Σαββατο 19 Ιανουαριου 2013

Ευφρασία,Μακάριος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Partly Cloudy

10°C

Λάρισα

Partly Cloudy

Press-A.gr

Υπέρ Των Πλουσίων Το Νέο Φορολογικό

Ιαν 10, 2013

Το νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος  από τη μία εξανεμίζει τις κοινωνικές παροχές για τον ελληνικό λαό και από την άλλη αυξάνει

τα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στις μικρές εταιρείες και γενικότερα στους μικροϊδιοκτήτες. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι μόνον πώς θα εισπράξει  έσοδα  χωρίς να έχει μεταρρυθμιστική λογική, αλλά ούτε αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική. Είναι ένα νομοσχέδιο προαπαιτούμενο των δανειστών και στην ίδια κατεύθυνση με τα ληστρικά για τα εισοδήματα των πολιτών μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Στόχος για την κυβέρνηση είναι μόνο πώς θα μαζέψει το επόμενο διάστημα 2,5 δις χωρίς να υπολογίζει ότι στραγγαλίζονται κυριολεκτικά τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το χρονικό διάστημα που αρχίζουν και τα χιόνια ακόμη και ο φόρος πετρελαίου τον οποίο ζητά όλη η  κοινωνία να αποσυρθεί για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά, ούτε αυτό φαίνεται να τους απασχολεί.

Δεν αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή μέσα από  αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά κινείται στην κατεύθυνση της εξαθλίωσης μεγαλύτερης μερίδας του ελληνικού λαού. Τιμωρεί την οικογένεια και τους μικρομεσαίους. Είναι ένα φορολογικό σύστημα που λειτουργεί ως μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου από τους φτωχότερους υπέρ των πλούσιων.

Έσοδα θα μπορούσαν να εισαχθούν από αδήλωτες πηγές, τις οποίες όμως η κυβέρνηση αρνείται  να ψάξει. Κατά αυτόν τον τρόπο, με την αργοπορία της, δίνεται η δυνατότητα να μεταφερθούν κεφάλαια σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Είναι δεδομένη η συζήτηση που γίνεται αυτό το χρονικό διάστημα για τη λίστα Λαγκάρντ και το ίδιο θα έλεγα και για όλες τις άλλες λίστες. Ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν αυτές οι λίστες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στην ουσία δεν βλέπουμε να έχουμε έσοδα για την ελληνική οικονομία.

Αυτό το νομοσχέδιο ευνοεί τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας σε βάρος των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις προβαίνουν σε νόμιμη φοροαπαλλαγή δισεκατομμυρίων ευρώ, μεταχειριζόμενες λογιστικές τεχνικές απόκρυψης φορολογητέων κερδών και μεταφορά τους είτε σε χώρες με πολύ μικρό ποσοστό φορολόγησης, είτε σε φορολογικούς παραδείσους. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι η αιτία που παράγει μια σειρά από παθογένειες στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Σε σχέση με τα άρθρα του νομοσχεδίου. Στο πρώτο άρθρο, από την πρώτη κιόλας ημέρα του νέου χρόνου οι εργαζόμενοι έχουν δει το μηνιαίο μισθό ή τη σύνταξη τους να μειώνεται λόγω της αύξησης του φόρου παρακράτησης που υλοποιείται πριν από την ψήφιση του νόμου με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών. Δικαιολογημένα δηλαδή λένε ότι ο Υπουργός Οικονομικών είναι ο «τσάρος» της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς πάνω από δύο μισθούς το χρόνο χάνουν οι μισθωτοί με εισόδημα από 21.000€ έως 25.000€, με άγριο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές και την εφαρμογή της κλίμακας φορολόγησης μόνο με τρεις φορολογικούς συντελεστές.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με αποτέλεσμα για εισόδημα  5.000€  που ήταν  αφορολόγητο με τις ισχύουσες διατάξεις, να προκύπτει φόρος 1.300€. Η κατάργηση του αφορολόγητουεν μέσω κρίσης είναι μια τιμωρία και για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Βαρύ είναι το φορτίο που θα σηκώσουν περίπου 700.000 έμποροι, βιοτέχνες, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητες, καθώς θα δουν τις συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις να πολλαπλασιάζονται.

Οι αγρότες για το 2013 θα φορολογηθούν χωρίς διάκριση με συντελεστή 13%. Στο ίδιο τσουβάλι  όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα από τις γεωργικές επιχειρήσεις, στο ίδιο και οι αγρότες που μόλις  καταφέρνουν να επιβιώσουν.

Τα έσοδα από ενοίκια θα φορολογούνται με 10% έως 12.000€ και με 33% για πάνω από 12.000€. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι εκμισθωτής με εισόδημα από ενοίκια 110.000€ θα πληρώσει 2090 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2012. Δηλαδή, χαρίζουν τη φορολογία στα υψηλά εισοδήματα.

Μισθωτοί με μπλοκάκι και άνεργοι χωρίς πραγματικό εισόδημα κυριολεκτικά κινδυνεύουν και φορολογούνται χωρίς να έχουν καμία έκπτωση.

Εμείς αντιπροτείνουμε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να είναι δίκαιο, με αναλογική φορολόγηση των εισοδημάτων μέσω της καθιέρωσης μιας ενιαίας κλίμακας για όλους, η οποία θα είναι αναλογική, προοδευτική και θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους όλοι οι εργαζόμενοι.

Δ. Γελαλής

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Κατηγορία Απόψεις
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βίλλα Αμαλία Διπλό Χτύπημα Από Εφορία Και ΔΕΗ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Καμία Αλλαγή Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει κατηγορηματικά…
Να Είναι Τυπικοί Ολοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να έχουν ενημερωμένα τα μητρώα εκμετάλλευσης τους…
Για Τη Γεωργία Το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη επισκέφθηκε χθες η ερευνήτρια της Ιαπωνικής…
Ανακοινώνει... Στη 1 το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός θα κάνει τις επίσημες…
Για Τη Λίστα Σε μία κάλπη ψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας και ο…
Σχόλια
Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός του κοινοβουλίου Είχε γίνει μπάχαλο το πολιτικό…
El Dorado Η Ελλάδα στη δεκαετία του…
Μια Φορά Και Έναν Καιρό Υπήρχε Μία Χώρα Θυμάμαι πολύ έντονα την ταινία…
Διπλό Χτύπημα Από Εφορία Και ΔΕΗ Πρώτα έδωσαν κίνητρα, το 2009,…
Υπέρ Των Πλουσίων Το Νέο Φορολογικό Το νομοσχέδιο για τη φορολογία…
Απόψεις
By SDGSEO
HomeΤελευταία ΝέαΑπόψειςΥπέρ Των Πλουσίων Το Νέο Φορολογικό Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων