Παρασκευη 28 Μαρτιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Άλλη Ιστορία Του "Παραμυφικού" Από Το "ΣΜουΘ"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Παραμυφικό είναι η νέα παραγωγή του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) που συνθέτει όλες τις εκφραστικές φόρμες των παραστατικών

τεχνών σε ένα νέο θέατρο που προκαλεί το ελεύθερο παιχνίδι των συνειρμών του θεατή. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο καινούριο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και απομένουν ακόμα τρεις προγραμματισμένες παραστάσεις (28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, ώρα 9.30).
Η δημιουργία του Παραμυφικού ξεκίνησε μέσα από μια εκπαιδευτική δράση του ΣΜουΘ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Steps Ahead (συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Η εν εξελίξει δημιουργική διαδικασία παραγωγής του έργου, στην οποία ισότιμα συνεισέφεραν όλοι οι συντελεστές, λειτούργησε ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τελικά αποτέλεσε προϊόν μιας καινοτόμου και βιωματικής μαθησιακής διαδικασίας που απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τα εκφραστικά και επαγγελματικά τους μέσα. Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στη Λάρισα από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, μια ομάδα εννιά νέων καλλιτεχνών υπό την καθοδήγηση τεσσάρων συντονιστών εργαστηρίων και με τη συνδρομή ακόμα πέντε καλλιτεχνών-συντονιστών, διερεύνησε τις εκφραστικές μορφές και τα όρια των παραστατικών τεχνών (θέατρο, μουσική, χορός, λόγος, εικαστικά), το μετασχηματιστικό ρόλο της τέχνης στην κοινωνία, την αξία και τη θέση της δημιουργικότητας στις διάφορες διαστάσεις της καθημερινής ζωής, τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της τέχνης και τις επαγγελματικές δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από την ενεργή ενασχόληση με τις παραστατικές τέχνες και τα media.
Το ΣΜουΘ έχει ήδη προγραμματιστεί ακόμη μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν στη Λάρισα, το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2014, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Steps Ahead. Απευθύνονται σε νέους 16-35 χρονών που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες και τα media και επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες οργάνωσης, σχεδιασμού και συντονισμού δημιουργικών ομάδων (peer coaching) διερευνώντας ταυτόχρονα τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον τομέα των τεχνών. Η συμμετοχή σε αυτό τον νέο κύκλο εργαστηρίων είναι δωρεάν. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:  6943956171, 2410531778 ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες παραμυφικο    ΣΜΟΥΘ   
Κατηγορία Πολιτισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΠολιτισμοςΗ Άλλη Ιστορία Του "Παραμυφικού" Από Το "ΣΜουΘ" Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων