Σαββατο 29 Μαρτιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κατηγορούν Τζανακούλη Και Καλογιάννη - Σούλτη Για Διάλυση Των Εργασιακών Σχέσεων Στο Δήμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μια ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Χέρι χέρι στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, Νυν και…. όψιμοι διαχειριστές»,

η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο Λαρισαίων. Εκεί όμως που στάζει... δηλητήριο είναι κατά των Καλογιάννη και Σούλτη! Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

    "Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 5/2/2014 προκειμένου να εγκριθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων για το νέο έτος στο Δήμο Λάρισας, η δημοτική αρχή της ΝΔ και οι παρατάξεις των κκ Σούλτη – Καλογιάννη (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) υπερψήφισαν την πλειοψηφία αυτών. Πρόκειται για ελαστικές σχέσεις απασχόλησης με διάφορες μορφές όπως αντιμισθία, με μπλοκάκι και φυσικά με ορισμένο χρόνο από 8 έως 12μήνες. Οι 600 και πλέον προσλήψεις που αποφασίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έρχονται να καλύψουν διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου που μέχρι τώρα καλύπτονταν από μόνιμο προσωπικό που είτε συνταξιοδοτείτε είτε κάνει χρήση της άδειας του κτλ.
    Ως  Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίσαμε όλες τις προσλήψεις με αυτές τις μορφές απασχόλησης όχι γιατί είμαστε αντίθετοι στον προγραμματισμό των υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό του Δήμου Λάρισας, αλλά γιατί υποστηρίζουμε την μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για όλους. Αυτές οι θέσεις ελαστικής απασχόλησης που ψηφίστηκαν ακόμη και αν εγκριθούν όλες από το Υπ. Εσωτερικών όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, καθώς σε λίγους μήνες θα έχουμε ανακύκλωση της ανεργίας, αλλά αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Αυτές οι μορφές απασχόλησης τείνουν να γίνουν καθεστώς στο Δήμο Λάρισας όπου η αναλογία του μόνιμου προσωπικού και των ελαστικά απασχολούμενων φτάνει στο 50%-50%.
    Όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη με την σύμπραξη και των άλλων παρατάξεων των κκ Σούλτη – Καλογιάννη – Μπαρτζώκη, έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών κατευθύνσεων μέσω των διάφορων προγραμμάτων απασχόλησης όπως (2μηνα, 5μηνα, μαθητεία, 8μηνα, 11μηνα κτλ). Η «προσφορά» της δημοτικής αρχής της ΝΔ στο τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς είναι «ανεκτίμητη» απ’όλες τις κυβερνήσεις και για αυτό εξάλλου κομπάζει κάμποσες φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου «υμνώντας» την αντεργατική της «πρωτοπορία».
    Όμως αυτό που αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της στρατηγικής σύμπλευσης όλων των άλλων παρατάξεων πλην Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό Συμβούλιο, είναι το γεγονός ότι στην εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών κατευθύνσεων ομονοούν. Οι κκ Σούλτης-Καλογιάννης που εμφανίζονται μετά τον «συνεταιρισμό»  ως «αυτοδιοικητικοί» με όραμα την «συμμετοχική δημοκρατία», τη «διαφάνεια» κτλ ψηφίζουν και με τα δυο χέρια το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των δημοτών τους. Αυτό που έγινε αντικείμενο «χλιαρής αντιπαράθεσης» με τη δημοτική αρχή από μεριά τους ήταν η «αξιοκρατία» στις προσλήψεις της φτώχειας και στο «δίκαιο» μοίρασμα της ανεργίας. Φυσικά τους «διέφυγε» ότι με την θετική τους ψήφο υποσκάπτουν ακόμη περισσότερο τις ήδη διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και του μόνιμου προσωπικού που βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυσης λόγο της αυτοαξιολόγησης και της κινητικότητας.  Όμως αν κάνουν αυτά τώρα, φανταστείτε τι έχουν να κάνουν στο όνομα στο να λειτουργήσει ο δήμος αύριο όπως ισχυρίζονται αμφότεροι. Άξιο λόγου για το «όραμα» και τις «αξίες» του «νέου» «εγχειρήματος – συνεταιρισμού» είναι επίσης και το γεγονός ότι η παράταξη Σούλτη υπερψήφισε όλες τις ελαστικές μορφές, ενώ ο κ. Καλογιάννης υπερψήφισε εκείνες με τα ανταποδοτικά τέλη μόνο, διότι έχει αρχές!

Αυτά για εκείνους που επιμένουν να εξαπατούν με ουτοπίες για «αυτοδιοικητικές νησίδες», για «οράματα» που χωρίς να αμφισβητούν το κυρίαρχο και ασφυκτικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης και τον Καλλικράτη, υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο λαό!"


Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚατηγορούν Τζανακούλη Και Καλογιάννη - Σούλτη Για Διάλυση Των Εργασιακών Σχέσεων Στο Δήμο Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων