Κυριακη 13 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Πυρετός» Προετοιμασιών Για Το Συνέδριο Του Ποταμιού Στο (Λ)Αύριο (φωτο)

Ιουν 27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε πυρετώδεις ρυθμούς δουλεύουν από χθες, Πέμπτη, συνεργεία με δεκάδες τεχνικούς στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου,

ώστε να είναι όλα έτοιμα για την σημερινή έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού. 

Στο... μηχανουργείο του Λαυρίου έχουν ήδη στηθεί η μεγάλη γιγαντοοθόνη όπου θα παρουσιάζει την ομιλία τόσο του προέδρου Σταυρου Θεοδωράκη όσο και των εκλεκτών προσκεκλημένων του, οι ηχητικές εγκαταστάσεις, τα φωτιστικά εφέ αλλά και ο συνεδριακός εξοπλισμός. 

Ο ιδρυτής του Ποταμιού επέλεξε στο τεράστιο videowall του συνεδρίου να τονίσει το σύνθημα Λ(αυριο) υπογραμμίζοντας τη σημειολογία του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο που ιδρύθηκε στις θέσεις της παλαιάς Γαλλικής Εταιρίας και συνδέει την επιστημονική έρευνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου.

Ωστόσο, αν έχουν κάποια σημασία οι συμβολισμοί, οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Ανοιχτό Θέατρο και στα κτίρια της Ασβεστοκαμίνου, του Μηχανουργείου και της Επίπλευσης.

Την ίδια στιγμή, το μεγάλο μπαρ-εστιατόριο του τεχνολογικού πάρκου έχει εφοδιαστεί με νερά αναψυκτικά καφέδες και να σάντουιτς για να εξυπηρετήσει τις διατροφικές ανάγκες των 500 συνέδρων κατά τα διαλείμματα των ομιλιών.

 

«Εισιτήριο» θα πληρώνουν οι σύνεδροι

Πάντως, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα πληρώνουν... «εισιτήριο» πέντε ευρώ, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος από τα έξοδα οργάνωσης που υπολογίζονται περί τις 10.000 ευρώ. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 19.00 με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων –ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ- που είχαν προσκληθεί και θα εκπροσωπηθούν από τους γραμματείς τους, ενώ αμέσως μετά θα χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος. 

Επίσης θα μεταδοθούν μηνύματα του Μάρτιν Σουλτς, που ηγείται των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους οποίους συνεργάζονται οι εκλεγέντες με «Το Ποτάμι» ευρωβουλευτές, καθώς και του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, που αποτελεί τη νέα εμβληματική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς. 

Μια ώρα αργότερα θα ανέβει στο βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κεντρική ομιλία με την οποία θα δώσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, το οποίο τοποθετεί στο Κέντρο, τονίζοντας την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Προοδευτικοί Φιλελεύθεροι και οι Αριστεροί Μεταρρυθμιστές για να συγκροτήσουν ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που έχει ανάγκη ο τόπος και δεν κατάφεραν τα παλαιά κόμματα, με αποτέλεσμα την υποταγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Η πρώτη ημέρα των συνεδριακών διαδικασιών θα κλείσει με μια ακόμη πρωτοτυπία: στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου θα μιλήσει ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος με θέμα: «Τι σχέση έχουν οι Φιλόσοφοι με την Πολιτική;».

 

Οι «γκεστ σταρ»

Το Σάββατο θα απευθυνθούν στους συνέδρους οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και άλλοι «γκεστ σταρ», όπως οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος της «Δράσης» Αντιγόνη Λυμπεράκη, αλλά και γνωστά πρόσωπα από το χώρο της Επιστήμης και του Πολιτισμού που ο Σταύρος Θεοδωράκης επιθυμεί να αποτελέσουν τη «δεξαμενή σκέψης» του «Ποταμιού», χωρίς κατ' ανάγκην να αποκτήσουν οργανωτικούς δεσμούς με το κόμμα του. 

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του Μανιφέστου του κόμματος και την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων, της Πανελλήνιας Επιτροπής από την οποία θα αναδειχθούν η Συντονιστική Επιτροπή, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος και εφόσον, όπως αναμένεται, δεν υπάρξει ανθυποψήφιος η ανάδειξή του θα γίνει χωρίς να στηθεί κάλπη.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ποτάμι    Συνέδριο    Θεοδωράκης   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδα«Πυρετός» Προετοιμασιών Για Το Συνέδριο Του Ποταμιού Στο (Λ)Αύριο (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων