Δευτερα 14 Ιουλιου 2014

Νικόδημος, Νικοδήμη, Δήμος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εναλλακτικό Σχέδιο Εξόδου Από Την Κρίση Προτείνει Ο Κουβέλης

Ιουλ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με δύο επιστολές, μία σε κόμματα και προσωπικότητες που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς

και μία προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιεί την απόφαση των κομματικών Οργάνων της για να αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός «προοδευτικού προγράμματος» αντιμετώπισης της κρίσης. 

Συγκεκριμένα η πρώτη επιστολή είχε ως παραλήπτες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα Αντρέα Λοβέρδο, την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη και στα κόμματα «Οικολόγοι - Πράσινοι», «Ευρώπη - Οικολογία», «Πράσινοι (Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία) όπως και σε ανεξάρτητους βουλευτές. Η δεύτερη επιστολή απευθυνόταν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικά αντιμετωπίζει το γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικά εμφανίστηκαν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη οι οποίοι σημείωναν ότι «δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές μας η προσπάθεια σωτηρίας των παλιών κομμάτων».

Ο κ. Κουβέλης στις επιστολές του του υπογραμμίζει πως διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει  σε «ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών». Σημειώνει, επίσης, ότι η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Όμως οι δύο επιστολές είναι διαφορετικές μεταξύ τους σε κάποια σημεία. Ειδικότερα εκείνες που απευθύνονται στα κόμματα της κεντροαριστεράς κάνει λόγο για διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος μέσα από προωθητικές και δημιουργικές συνθέσεις, στο οποίο θα συμβάλλουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Τονίζει, δε, ότι  αυτό μπορεί να προκύψει μόνο αν ξεκινήσει ο διάλογος επί των συγκεκριμένων κρίσιμων θεμάτων πολιτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι επιμένει στα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, αν και σε αυτά έχει συναινέσει το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά στην επιστολή προς τον κ. Τσίπρα μιλάει για ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τον θεωρεί αδιαπραγμάτευτο. Σημειώνε ότι οι πρωτοβουλία του «μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει τις δυνάμεις από τη ριζοσπαστική αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική αριστερά, του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, του δημοκρατικού κέντρου και των νέων κοινωνικών κινημάτων».

 

Τα προγραμματικά σημεία που θέτει στο διάλογο ο κ. Κουβέλης είναι τα εξής:

- Αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή στο ευρώ, 

- Φορολογική μεταρρύθμιση,

- Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια 

- Ειδικό πρόγραμμα για τη μείωση της ανεργίας, 

- Θεμελίωση ενός κράτους κοινωνικών υπηρεσιών που θα μειώνει τις ανισότητες. 

- Νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων.

- Ισορροπία κράτους και αγοράς. 

- Δημιουργία μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

- Ριζική αλλαγή του παραγωγικού προτύπου και παραγωγική ανασυγκρότηση.

-  Πλήρη ανασχεδιασμό του κράτους στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. 

- Ισχυρή εξυγιαντική παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα Καταπολέμηση της διαφθοράς, των κομματικών προνομίων, των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφανούς διαχείρισης πόρων.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Κουβέλης    Σχέδιο Εξόδου    κρίση   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΕναλλακτικό Σχέδιο Εξόδου Από Την Κρίση Προτείνει Ο Κουβέλης Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων