Παρασκευη 11 Απριλιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μάριος Ξηρομερίτης: Θα Είμαι Υποψήφιος Με Τον Ντίνο Διαμάντο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Οι σκέψεις, οι ιδέες, η κριτική ματιά του υποψηφίου με τον Ντίνο Διαμάντο, Μάριου Ξηρομερίτη, σε μορφή επιστολής προς τους συμπολίτες...

"Αναλογιστήκαμε ποτέ άραγε ο καθένας μας ποιος φταίει …και σε τι κάναμε λάθος και εμείς οι ίδιοι από την πλευρά μας ώστε να φθάσουμε ως εδώ .Έκανε ο καθένας μας την αυτοκριτική του και αναπολήσαμε πόσες φορές άραγε επαναλάβαμε το ίδιο σφάλμα .Τί ελπίζαμε και τη ονειρευτήκαμε και τι δεν έγινε όπως θα έπρεπε…
Δεν θα διαβώ το κατώφλι της λογικής που θέλει να μεταλαμπαδεύσει το κλισέ «όλοι μαζί τα φάγαμε» γιατί ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ούτε θα αποσκιρτήσω με την ρητορική ερώτηση: οι πολιτικοί , οι αυτοδιοικητικοί φταίνε ή εμείς τους εκπαιδεύσαμε να λειτουργούνε όπως είδαμε τα τελευταία 25 χρόνια. Οι ευθύνες των υπευθύνων και των διοικούντων πολλές και η δικαιοσύνη ας τις αναζητήσει…
Φίλοι και συμπολίτες δεν θα αποδώσω πουθενά όμως τις ευθύνες μας ως πολίτες . Δεν υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι στις προσωπικές επιλογές ! Επιτελέσαμε μόνοι μας μικρές υπηρεσίες στο οικοδόμημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .Μας δόθηκε το πιο δυνατό όπλο από αρχής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ,αυτή η απόλυτη έμπνευση που ξεπήδησε από την Ελλάδα και δεν το ζυγίσαμε ορθά !
Πόσες φορές κατά συρροή και κατ επανάληψη αδικήσαμε τα όνειρά μας και κατεβάσαμε τον πήχη όχι μόνο των δικών μας ονείρων αλλά και των παιδιών μας και άλλων μετά από αυτά ! Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν πράξαμε αυτό που μας δίδαξε ο Ηρακλής από αρχαιοτάτων χρόνων, ότι Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ,αλλά θα έπρεπε για εμάς τους απογόνους των Ελλήνων να αποτελεί «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ».
Δυστυχώς επιλέξαμε άλλους δρόμους , ασκώντας το Δημοκρατικό και πανίσχυρο δικαίωμα μας(αυτό της ψήφου) λαθεμένα .
Ψηφίσαμε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτε τον πήχη να σηκώσουν ,ούτε το βάρος των ιστορικών ευθυνών και όμως μας αρκούσε γιατί μας εξυπηρετούσαν φαινομενικά !
Στηρίξαμε με την ψήφο μας ανθρώπους χωρίς όραμα και όνειρα ή αυτά έφταναν μέχρι την τσέπη τους! Δυστυχώς βοηθήσαμε όλοι μας να αναρριχηθούν άνθρωποι που δεν τους ένοιαζαν οι επόμενες γενιές ή τους ένοιαζε μόνο η δικιά τους γενιά ή το επίθετό τους!
Έχουμε κάποια συνευθύνη όλοι μας αλλά η ευθύνη και η δύναμη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι πάλι στα χέρια τα δικά μας ! Ο γνωστός λαϊκισμός του χθες που δυστυχώς είναι υπαρκτός ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο πρέπει να εξοστρακιστή!
Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι γιατί η Αλήθεια είναι μια και σ αυτήν οδηγεί μόνο ένα μονοπάτι! Πρέπει να αλλάξουμε ταχύτατα ,να προσαρμοστούμε ακόμη πιο γρήγορα και να εργασθούμε ψυχικά ,σωματικά και πνευματικά με άλλους ρυθμούς που μόνο ο Έλληνας μπορεί , για να ξεπεράσουμε αυτήν την Ελληνική τρικυμία σύντομα!
Οι μεμψιμοιρίες και οι κακομοιριά δεν αξίζουν σε κανέναν Έλληνα.
Δουλειά, αγώνας και ηθικό φρόνημα υψηλό ήταν πάντα τα χαρακτηριστικά της φυλής μας ,τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες τα απαρνηθήκαμε λες και αυτές οι λέξεις ήταν ντροπή!
Ας τείνουμε μια χείρα βοηθείας στον διπλανό μας με διάφορους τρόπους (όπως να διαθέτουμε τις οικονομίες μας μόνο και αποκλειστικά σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ καταναλωτικά είδη και ας πούμε στις οικογένειες μας ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα εισαγόμενα προϊόντα) .
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο ώριμοι από αυτό που νομίζουνε ή θέλουν να διαδίδουν κάποιοι στα ΜΜΕ .
Ήρθε η ώρα του καθήκοντος για τον καθένα μας !
Ας αναλογιστούμε και ας πράξουμε…το ένστικτο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι στο dna μας !!

Μάριος Ξηρομερίτης
ΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέα Λάρισα-(Ντίνος Διαμάντος)"

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:45

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜάριος Ξηρομερίτης: Θα Είμαι Υποψήφιος Με Τον Ντίνο Διαμάντο Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων