Τριτη 26 Μαρτιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Θ. Ψύρρας: Φιλόδοξο Το Εγχείρημα Του ΘΕΣΓάλα

Φεβ 18, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς Θωμάς Ψύρρας, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος,

επισκέφτηκε τα γραφεία του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Θεσσαλίας-Πιερίας ΘΕΣγάλα. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Αθανάσιο Βακάλη, τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Γκουγκουλιά, τον διευθυντή της ζώνης-γάλακτος Αναστάσιο Τσιάρα και τον ταμία Ανδρέα Καραφύλλη, οι οποίοι αφενός ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις δράσεις τους και αφετέρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος της ΘΕΣγάλα ξεκίνησαν με τη φιλοδοξία να κάνουν πράξη το αφετηριακό τους σύνθημα « συνεταιριζόμαστε διαφορετικά». Χάρις στο μεράκι των μελών του, εξελίχθηκε στον πρώτο πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος που ιδρύθηκε στη χώρα μας. Τα μέλη του εργάζονται με τη φιλοσοφία της διασφάλισης της ποιότητας του γάλακτος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της παραγωγικότητας του ζωικού κεφαλαίου, τη βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων και την ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα. Προωθώντας τη «συμβολαιακή γεωργία» μειώνουν το κόστος παραγωγής για τα μέλη τους και εξασφαλίζουν ένα σταθερό εισόδημα για τους γεωργούς. Η επιτυχία του συνεταιρισμού, αποτυπώνεται στην ποιότητα και την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος, το οποίο σήμερα απορροφάται από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες.

Οι συνεταιριστές εξέθεσαν στον βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως τη φορολόγηση με 26% των αποθεματικών που πλήττει τους ελάχιστους συνεταιρισμούς που τα διαθέτουν, την καθυστέρηση στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος που θα τους επιτρέψει να πωλούν τυποποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές και την έλλειψη ελέγχων που αφήνει ανοικτό το πεδίο στον παράνομο χαρακτηρισμό των εισαγόμενων γαλακτοκομικών ως Ελληνικών.

Ο κ. Ψύρρας χαρακτήρισε αξιέπαινη την πορεία της ΘΕΣγάλα που αποτελεί πρότυπο επιχειρηματικής δράσης στον κτηνοτροφικό αλλά και στον αγροτικό τομέα της χώρας. Οι νέοι συνεταιρισμοί ανέφερε, είναι φανερό πως όταν απορρίπτουν τα αποτυχημένα πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, διασφαλίζοντας αξιοπρεπή εισοδήματα στα μέλη τους. Ο κρατικοδίαιτος συνεταιρισμός, ο μόνιμα εξαρτημένος από τις κομματικές ηγεσίες και τους εντεταλμένους τοποτηρητές τους πεθαίνει επώδυνα, κυρίως για αυτούς που έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Το νέο και υγειές συνεταιριστικό κίνημα που πρέπει αναπτυχθεί θα βοηθήσει κτηνοτρόφους και γεωργούς και μαζί τους ολόκληρη τη χώρα. Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους συνεταιριστές για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους και να στηρίξει όσους ανοίγουν δρόμους που σε λίγο κι άλλοι θα ακολουθήσουν.

Ετικέτες Θ Ψύρρας    συνεταιρισμός    ΘΕΣΓ'αλα   
Κατηγορία Οικονομία
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 09:47 Διαβάστηκε 84 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάγκελα Παντού Σε φρούριο έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από την εξέδρα των επισήμων…
Του Διέφυγε... Ως μη γενόμενη θα πρέπει να θεωρηθεί η ερώτηση του Κ. Πουλάκη…
Επιμένει Στο ζήτημα της καταστροφής της καλωδιωτής γέφυρας του Αγιοκάμπου, που έλαβε χώρα…
Σε μοναστήρι Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων “Η Αγία Παρασκευή” διοργανώνει εκδρομή στο…
Για Το Συνέδριο H Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων οργανώνεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας στην πορεία για…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΘ. Ψύρρας: Φιλόδοξο Το Εγχείρημα Του ΘΕΣΓάλα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων