Κυριακη 6 Απριλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οι Μαθητές Δρουν «Δημιουργικά» Κατά Του Ρατσισμού Στην Αγιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εβδομάδα εκδηλώσεων με σύνθημα «Όλοι μαζί….» διοργάνωσαν πρόσφατα  οι μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς, κατά την διάρκεια της οποίας

ανέπτυξαν δράσεις κατά της βίας και του ρατσισμού. Η ευκαιρία τους δόθηκε μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εγώ και εσύ μαζί για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό» του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Unicef.
Μέσα από ένα παιχνίδι επικοινωνίας χρησιμοποιώντας διάφορες ξένες γλώσσες όπως Γαλλικά, Ρώσικα, Ουγγρικά, Αλβανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, οι μαθητές μίλησαν για τη διαφορετικότητα και τα στερεότυπα. Προβλήθηκε  ο «Τζαφαρ» της Νάνσυ Σπετσιώτη και μετά ακολούθησε συζήτηση για την ανοχή, την αλληλεγγύη, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, κάνοντας επίσης αναφορά σε προσωπικές εμπειρίες και βιώματα μαθητών.
 Μέσα από αθλητικές δραστηριότητες που επιλέχθησαν ως δράσεις όπως ποδηλατοδρομία, αγώνα ανώμαλου δρόμου, ποδοσφαιρικό αγώνα,οι μαθητές πρόβαλαν τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Το σύνολο των δράσεων παρουσιάστηκε στην Χρυσαλίδα και την παρακολούθησαν μαθητές και γονείς .Παράλληλα, μαθήτριες του σχολείου δημιούργησαν και παρουσίασαν μια χορογραφία Hip Hop που ως χορός έχει ως στόχο να αναδείξει πώς να εκφράζει κανείς τις αντιξοότητες της ζωής του καλλιτεχνικά και όχι μέσα από τη βία και τα όπλα.
Τέλος, η θεατρική ομάδα του σχολείου συγκίνησε με το έργο του Ι. Τζήκα «Κανείς δεν είναι ξένος», σε διασκευή της καθ. Ευαγγελίας Μπεïνά και ευαισθητοποίησε το κοινό του σε θέματα μετανάστευσης και ρατσισμού.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της Εκπαιδευτικής δράσης είχαν οι καθηγητές Χρήστος Μουτούδης και Ευαγγελία Μπεϊνά, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Περικλή Καμάρη, το Σύλλογο Διδασκόντων,το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δ. Αγιάς και το Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Πολλοί μαθητές έλαβαν μέρος στις δράσεις και μεταξύ αυτών οι  Λ. Γοέρλοκ, Σ. Δολμέ, Α. Ζαβάλκου, Κ.Κασίδας, Α. Κούκας, Δ. Μαλαχτάρη, Α. Μυλωνά, Μ. Ριζούλη, Ε. Παπαγεωργίου, Δ Πολυμέρου, Δ.Σπυρούλης, Ε.Σαντόρι,Ε.Γουργιώτη, Κ.Σχοινάς, Ε.Μπακιρτζίδου, Β. Αναστασίου, Μ.Άβντο, Ε. Χαλάτση .

Ετικέτες Αγιά    Μαθητές   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Μαθητές Δρουν «Δημιουργικά» Κατά Του Ρατσισμού Στην Αγιά Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων