρας μας από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε, την διαγραφή όλου του χρέους και την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, που πνίγουν το λαό, για να κερδίζει ακόμα περισσότερα η πλουτοκρατία.
Θα είμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά μόνιμα, με τους συνδυασμούς της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων και της Χρυσής Αυγής, που με την πολιτική αντίληψη και πρακτική τους, υπερασπίζονται συνειδητά το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο στην περίοδο της κρίσης, όσο και στην φάση της ανάκαμψης, τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Βάζοντας δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, εμπορευματοποιώντας και υποβαθμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη λαϊκή στέγη. Μετατρέποντας Περιφέρεια και Δήμους σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος των λαικών στρωμάτων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων,   
Στις ερχόμενες εκλογές, για την Περιφέρεια, Δήμους και Ευρωκοινοβούλιο, δεν πρέπει ο εργατοϋπάλληλος, ο άνεργος, ο μικροαγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο νέος και η νέα, να ξαναδώσει την ψήφο του, στον κ. Αγοραστό της Ν.Δ, που αποδεδειγμένα υπηρέτησε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, ούτε στον κ. Τσιλιμίγκα του ΠΑΣΟΚ, που είναι στην ίδια γραμμή, άλλωστε τα κόμματά τους συγκυβερνούν και έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την άθλια κατάσταση του λαού μας.
Δεν πρέπει όμως να σκορπίσει η λαϊκή δυσαρέσκεια και η ψήφος σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, όπως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Διώτη, των ΑΝΕΛ με την κ. Χρυσοβελώνη, στα Ποτάμια και τις Ελιές, που αποδεδειγμένα πιστεύουν και στηρίζουν την στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε, κοροϊδεύοντας το λαό, ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος.
Καταδίκη και απομόνωση της φασιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής και του συνδυασμού της για την Περιφέρεια και παντού. Όχι μόνο δεν αποτελεί αντισυστημική δύναμη, αλλά το πιο πιστό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια. Γι’ αυτό το σύστημα μάχεται η φασιστική Χ.Α, χτυπώντας με τις εγκληματικές ομάδες της τους κομμουνιστές, πρωτοπόρους αγωνιστές, που μάχονται για τα λαικά συμφέροντα και τους μετανάστες, δηλαδή τα θύματα της ταξικής εκμετάλλευσης. 
Σαφής καταδίκη της ασκούμενης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα (Ε.Ε, κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι), σημαίνει ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους, αλλά και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.
Ψήφος σ’ αυτά τα ψηφοδέλτια σημαίνει ενίσχυση των λαικών αγώνων, επιτάχυνση της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, νέων και γυναικών, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για έναν φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.
Στις 18 και 25 Μάη ψηφίζουμε μαζικά και αποφασιστικά Λαϊκή Συσπείρωση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε όλους τους Δήμους και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή. Δίνουμε δύναμη στη δυναμή μας!''.

Οι Υποψήφιοι
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Υποψήφιος Περιφερειάρχης - Μπούτας Ευάγγελος
Υποψήφιοι για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας
Τσιαπλές Τάσος. Ιδιωτικός Υπάλληλος. Πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Σ.Ε του ΠΑΜΕ.
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάρισας

Αδαμόπουλος Χρήστος – Αγρότης. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πολυνερίου-Φαρσάλων.
Αλέξης Ηλίας – Εργοδηγός.
Βαλώζος Γιώργος – Οικοδόμος. Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.
Γερογιάννη Ειρήνη – Οικονομολόγος. Μέλος του Δ.Σ Συλλόγου Λογιστών Λάρισας. 
Γκαμπράνης Γιάννης – Γιατρός παθολόγος. Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
Γκαραλιάκος Ζήσης - Υπάλληλος ΟΤΑ. Πρόεδρος Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Λάρισας
Δασκαλάκη Αγγελική – Υπάλληλος. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπάλληλων Ν. Λάρισας, Β’ Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Δεμίρης Σπύρος – Βιοτέχνης σιδήρου. Μέλος του Δ.Σ της ΓΕΣΕΒΕ, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Λάρισας και της Πανελλαδικής Σ.Ε της ΠΑΣΕΒΕ
Δημεράς Παύλος – Ελευθεροεπαγγελματίας κατασκευών. Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου των ΕΒΕ Ν. Λάρισας.
Θεοδώρου Κική – Φυσικός Ιατρικής – Ακτινοφυσικός. Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργ. Ι.Φ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κακαγιάννης Βαγγέλης - Συνταξιούχος έμπορος.
Καρυώτη Κική – Αδιόριστη Εκπαιδευτικός. Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), μέλος του Δ.Σ της ΟΓΕ.
Λίτσα Βαγγελιώ – Νοσηλεύτρια. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Ν. Λάρισας.
Λιόλιος Πάρις – Εργαζόμενος στη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ. Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών.
Μουστάκας Νίκος – Βιοτέχνης.
Νικολόπουλος Γιώργος – Αγρότης. Γ. Γραμματέας Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας
Νούσιας Χάρις – Γυμναστής. Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
Ντάντης Αχιλλέας – Αγρότης. Πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλήνης, αγροτοσυνδικαλιστής.
Ούντρια Λίτσα – Καθηγήτρια Γαλλικών σε φροντιστήριο. Δημοτική Σύμβουλος Λάρισας.
Παπανικολάου Στέλιος – Αγρότης. Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα.
Σερδένης Θανάσης – Συνταξιούχος Υπάλληλος ΟΤΑ. Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Λάρισας.
Σίμος Άγγελος - Υπάλληλος ΟΤΑ. Μέλος Γραμματείας Λάρισας ΠΑΜΕ
Σίμου Μαρία – Λογίστρια.
Τασιόπουλος Βάιος – Αγρότης. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Βαμβακού-Φαρσάλων
Τσιλιμίγκας Τάσος – Ιδιωτικός Υπάλληλος. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γόννων, μέλος του Δ.Σ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Αμπελακίων (περιόδου 1940-49).
Ψωμιάδου Ανέττα – Αγρότισσα.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 20:39

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Υποψήφιοι Της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας Για Τη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων