Σαββατο 17 Οκτωβριου 2015

Αγίου Αντιγόνου, Αγίου Ευπρεπίου μάρτυρος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

ΑΡΤΙΟΝ: Χώρος Έμπνευσης Και Δημιουργίας Στη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ακόμη ανάσα πολιτισμού, στη Λάρισα ένας χώρος που εμπνέει ακόμη και κάποιον που δεν έχει σχέση και επαφή καμία με τα εικαστικά και τις

τέχνες.

Αποπνέει μια γλυκιά αύρα, διαφορετική, που σε κάνει να θέλεις να δημιουργήσεις, να θέλεις να προσπαθήσεις να μπεις στον χώρο της ζωγραφικής ακόμη και αν δεν το έχεις προσπαθήσει ποτέ μέχρι τώρα.

Αυτός ο χώρος λοιπόν λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στην καρδιά της Λάρισας (Δήμητρας 14), έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι από τον εμπνευστής της, τον Εικαστικό Καλλιτέχνη Λάζαρο Μαράβα, οποίος δίνει τα φώτα του σε μικρά παιδιά, αλλά και σε νεαρούς καλλιτέχνες της πόλης μας.

Ο κ. Μαράβας έχει πολυετή εμπειρία και από την προηγούμενη σχολή που είχε ανοίξει πριν 20 χρόνια. Μετά από ένα διάλειμμα δημιουργεί αυτόν τον χώρο πια με αυτή την μορφή και προοπτική. 

Στον εικαστικό χώρο ΑΡΤΙΟΝ, λειτουργεί παιδικό εργαστήρι τέχνης και συνολικά τα τμήματα είναι τα εξής: 

-Παιδικά

-Εφηβικά

-Ενηλίκων

-Προετοιμασίας για σχολές

Ο Λάζαρος Μαράβας σχολιάζει σχετικά: 

«Είναι ένας χώρος που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που θέλουν να μάθουν ζωγραφική. Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή μαζί της. Για ανθρώπους επίσης που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με την ζωγραφική, υπάρχει ένα τμήμα όπου γίνεται μια προσπάθεια να αναπτυχθεί το έργο τους.

Υπάρχει και το τμήμα όπου γίνεται προετοιμασία για την Καλών Τεχνών και την Αρχιτεκτονική και για όλα τα ειδικά μαθήματα που χρειάζονται στις πανελλήνιες, (το ελεύθερο και το γραμμικό). 

Εκτός όμως των μαθημάτων που γίνονται στο ΑΡΤΙΟΝ, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως εκθεσιακός. Δηλαδή μπορεί κάποιος να εκθέσει την δουλειά του ή να την φέρει και να την αφήσει για να μπορεί να την βλέπει ο κόσμος.

Στην ουσία είναι ένας χώρος που προσεγγίζει τον κόσμο καθαρά για τον τομέα των εικαστικών τεχνών». 

Πόσο …Φιλότεχνη Είναι Όμως Η Λάρισα

Ο Λαρισαίος εικαστικός μας απαντά:

«Δεν είναι τυχαίο ότι τόσοι πολλοί καλλιτέχνες μένουν και ζουν στην πόλη, υπάρχει μεγάλο δυναμικό. Πάντα θεωρούσα ότι η Λάρισα είναι ένας τόπος φιλότεχνος, υπάρχει άλλωστε μια ιστορία στην πόλη, με το θέατρο, τον κινηματογράφο και την ζωγραφική.  Έχει πολλούς καλλιτέχνες, είναι μια ενεργή κοινότητα μέσα στην πόλη, γίνονται πολλά πράγματα.

Νέα Ταλέντα Όμως Γεννιούνται Στην Πόλη;

Ο Λ. Μαράβας είναι κατηγορηματικός σε αυτό και αισιόδοξος:

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μουτζούρα. Και μια γραμμή που τραβάει ένα παιδί, είναι ένα έργο τέχνης, δεν έχει καμία σχέση με την γραμμή άλλου παιδιού. Είναι σαν το δαχτυλικό αποτύπωμα. 

Οπότε η διάθεση του ανθρώπου να χαράξει κάτι είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Φυσικά και υπάρχουν πολλά ταλέντα στη Λάρισα, πάντα υπήρχαν».

Πως Μπορούν Να Απορροφηθούν Τα Παιδιά;

«Υπάρχουν πράγματα να κάνουν. Από το να διδάξουν στα σχολεία, όπου υπάρχει μεγάλη απορρόφηση σε σχέση με άλλους αποφοίτους άλλης ειδικότητας, αλλά γενικότερα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, οπότε μπορεί κάποιος να βρει δουλειά, ακόμη και το φλιτζανάκι του καφέ κάποιος το έχει σχεδιάσει.

Απλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, το βλέπουν ως κάτι άγνωστο διότι δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά δεν πρέπει να το φοβούνται καθόλου. 

Να ξέρουν ότι η τέχνη σε κάνει να απελευθερώνεσαι από πολλά πράγματα και να δημιουργείς.». 

About AΡΤΙΟΝ:

Βρίσκεται Δήμητρας 14

Τηλ.: 2410-259369

Facebook: Artion Μαραβας. Λ.

Ετικέτες ΑΡΤΙΟΝ    ΜΑΡΑΒΑς    εικαστικος    ζωγραφική   
Κατηγορία Πολιτισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΠολιτισμοςΑΡΤΙΟΝ: Χώρος Έμπνευσης Και Δημιουργίας Στη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων