Τεταρτη 16 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σάλος Από Το ''Πωλητήριο'' Του Ναυαγίου Της Ζακύνθου - Ποιοι Φέρονται Οι Ιδιοκτήτες Και Ο Ρόλος Του Εμίρη Του Κατάρ

Ιουλ 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποτελεί το διασημότερο σημείο του νησιού του Ιονίου κι ένα από τα πιο φημισμένα παγκοσμίως, αφού η μαγευτική του παραλία και το ιστορικό

Ναυάγιο αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών εδώ και πολλά χρόνια.

 

Ωστόσο, αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι η συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να... πωληθεί, αφού όπως φαίνεται οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε παλιά οικογένεια ντόπιων.

 

Το άρθρο... ύμνος της Huffington Post (Φωτό)! Η έκταση στην οποία αναφερόμαστε, φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του Ναυαγίου, η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η Εκκλησία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου, έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης, όμως, το ακίνητο αυτό, η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

 

Ποιοί είναι οι αγοραστές και ποιοί οι... πωλητές

 

Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού, με τίτλους από τον 17ο αιώνα.

 

Εκ μέρους της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή, σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.

 

"Σε αρχικό στάδιο η μεταβίβαση", λέει η Μητρόπολη

 

Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι έκταση η οποία, σύμφωνα με την Εκκλησία, ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".

 

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Πηγή: newsit.gr

Ετικέτες σαλος    πωλητηριο    ζακυνθος    ναυάγιο   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣάλος Από Το ''Πωλητήριο'' Του Ναυαγίου Της Ζακύνθου - Ποιοι Φέρονται Οι Ιδιοκτήτες Και Ο Ρόλος Του Εμίρη Του Κατάρ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων