Σαββατο 17 Οκτωβριου 2015

Αγίου Αντιγόνου, Αγίου Ευπρεπίου μάρτυρος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

''Βροχή'' Πέφτουν Οι Παραιτήσεις Στο Δήμο Ελασσόνας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Τι συμβαίνει εκεί στο δήμο Ελασσόνας και οι μέχρι πρότινος στενοί συνεργάτες του Νίκου Ευαγγέλου τα ''βροντάν'' και φεύγουν;

Χθες παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης κ. Χρυσούλα Προβίδα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ελασσόνας κ. Ανέστης Σερετίδης.

Δείτε τι γράφει το ELASSONA.LEUKIPOLI για το θέμα που προέκυψε με τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του δημάρχου:

'' Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Χρ. Προβίδα – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος στο Δ.Σ.

Και επίσημα «εκτός» της διοίκησης του Δήμου Ελασσόνας είναι πλέον η αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης κ. Χρυσούλα Προβίδα μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του Δημάρχου Ελασσόνας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευαγγέλου, ερωτηθείς για ποιο λόγο τα θέματα αρμοδιότητας της κ. Προβίδα τα εισηγούνταν στο συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Τσουκαρέλας, απάντησε ότι έχει ζητηθεί από την κ. Προβίδα η παραίτησή της και η παραίτηση έχει ήδη υποβληθεί. Επομένως, η υπογραφή της απόφασης αποδοχής είναι θέμα τυπικό και αναμένεται εντός ολίγου, αφού ετοιμαστεί και η απόφαση ορισμού του νέου αντιδημάρχου, ο οποίος απ” ό,τι προκύπτει από τις εισηγήσεις στο Δ.Σ. θα είναι ο κ. Τσουκαρέλας.

Ο κ. Ευαγγέλου δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους της αποπομπής της αντιδημάρχου (δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε…), αλλά η απουσία της κ. Προβίδα προοιωνίζεται την ανεξαρτητοποίησή της από τη δημοτική του ομάδα, καθώς η φερόμενη αποπομπή της δεν «χωνεύεται» και εύκολα…

Είναι σίγουρα δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της ασυμφωνίας/δυσαρμονίας μεταξύ τους, καθώς η αντιδήμαρχος ήταν ήδη εξ αρχής απογοητευμένη για την υποβάθμισή της σε ρόλο κατώτερο των ειδικών συμβούλων του δημάρχου. Η ρήξη επομένως ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό, καθώς ως άμισθη αντιδήμαρχος δεν είχε και πολλά να χάσει. Πόσο μάλλον που φαίνεται να επιβαρύνθηκε με εισηγήσεις και αποφάσεις που ενδεχομένως να μην ήταν στην κυριαρχική της εξουσία και ενείχαν κίνδυνο και ατομική ευθύνη.

Επομένως, η αποπομπή της κ. Προβίδα φαίνεται να αποτελεί μάλλον λύτρωση για την ίδια, αλλά σίγουρα πονοκέφαλο για τον ίδιο τον κ. Ευαγγέλου.

Παραιτήθηκε ο Αν. Σερετίδης από Πρόεδρος Επιτροπής του δήμου

Από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη έχει καταθέσει τη δήλωση παραίτησής του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας, κ. Ανέστης Σερετίδης, και η παραίτησή του έγινε αποδεκτή μόλις χθες (14/10/15) από το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, ενώ παραμένει ως είχε στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο λόγος βέβαια της παραίτησής του δεν έγινε δημοσίως γνωστός, αλλά σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ο κ. Σερετίδης επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας τόσο της θέσης του ως αντιδημάρχου όσο και της δουλειάς του ως ελεύθερου επαγγελματία.

Και φυσικά είναι ανθρώπινο να υποβάλλει κανείς την παραίτησή του, όταν επιβαρύνεται υπέρμετρα από τα δημόσια καθήκοντά του, ωστόσο δε θα επέλεγε εύκολα να υποβάλει την παραίτησή του στις 2/9/2015, ενώ η παραίτηση θα γινόταν αποδεκτή στις 14/10/2015 (!). Και αυτή ακριβώς η χρονική απόσταση που χωρίζει την παραίτηση από την αποδοχή είναι ενδεικτική του κλίματος δυσπιστίας που μεταφέρει η δήλωση παραίτησης…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αποτελεί συνήθως ευθεία μομφή στο πρόσωπο του αποδέκτη, όταν η δήλωση παραίτησης δε γίνεται σε άμεση συνεννόηση με τον ίδιο τον αποδέκτη, εν προκειμένω τον κ. Ευαγγέλου.

Νέος πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιδήμαρχος κ. Διον. Μπαλούκας.''






Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα''Βροχή'' Πέφτουν Οι Παραιτήσεις Στο Δήμο Ελασσόνας! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων