Κυριακη 17 Αυγουστου 2014

Λευκοθέα, Μύρων, Στράτος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ας Μην Αφήσουμε Την Κληρονομιά Μας Να Γίνει Ερείπια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Μάριου Ξηρομερίτη (Χειρουργός  ουρολόγος Π. πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης –Μουσείο Γ.ΙΚατσίγρα)

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται κρούσματα βανδαλισμών σε έργα τέχνης στην πόλη μας, το να συμβαίνει όμως αυτό στην είσοδο της Πινακοθήκης μας, την ναυαρχίδα του πολιτισμού, όπως πολλές φορές την έχουν αποκαλέσει επίσημα χείλη, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό και αφήνει υπόνοιες για εντεταλμένους βανδάλους .
Το πρωτόγνωρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι θύματα αυτή τη φορά ήταν οι επιγραφές του έργου.  Η επιγραφή που συνοδεύει ένα έργο τέχνης είναι κληροδότημα και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, για να γνωρίσουν και να μελετήσουν, τις τάσεις, τα ρεύματα και γενικότερα την ευαισθησία των ανθρώπων της εποχής κατά την οποία τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο έργο. Το ποθούμενο κάθε αρχαιολόγου και το ζητούμενο της αρχαιολογικής σκαπάνης είναι η εύρεση επιγραφής η οποία μεταφέρει στο παρόν την πληροφορία του παρελθόντος και δίνει ταυτότητα στο
χώρο που βρέθηκέ.
Η αφαίρεση –καταστροφή επιγραφών οι οποίες σηματοδοτούν εποχές και προσφορά πολιτών καταδεικνύει την εκτίμηση και τον σεβασμό προς την ιστορία. Υποχρέωση της κάθε αρχής είναι η φύλαξη και συντήρηση των έργων τέχνης, εξάλλου λιγοστά και μετρημένα υπάρχουν στην πόλη μας, στόχος της θα  πρέπει να είναι η τοποθέτηση σε όλους τους δημόσιους χώρους-πάρκα, έργων τα οποία θα αναβαθμίζουν το περιβάλλον και θα δίνουν ταυτότητα στην πόλη.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ  για την πόλη μας να συμβαίνουν  τέτοιες πράξεις και πρέπει η διοίκηση της Πινακοθήκης να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάστασή τους !
Είναι ΝΤΡΟΠΗ τόσο για το ίδιο το έργο του Κώστα Πανιάρα με τίτλο η Θεσσαλική Φρουρά ,όσο και για τους χορηγούς που δώσανε πολλές χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του.
Το έργο αυτό δεν επιβάρυνε τον Δήμο Λαρισαίων ούτε ένα ευρώ!
Προτίθεμαι μάλιστα αν η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της Πινακοθήκης δεν έχει λεφτά στα ταμεία της ,να συνδράμω προσωπικά και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές και όποιες άλλες φθορές του έργου!
Θα περιμένω προσωπικά όπως και οι χορηγοί(Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου,Μύτιλης Βασίλειος ,Καραλής Χρήστος,Ανθή Τσιτσά ,Μαντέλος Τάσος) την απάντηση της διοίκησης σε λόγο ή έργα!

Ετικέτες Ξηρομερίτης    άρθρο   
Κατηγορία Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤελευταία ΝέαΣχόλιαΑς Μην Αφήσουμε Την Κληρονομιά Μας Να Γίνει Ερείπια Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων