Τεταρτη 7 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

5η Οκτωβρίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Των Εκπαιδευτικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Του Δημήτρη Παπαποστόλου 

 

     Η 5η Οκτωβρίου βρίσκει τον Έλληνα εκπαιδευτικό αντιμέτωπο με ανάλγητες μνημονιακές εκπαιδευτικές  πολιτικές. 

Οι άδικες πολιτικές της λιτότητας των προηγούμενων χρόνων υποβάθμισαν οικονομικά και επιστημονικά τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι και με φιλότιμο να μορφώνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών  αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελούν τα μέτρα του 3ου μνημονίου .

Με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα βιώσουν τη σκληρότητα των νέων μέτρων.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την εκπαίδευση με οξύτατα προβλήματα.

Η εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία της χώρας την ημέρα του Aγιασμού ήταν καθόλα απογοητευτική και επιβεβαίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο την πλήρη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας .

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τα λάθη, τις ιδεοληψίες, τις αγκυλώσεις, τις παραλείψεις αλλά και την απουσία στοιχειώδους προγραμματισμού και σχεδιασμού σκόρπισε την απογοήτευση και γύρισε την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

5η Οκτωβρίου σήμερα και υπάρχουν σχολεία κλειστά. Ακόμη και παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στα σπίτια τους. Η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα Ειδικά Σχολεία και η παράλληλη στήριξη να μην έχει στελεχωθεί.

Στην Ελλάδα του 2015, η Πολιτεία θα έπρεπε να ανταποκρίνεται, με βάση το Σύνταγμα, στο αξίωμα των ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Οι προεκλογικές υποσχέσεις για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς έμειναν γράμμα κενό.

Όλοι οι αναπληρωτές, νέοι και με διάθεση προσφοράς στην εκπαίδευση, ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα της πρόσληψής τους, της τοποθέτησής τους, του μόνιμου διορισμού και πολλών άλλων προβλημάτων

Όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόχειρες κι ενίοτε αλόγιστες νομοθετικές ρυθμίσεις, που γκρέμισαν τα όνειρα και τις ελπίδες

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους, να επιστρέψουμε την ελπίδα στη ζωή τους.

Τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται και ταλανίζουν τον Κλάδο των εκπαιδευτικών , οι κατακτήσεις ετών που χάθηκαν και χάνονται στη «μέγγενη» των μνημονιακών πολιτικών, οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές που εξαντλούνται, δείχνουν την αναγκαιότητα ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

 

Σήμερα, στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία μετά από χρόνια άστοχων πειραματισμών, μεγαλόστομων  μεταρρυθμίσεων, πρόχειρων πολιτικών σχεδιασμών η μόνη σταθερή αξία είναι το φιλότιμο , η ψυχή και η προσφορά του Έλληνα Εκπαιδευτικού.

* Δημήτρης Παπαποστόλου (Δάσκαλος, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»)

Κατηγορία Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακοινώθηκαν 908 Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

    Προσλήψεις 908 αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02 (Φιλολόγων), ΠΕ03 (Μαθηματικών), ΠΕ04.01 (Φυσικών), ΠΕ04.02 (Χημικών), ΠΕ04.04 (Βιολόγων) και ΠΕ04.05 (Γεωλόγων).


    Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2015-2016, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 368 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ02, 192 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ03, 92 εκπαιδευτικοί  του κλάδου ΠΕ04.01, 57 εκπαιδευτικοί  του κλάδου ΠΕ04.02, 188 εκπαιδευτικοί  του κλάδου ΠΕ04.04 και 10 εκπαιδευτικοί  του κλάδου ΠΕ04.05 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


    Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

    Επίσης διατέθηκε για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, ένας (1)  αναπληρωτής κλάδου ΠΕ04.01.


    Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

     

    Εδώ Δείτε τα ονόματα:

     

    http://www.minedu.gov.gr/home/themata-prosopikou/135-protobathmia-kai-deyterobathmia/14144-28-09-15dtortho

     

  • Ορίστικες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών στη Λάρισα(ΟΝΟΜΑΤΑ)

     

    Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας σύμφωνα με την με αριθμό 33/25-9-2015 πράξη του, αφού εξέτασε τις ενστάσεις και τις αιτήσεις

  • Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών - ΟΝΟΜΑΤΑ

    Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας σύμφωνα με την με αριθμό 31/15,16,17-9-2015 πράξη του, τοποθέτησε για το διδακτικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με τις

  • Αυτές Είναι Οι Ελλείψεις Εκπαιδευτικών Στη Λάρισα

    Κενά υπάρχουν σε ότι αφορα τους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Λάρισας (ΠΥΣΠΕ): 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

Banner5

HomeΤελευταία ΝέαΣχόλια5η Οκτωβρίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Των Εκπαιδευτικών Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων