Παρασκευη 30 Αυγουστου 2013

Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ο Λαρισαίος Δ. Κρανιώτης Σε Υποψηφιότητα Για Το Νόμπελ Ειρήνης 2013

Ιουν 26, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης συμπεριλαμβάνεται σε υποψηφιότητα για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2013.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Ο κ. Κρανιώτης είναι ένας από τους 76 συγγραφείς από 26 χώρες του κόσμου – μέλη του διεθνούς οργανισμού "Global Harmony Association" της Ρωσίας , οι οποίοι συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη "The ABC of Harmony", το οποίο εκδόθηκε το 2012 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο IASE Deemed της Ινδίας. Ο Λαρισαίος γιατρός συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο με τρία ποιήματά του ("Κανόνες και Οράματα", "Ιδανικά", "Ψευδαισθήσεις").

Για το βιβλίο "The ABC of Harmony", η Νορβηγική Επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης ανακοίνωσε επίσημα ότι έκανε αποδεκτή την υποψηφιότητα για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2013 του οργανισμού "Global Harmony Association" και των 76 συγγραφέων-μελών του, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης. Η ανακοίνωση της επιτροπής για την απονομή του φετινού βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός παθολόγος από τη Λάρισα κι έχει εκδώσει 7 ποιητικές συλλογές: "Ίχνη" (1985), "Πήλινα Πρόσωπα" (1992), "Νοητή Γραμμή" (2005), "Dunes" (Ρουμανία 2007), "Edda" (Ρουμανία 2010), "Iluzione" (Ρουμανία 2010) και "Ενδόγραμμα" (εκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, 2010). Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 20 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το 2009 αναγορεύτηκε Ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Tiberina της Ρώμης και το 2011 διοργανώθηκε υπό την Προεδρία του το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης στη Λάρισα».

Ετικέτες Κρανιώτης    Νόμπελ Ειρήνης   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟ Λαρισαίος Δ. Κρανιώτης Σε Υποψηφιότητα Για Το Νόμπελ Ειρήνης 2013 Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων