Τεταρτη 18 Δεκεμβριου 2013

Σεβαστιανός

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Πρώτη Γυναίκα Στο «Τιμόνι» Της ΜΟΤΟΛΕΒ Είναι Θεσσαλή

Δεκ 16, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μπορεί στο παρελθόν τα δίκυκλα και ιδιαίτερα οι μηχανές μεγάλου κυβισμού να θεωρούνταν προνόμιο των αντρών ωστόσο φαίνεται πως τα

τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν εισβάλει δυναμικά στο χώρο είτε για να μετακινούνται ευκολότερα, είτε για χόμπι και διασκέδαση.

Στο Βόλο αποδεικνύεται έμπρακτα το παραπάνω καθώς για πρώτη φορά εκλέχτηκε για το «τιμόνι» του Δ.Σ της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου η 39χρόνη Μαρία Ζωγράφου. 

Η αγάπη της Μαρίας για τα δίκυκλα εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς… όταν ακόμη ήταν έφηβη και γοητεύονταν από την ιδέα να οδηγεί μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Από τα 18 της χρόνια οδηγούσε δίκυκλα ενώ το πρώτο δικό της δίκυκλο το απέκτησε στα 22 της χρόνια, ένα μηχανάκι (μικρό σε κυβικά), που εκτός από τις μετακινήσεις της το χρησιμοποιούσε για τις κοντινές της αποδράσεις εντός του Νομού Μαγνησίας.

Το όνειρό της για απόκτηση δικής της μηχανής μεγάλου κυβισμού πραγματοποιήθηκε πριν από μια δεκαετία περίπου. Από εκεί και πέρα όπως δηλώνει όλα πήραν το δρόμο τους καθώς η μεγάλη της αγάπη για τα δίκυκλα σε συνδυασμό με την απόκτηση της δικής της μηχανής την οδήγησαν στην πόρτα της ΜΟΤΟΛΕΒ μέχρι σήμερα.


Για πρώτη φορά πρόεδρος γυναίκα στη ΜΟΤΟΛΕΒ 

Με περηφάνια και ενθουσιασμό για την νέα της θέση η κ. Μαρία Ζωγράφου αναφέρει στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα πρόεδρος στη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟΛΕΒ) ωστόσο διευκρινίζει ότι σε Πανελλαδικό επίπεδο έχουν εκλεγεί πολλές φορές γυναίκες σε διάφορους μοτοσυκλετιστικούς συλλόγους.

Χαρακτηριστικά η κ. Ζωγράφου αναφέρει : «Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα μέλη της λέσχης με εμπιστεύτηκαν γι’ αυτή τη θέση και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Το νέο Δ.Σ. έχοντας πάντα στο πλευρό του τα στελέχη των προηγούμενων προεδρείων θα κάνει το καλύτερο για την λέσχη».

Ερωτηθείς η νέα πρόεδρος της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου πως κρίνει τους Βολιώτες οδηγούς αναφέρει ότι ο Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι λόγω της καλής ρυμοτομίας και της επίπεδης επιφάνειας που την διέπει ενδείκνυται η διέλευσή της τόσο με μοτοσυκλέτες όσο και με ποδήλατα ωστόσο διευκρινίζει ότι λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης, του κακού οδικού δικτύου και της έλλειψης οδηγικής κουλτούρας δυστυχώς καθημερινά προκαλούνται πολλά ατυχήματα.


Μια γυναίκα οδηγός τραβάει τα βλέμματα…… 

Οταν η Μαρία «καβαλάει» την μηχανή της δεν λείπουν τα σχόλια που ακούει στους δρόμους ωστόσο επισημαίνει ότι τα περισσότερα στην εποχή μας είναι ξεπερασμένα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Η εικόνα μιας γυναίκας οδηγού σε μηχανή μεγάλου κυβισμού τραβάει τα βλέμματα… μέχρι και σήμερα, όταν αυτή είναι ευδιάκριτη κάτω από τον βασικό και πλήρη εξοπλισμό της. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν το φύλλο μα τον άνθρωπο που αγαπά αυτό το μέσο μετακίνησης γιατί είναι τρόπος ζωής».

Σήμερα όπως αναφέρει η κ. Ζωγράφου υπάρχουν δεκάδες γυναίκες στο Βόλο που χρησιμοποιούν μηχανές μικρού και μεσαίου κυβισμού για την μετακίνησή τους. Η μοτοσυκλέτα άλλωστε, όπως αναφέρει, απευθύνετε σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων για χρήση είτε σαν μεταφορικό μέσο είτε σαν διασκέδαση.

 

«Εργαλείο τα δίτροχα  για τις μετακινήσεις»

Ως εργαλεία μέσα στην οικονομική κρίση χαρακτηρίζει η Μαρία Ζωγράφου τα δίκυκλα, επισημαίνοντας ότι πάντα το δίκυκλο ήταν βολικό και οικονομικό τόσο σε χώρο (στάθμευση), όσο και σε χρόνο (γρήγορη κάλυψη απόστασης) και κατανάλωση (κόστος).

«Είναι εργαλείο για τη μετακίνηση κυρίως μέσα στην πόλη και πόσο μάλλον στο Βόλο που έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τα δίτροχα ειδικά αυτόν τον καιρό είναι ένα μέσο γρήγορης και πρακτικής μετακίνησης», τονίζει η ίδια.

 
«Εχω κινδυνεύσει μέσα στην πόλη»

Δυστυχώς τα δίκυκλα πέρα από τις ευκολίες και την ευχαρίστηση που προσφέρουν στους λάτρεις του είδους, διατρέχουν πολλούς κινδύνους, γι ‘αυτό η πρόεδρος της ΜΟΤΟΛΕΒ προτρέπει όσους «καβαλάνε» μηχανές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πάνω σε αυτό η Μαρία Ζωγράφου αναφέρει : «Κίνδυνο διατρέχουμε όλοι, είτε πεζοί, είτε οδηγοί, τόσο από τους άλλους όσο και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αρχικά από τους εαυτούς τους λόγω ελλιπούς οδηγικής εκπαίδευσης και από την ασυνειδησία των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου οι οποίοι αδιαφορούν τελείως κυρίως για τα δίτροχα. ’Έχω κινδυνέψει μέσα στην πόλη και από απροσεξία μου, και από κακοτεχνία του δρόμου. Το ιδανικό θα ήταν λοιπόν ο ένας να προσέχει τον άλλο».

 
Η ΜΟΤΟΛΕΒ γιορτάζει το 2014

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΜΟΤΟΛΕΒ είναι η δεύτερη παλαιότερη λέσχη της Ελλάδας. Αποτελεί μη κυβερνητική οργάνωση και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι ένας φορέας πολιτών με σκοπούς που αφορούν την συγκοινωνιακή, περιηγητική, αθλητική, ψυχαγωγική, συνδικαλιστική, πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική διάσταση της μοτοσικλέτας.

Το 2014 είναι μια γενέθλια χρονιά για την ΜΟΤΟΛΕΒ μιας και γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργία της.

Σχετικά με τις δράσεις της ΜΟΤΟΛΕΒ για το 2014 η κ. Ζωγράφου έχοντας πάντα στο πλευρό της, τα προηγούμενα Προεδρεία της ΜΟΤΟΛΕΒ αναφέρει :

«Έχουμε ένα μακρύ ιστορικό δράσεων όπου εκεί θα πατήσουμε για να γιορτάσουμε τα 30 της χρόνια, όπως: οι αγώνες, εκδρομές, κοπή πίτας, Τσικνοπέμπτη, αιμοδοσία, εκπαιδευτικά σεμινάρια τοπικά και πανελλήνια, συμμετοχή στην Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετών, παρέμβαση σε κοινωνικά δρώμενα και γενικά ψυχαγωγία και ενημέρωση των μελών μας κ.α. Οι δραστηριότητες που θα γίνουν λοιπόν την επόμενη χρονιά θα έχουν εορταστικό χαρακτήρα και μια αναφορά στα 30 χρόνια λειτουργίας μας».

Πηγή: taxydromos.gr

Ετικέτες Γυναίκα    θεσσαλία    μηχανες   
Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΗ Πρώτη Γυναίκα Στο «Τιμόνι» Της ΜΟΤΟΛΕΒ Είναι Θεσσαλή Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων