Κυριακη 13 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Θρίλερ Eν Πλω Για 190 Επιβάτες Ανοιχτά Της Σαντορίνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι 190 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» που προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι, στη Σαντορίνη.



Στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά δεν είχε παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.
Παράλληλα ιδιώτης δύτης προχώρησε σε επιθεώρηση στα ύφαλα του πλοίου για προληπτικούς λόγους.

Το «Πρέβελης» πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Ήταν φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 ΙΧ οχήματα,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα. Με ιδία μέσα αποκολλήθηκε τις πρωϊνές ώρες δίνοντας τέλος στην πολύωρη αγωνία των επιβατών.

Ωστόσο, στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, προκειμένου να ελεγχθεί από επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα rina, παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» που στις 4 το πρωί υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προσάραξε με 75 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό μπλάκ άουτ στις μηχανές ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε δύτης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν σπεύσει άμεσα πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη.

Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις .

Πρόσθεσε επίσης ότι ο δύτης που ερεύνησε το πλοίο δεν διαπίστωσε κάποια σοβαρή ζημιά ή ρήγμα.

Αυτή τη στιγμή στο «Πρέβελης» από τους 190 επιβάτες βρίσκονται 78, οι οποίοι αφού το πλοίο κριθεί από τους επιθεωρητές ότι μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του, θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους.

Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.
Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες πλοι    Σαντορίνη    θριλερ   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΘρίλερ Eν Πλω Για 190 Επιβάτες Ανοιχτά Της Σαντορίνης Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων