Τεταρτη 16 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σαμαράς: "Χέρι - Χέρι Με Τους Χρυσαυγίτες Ο ΣΥΡΙΖΑ"

Ιουλ 10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Τι είπε για φοροελαφρύνσεις, τη "μικρή ΔΕΗ" και τις επενδύσεις

Συνολική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός:

«Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

"Οι ίδιοι αντιστέκονται και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν θα καταφέρουν να την εμποδίσουν, όπως δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν και τις αποκρατικοποιήσεις", σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο:

"Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη, στην "εφιαλτική γραφειοκρατία" και τις "αδίστακτες συντεχνίες" που έκλειναν εργοστάσια και δρόμους και υποτίθεται, πως κατέβαζαν διακόπτες ηλεκτρικού ή διέκοπταν τις συγκοινωνίες.

"Όλα αυτά αλλάζουν, όχι κάποια. Καθιστούμε Ελλάδα μία χώρα φιλική για επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Αυτό βέβαια δεν αρέσει στις συντεχνίες, στα κατεστημένα συμφέροντα που λυμαίνονταν χώρα και δημόσιο πλούτο, όπως για παράδειγμα τηλ υπηρεσίες πριν 20 χρόνια κρατικό μονοπώλιο", τόνισε.

"Βήμα βήμα για να αποκαταστήσουμε αδικίες"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, χωρίς όπως είπε, να τεθεί σε κίνδυνο να πλεόνασμα.

"Αυτή είναι ευθεία γραμμή και από αυτήν την γραμμή δεν πρόκειται να φύγουμε. Στο χάος δε θα αφήσουμε τη χώρα να ξαναβρεθεί", πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας περισσότερες δόσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, με παράλληλη αποκατάσταση ρευστότητας.

Πηγή: news247.gr

Ετικέτες σαμαράς    ΣΥΡΙΖΑ    Χρυσή Αυγή   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣαμαράς: "Χέρι - Χέρι Με Τους Χρυσαυγίτες Ο ΣΥΡΙΖΑ" Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων