Σαββατο 24 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Βελτιωμένος Aλλά Άσφαιρος...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσπάθησε με αξιώσεις αλλά όχι όσο έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κινδύνευσε από την Κράσνονταρ, ωστόσο δεν κέρδισε (0-0)

και έμεινε έτσι στο κόλπο της δεύτερης θέσης.

ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ «κόλλησαν» στο μηδέν σε ένα κακό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για το παιχνίδι της Ρωσίας.

Ο Δικέφαλος παρέμεινε χωρίς νίκη, κόντρα σε ρωσικές ομάδες, αφού σε πέντε συνολικά παιχνίδια μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Από μία καλή στιγμή είχαν ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ και οι δύο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γλύκο να σώζει την ομάδα του, στο σουτ του Μαμάεφ (71') και τον Ντικάν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ελληνα πορτιέρε και να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Κάτσε (75').

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον Σουηδό ρέφερι να αποβάλλει μέσα σε ένα λεπτό προς το τέλος του αγώνα, τους Τζεντρζέτζικ και Ζάιρο.

Ουσία μηδέν…

ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ, αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την έλλειψη ρυθμού ελέω ροτέισον να είναι φανερή για τις δύο ομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι πως συνολικά οι τελικές φάσεις για τις δύο ομάδες ήταν τρεις (δύο για τον ΠΑΟΚ, μία για τους Ρώσους) με την κατοχή να είναι ελαφρώς υπέρ της Κράσνονταρ (54%-46%). Στατιστικά που αντικατοπτρίζουν και την πραγματικότητα, σχετικά με την εικόνα του αγώνα στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν είχαν τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο ουδέποτε κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Παναγιώτη Γλύκου, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του στο διάστημα από το 25’ μέχρι και το 35’, χωρίς να απειλήσει την εστία του Ντικάν, αφού η μοναδική φορά που ο 38χρονος χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 16’ στη φάση του Κλάους, ωστόσο η κεφαλιά του αρχηγού του ΠΑΟΚ ήταν πολύ αδύναμη για να ανησυχήσει τον Ρώσο πορτιέρε.

Το παιχνίδι σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κυλούσε στο ίδιο αργό τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ρώσων, εν αντιθέσει με την ομάδα του Ολεγκ Κόνονοφ που προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Δικεφάλου, κυρίως με βαθιές μπαλιές και γεμίσματα.

Είχαν ευκαιρίες, αλλά...

Σαφώς καλύτερο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, αν και η αλήθεια είναι πως οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Ιγκόρ Τούντορ, προχώρησε με την έναρξη του ημιχρόνου σε μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Μιγκέλ Βίτορ να αποχωρεί και τον Λέοβατς να παίρνει τη θέση του. Η είσοδος του Κροάτη είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν και κάποιες εσωτερικές αλλαγές με τον Σκόνδρα να παίζει ως στόπερ και τον Ροντρίγκες να μετατίθεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Κροάτης τεχνικός του Δικεφάλου, σχετικά γρήγορα έριξε στη «μάχη» και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με προφανή στόχο και σκοπό να «χτυπήσει» το παιχνίδι, ενώ τα «βαριά» χαρτιά του Αρί και Μαμάεφ έριξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και ο Ολεγκ Κόνονοφ.

Οι αλλαγές αυτές στην σκακιέρα των δύο τεχνικών, έδωσαν επιθετική πνοή στις ομάδες τους, με τους Ρώσους να απειλούν σε δύο περιπτώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο να «φωνάζει» παρών πρώτα στο σουτ του Μαμάεφ στο 71’ και έπειτα στην κεφαλιά του Στράντμπεργκ (75’).

Ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι είχε και ο ΠΑΟΚ, με μεγαλύτερη όλων αυτή του Κάτσε στο 75’, με τον Μπερμπάτοφ να στρώνει έξοχα τη μπάλα στον Κάτσε, με τον Ντικάν να απομακρύνει σε κόρνερ τη βολίδα του Αλβανού μέσου, ενώ λίγο νωρίτερα από πλεονεκτική θέση ο Σάμπο, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ουσιαστικά το δεκάλεπτο που μεσολάβησε από το 70’ μέχρι και το 80’, ήταν και το καλύτερο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη. Στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που άλλαξε ήταν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, αφού ο Σουηδός ρέφερι απέβαλλε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού τους Τζεντρζέτζικ και Ζάιρο.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Βίτορ (46’ Λέοβατς), Κόστα, Ροντρίγκες Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας (72’ Μακ), Ζάιρο, Αθανασιάδης (57’ Μπερμπάτοφ).

Κράσνονταρ (Ολεγκ Κόνονοφ): Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρζέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι (81’ Γκαζίνσκι), Ακμέντοφ (65’ Μαμάεφ), Λαμπόρντε, Ζοαζίνιο, Καμπορέ, Σμόλοφ (62’ Αρί).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Το ερώτημα του αποψινού αγώνα έχει να κάνει με τη θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ και το αν ο Γλύκος έδειξε πιο έτοιμος από τον προκάτοχό του στη θέση «1» Ρόμπιν Ολσεν. Η απάντηση είναι ναι. Ο Γλύκος, παρά το μεγάλο διάστημα που είχε να αγωνιστεί έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Είχε σιγουριά στις κινήσεις του και κράτησε όρθιο και τον ΠΑΟΚ στην ευκαιρία του Μαμάεφ στο 71’. Συνεπώς δικαιώνεται για την επιλογή του να τον εμπιστευτεί ο Ιγκόρ Τούντορ.

EURO GROUP: Μπορεί ο παίκτης που να έκρινε το παιχνίδι να μην υπήρξε, ωστόσο ο Εργκις Κάτσε, ήταν ο πολυτιμότερος για τον ΠΑΟΚ. Ο Αλβανός μέσος, έπειτα από καιρό είχε και πάλι καλή απόδοση. Ετρεξε πολλά χιλιόμετρα, απέφυγε τα αβίαστα λάθη, ενώ ήταν και ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης χαμένης ευκαιρίας για τον Δικέφαλο.

CAPITAL CONTROL: Απέφυγε το μεγάλο λάθος, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που σφύριξε στο αποψινό παιχνίδι εκνεύρισε τους γηπεδούχους και τον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Σουηδός, Αντρέας Εκμπεργκ, σφύριξε πολλά φάουλ, αρκετά εκ των οποίων αδικαιολόγητα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις για πέναλτι.

ATM: Ετσι όπως κύλησε το παιχνίδι ήταν φανερό πως θα κριθεί στο γκολ. Αυτό τελικά δεν επετεύχθη με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα να είναι απόλυτα δίκαιο. Αμφότερες οι ομάδες έριξαν στο βάρος τους στην άμυνα, με προφανή σκοπό να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς, αφού ουσιαστικά η δεύτερη θέση που χαρίζει πρόκριση, θα παιχτεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κράσνονταρ.

PLAN B: Ο Ιγκόρ Τούντορ από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου είχε προϊδεάσει τους πάντες αναφορικά με τις πολλές αλλαγές που θα έκανε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ.

Ο Κροάτης τεχνικός έδωσε φανέλα βασικών έπειτα από αρκετό καιρό στους Γλύκο, Μαλεζά, Σκόνδρα, Ζάιρο και τον Κλάους. Φυσικά, το 3-5-2 ήταν η διάταξη του Δικεφάλου, εντός του γηπέδου. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε μετά την αναγκαστική αλλαγή που πραγματοποίησε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν έριξε στο παιχνίδι τον Λέοβατς, αντί του Μιγκέλ Βίτορ, με τον Σκόνδρα να καλύπτει τη θέση του τρίτου σέντρερ μπακ.

Ροτέισον έκανε και ο τεχνικός της Κράσνονταρ, Ολεγκ Κόνονοφ, θέλοντας και αυτός από την πλευρά του να ξεκουράσει αρκετούς από τους παίκτες του που είχαν σηκώσει το βάρος στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Ρώσος τεχνικός άφησε στον πάγκο, δύο από τα αστέρια της ομάδας τους, δηλαδή τους Αρι και τον Μαμάεφ, παρατάσσοντας την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.


Πηγή: sdna.gr

Ετικέτες ΠΑΟΚ    Europa League   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Για Την Απελευθέρωση Της Λάρισας Από Τους Κατακτητές Καλόγηρος Τηλέμαχος, Πρόεδρος Πραρτήματος Λάρισας Της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Η Ελλάδα Της Λήθης Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου, Δικηγόρου-Περιφερειακού Συμβούλου
Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΒελτιωμένος Aλλά Άσφαιρος... Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων