Σαββατο 29 Μαρτιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Διαμαρτυρία Το Πρωϊ Στο ΓΝΛ Για Τους Ανασφάλιστους - Αίτημα Η Δωρεάν Πρόσβαση Στην Υγεία Για Όλους (φωτο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί πολλοί φορείς της Λάρισας στο Γενικό Νοσοκομείο διεκδικώντας «δωρεάν

πρόσβαση στο σύστημα υγείας για όλους».

Η συγκέντρωση - παρέμβαση έγινε με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Λάρισας και του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Λάρισας - «Τόπος αλληλεγγύης». 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω παρέμβαση εντάσσεται στην πανελλαδική δράση των κοινωνικών ιατρείων της χώρας με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από το σύστημα υγείας.
Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και οι της ΕΛΜΕ Λάρισας όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες.

Η παιδίατρος κ. Αναστασία Γούσιου εκπροσωπώντας το Κοινωνικό Ιτατρείο - Φαρμακείο Λάρισας- «Τόπος αλληλεγγύης», τόνισε: "Είμαστε εδώ σήμερα στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής κινητοποίησης που οργανώνει το φόρουμ των κοινωνικών ιατρείων πανελλαδικά προκειμένου να υπάρξει αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την δράση των κοινωνικών ιατρείων πανελλαδικά. Είναι η δεύτερη δράση, η προηγούμενη ήταν πριν 2 μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το κεντρικό σύνθημα της σημερινής μας εκδήλωσης είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και ασφαλισμένων στο εθνικό σύστημα υγείας.
Κατανοούμε τα όριά μας γνωρίζουμε ότι τα κοινωνικά ιατρεία είναι μια ανάγκη των καιρών η οποία όμως μπορεί να εξυπηρετήσει στιγμιαίες μόνο και πρωτοβάθμιες παροχές φροντίδες υγείας, ενώ η πρόσβαση στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας για 3 εκατομμύρια ανθρώπους είναι σήμερα ανύπαρκτη. Ζητάμε από την πολιτεία να θεσμοθετήσει δωρεάν δευτεροβάθμια παροχή υγείας για όλους τους ανασφάλιστους για να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή και να πάψουν να υπάρχουν χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Ο εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Νίκος Ευαγγέλου σημείωσε: "Σήμερα διεκδικούμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, επαγγελματιών και επιχειρηματιών να μπορούν να είναι ισότιμοι στην ιατρική φροντίδα. Το 70% αυτών είναι ανασφάλιστοι και μοιραία είναι εκτός συστήματος. Στέλνουμε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμο στο σύστημα υγείας σήμερα".

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 13:37

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔιαμαρτυρία Το Πρωϊ Στο ΓΝΛ Για Τους Ανασφάλιστους - Αίτημα Η Δωρεάν Πρόσβαση Στην Υγεία Για Όλους (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων