Παρασκευη 18 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Πρωτοχρονιά Σε Εξωτικές Αμμουδιές (φωτο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φέτος, για τις γιορτές θα ονειρευτούμε ρεβεγιόν σε εξωτικές αμμουδιές και θα κάνουμε πρόποση για τη νέα χρονιά με παγωμένη καιπιρίνια σε στεριές που τώρα έχουν καλοκαίρι.

 

Αλλάζουμε ημισφαίριο, απαρνιόμαστε τη βαρυχειμωνιά και τα χιόνια, τις γούνες, τα παλτό, τις δυσοίωνες προβλέψεις και βγάζουμε εισιτήριο για προορισμούς που ο ήλιος λάμπει, οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, οι παραλίες γεμάτες κόσμο, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα πλωτά και ο Άη Βασίλης φορά λουλούδια στα μαλλιά. Εξερευνούμε ήθη και έθιμα άλλων πολιτισμών, ανακαλύπτουμε μυστικά νησιά που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν και υποδεχόμαστε το καινούργιο έτος με το τέλειο μαύρισμα. 

 

Μπόρα Μπόρα, Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία

Φανταστείτε τα πιο τιρκουάζ νερά του πλανήτη, δάση από φοινικιές και μπανανιές, παραδεισένια πουλιά, αμμουδιές σαν από ζάχαρη, κοραλλιογενείς υφάλους και εξωτικά φρούτα. Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα που αποτελείται από 130 συνολικά νησιά βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, ανάμεσα στην Αυστραλία και την Αμερική και είναι το ιδανικό μέρος για να ξαναγεννηθεί κανείς πριν το ξεκίνημα μιας νέας δύσκολης χρονιάς. Οι τυχεροί που έχουν βρεθεί εκεί προτείνουν πέρα από τις ακτές των νησιών Μπόρα Μπόρα να εξερευνήσει κανείς τα παρθένα δάση των βουνών Otemanu και Pahia.

 

Σίνδει, Αυστραλία

Οι Αυστραλοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα κάνοντας surf στις παραλίες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 °C. Οι ντόπιοι αλλά και ταξιδιώτες που φτάνουν εδώ την εορταστική περίοδο δεν επιλέγουν λαμπερές τουαλέτες και ψιλοτάκουνα. Όλες τις ώρες της ημέρας κυκλοφορούν με το μαγιό και τα flat σανδάλια τους. Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για βουτιά στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα.  Το μεγάλο ραντεβού για το ρεβεγιόν δίνεται στην περίφημη παραλία Μποντί στο Σίνδει που γεμίζει από κόσμο για να δει τον Άη Βασίλη να καταφτάνει μέσα από την θάλασσα με κόκκινο μαγιό. Το ραντεβού ανανεώνεται για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακριβώς τα μεσάνυχτα στο λιμάνι με την εμβληματική γέφυρα, όπου δίνεται ένα από τα εντυπωσιακά και φαντασμαγορικά σόου πυροτεχνημάτων. Η πρώτη ημέρα του νέου έτους τους βρίσκει και πάλι όλους στη θάλασσα. 

 

Ριο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι θα κάνουν ένα διάλλειμα από τις προετοιμασίες. Μη ξεχνάμε πως η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί δυο πολύ σημαντικά αθλητικά events, το Μουντιάλ το 2014, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.  Αυτό δεν σημαίνει πως θα αμελήσουν να στολίσουν για μια ακόμη χρονιά το μεγαλύτερο πλωτό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο. Hot spot είναι η θρυλική παραλία Κόπα Καμπάνα. Τα πρωινά ξεκινούν με φλερτ, beach volley, παγωμένες καιπιρίανα, και τους ρυθμούς της σάμπα. Πάντα με φόντο το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή που από το 1931 αγκαλιάζει την πόλη από τα 700 μέτρα ύψος. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις παραλίες για να υποδεχτεί το νέο έτος, με άφθονο αλκόολ, σάμπα και κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

 

Χαβάη 

Στη Χαβάη συμβαίνει κάτι το μαγικό. Αυτή την περίοδο υπάρχει δυνατότητα κάνεις να επιδοθεί το πρωί σε βουτιές στις σμαραγδένιες παραλίες των νησιών και το απόγευμα να κάνει σλάλομ σε χιονισμένες βουνοκορφές. Αυτό συμβαίνει γιατί στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης περνάει τόσο η κλιματολογική ζώνη της Ανταρκτικής, όσο και αυτής της Σαχάρας- και για περίπου ένα μήνα -μπορεί και παραπάνω- αυτή την περίοδο οι ψηλότερες κορφές του όρους Maunakea σκεπάζονται με εξαιρετικής ποιότητας χιόνι, την ίδια στιγμή που οι θερμοκρασίες παραμένουν εξαιρετικές για ηλιοθεραπεία. Όσον αφορά τους εορτασμούς εδώ, θα συναντήσετε φωτάκια και στολισμένα δέντρα με πολύχρωμα άνθη, λένε τα κάλαντα με γιουκαλίλι, τον Άη Βασίλη οι ντόπιοι τον αποκαλούν Kanakaloka και δεν φορά κόκκινη στολή, αλλά είναι ντυμένος με πολύχρωμα λουλούδια. Ενώ αυτές τις μέρες αντί για Αλόχα, όλοι λένε Mele Kalikimaka. Από εδώ δανείστηκαν και οι Beach Boys για το ομώνυμο εορταστικό τραγούδι τους.  

 

Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη μη περιμένετε φωτάκια, δεντράκια και γιρλάντες (ίσως συναντήσετε ανάλογη ατμόσφαρια στη πρωτεύουσα Μπανγκόκ), εδώ το 85% των κατοίκων είναι Βουδιστές. Επιλέγουμε την Ταϊλάνδη για τις αμμουδιές της Πατάγια , τα μαραγδί νερά των νησιών Φι Φι τους κοκοφοίνικες και τις παραλίες όπου κολυμπούσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία The Beach, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Thi Lo Su που χύνονται μέσα από το τροπικό δάσος, τα πολυτελή αλλά με καλές τιμές ξενοδοχεία του Πουκέτ, αλλά και τις πλωτές αγορές που μπορεί να συναντήσει κανείς σε όλους οικισμούς που διατρέχονται από ποτάμια. Σε όλα αυτά προσθέστε την ντόπια κουζίνα που θεωρείται μια από τις καλύτερες παγκοσμίως. 

 

Χαινάν, Κίνα

Μια πρόταση για τους πραγματικά εναλλακτικούς. Ένα νησί χαμένο όπου η θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου δεν ποτέ κάτω από τους 20 βαθμούς. Εδώ, κρύβεται ένα επίγειο παράδεισος με δάση από κοκοφοίνικες, φυτείες από μαυροπίπερο και δέντρα 

Αν νομίζεται πως αυτό το νησί ανήκει στη Καραϊβική, κάνετε λάθος γιατί αποτελεί προνόμιο της Κίνας. Η όμορφη παραλία είναι η Yalong μήκος επτά χιλιομέτρων και προσφέρει πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά και πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο. To Dadonghai είναι μια άλλη, εξίσου εξωτική επιλογή. Το μεγάλο αξιοθέατο όμως είναι, οι ηράκλειοι στύλοι της Ουράνιας Αυτοκρατορίας, το Tianya Haijiao, το “τέλος του ουρανού και της θάλασσας”. Πρόκειται για ένα χείλος από άμμο κι ένας μεγάλος σκόπελος, πάνω, όπου εδώ λέει οι θρύλοι ότι τελειώνει ο κόσμος. Αν θελήσετε να εξερευνήσετε το ορεινό τμήμα του νησιού θα συναντήσει αυτόχθονες φυλές, που ζουν καλλιεργώντας με αρχέγονους τρόπους τη γη. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες πρωτοχρονιά    Αμμουδιές   
Κατηγορία Ταξίδια

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤαξίδιαΠρωτοχρονιά Σε Εξωτικές Αμμουδιές (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων