Τεταρτη 5 Ιουνιου 2013

Απόλλων,Δωρόθεος,Δωροθέα,Δώρα,Νίκη,Πλούταρχος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έπεσαν Μούντζες Στην Παρέλαση Της 25ης Μαρτίου (φωτό-βίντεο)

Μαρ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ούτε φέτος απέφυγαν οι επίσημοι που έλαβαν θέση στην εξέδρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Λάρισα

να δεχθούν την απόδοση τιμών της... ανοιχτής παλάμης από μαθητή ΕΠΑΣ της πόλης.

Ο συγκεκριμένος μαθητής την ώρα που διέρχονταν μπροστά από την εξέδρα εστράφη προς τους επίσημους και άνοιξες τις παλάμες και των δύο χεριών του μουντζώνοντάς τους.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι μαθητές Λυκείων της Λάρισας που δεν έστρεψαν το κεφάλι τους, ώστε να αποδώσουν τιμές στους επίσημους, αλλά γύρισαν το κεφάλι προς την αντίθετη πλευρά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθητές ΕΠΑΛ της Λάρισας την ώρα που διέρχονταν μπροστά από την εξέδρα φώναξαν συνθήματα που είχαν να κάνουν με την Πατρίδα και τη Σημαία. Το παραπάνω γεγονός καταγράφεται καθώς δεν είναι συνηθισμένο μαθητές να φωνάζουν τέτοιου είδους συνθήματα.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30 π.μ., ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Χιλιάδες Λαρισαίοι κατέλαβαν από νωρίς θέσεις στην οδό Κύπρου παρακολουθώντας μαθητές και στρατιώτες να παρελαύνουν. Ο καιρός ήταν βαρύς και συννεφιασμένος, αλλά ευτυχώς πέρα από μερικές ψιχάλες δεν σημειώθηκε βροχή που θα δημιούργουσε προβλήματα στην εξέλιξη της παρέλασης.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυξημένα από νωρίς, με τα κάγκελα να έχουν αναπτυχθεί πέριξ της εξέδρας των επισήμων.

Θέση στην εξέδρα έλαβαν πέραν του κ. Χαρακόπουλου, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής κ.α.

Ο βουλευτής νομού Λάρισας της «Χρυσής Αυγής» κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος επέλεξε να μην λάβει θέση μεταξύ των επισήμων, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση όρθιος δίπλα από την εξέδρα. Σημειώνεται ότι κανείς άλλος βουλευτής του νομού Λάρισας δεν έδωσε το παρών στην εξέδρα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε ειδική μνεία στις εξελίξεις που καταγράφονται στην Κύπρο υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση στην Κύπρο έδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», παράλληλα άσκησε κριτική σε όσους υποστήριζαν ότι υπάρχουν άλλες λύσεις. «Χειριστήκαμε με υπευθυνότητα την κρίση στην Κύπρο και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε ότι οι συνέπειες της κρίσης δεν θα φράσουν στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την κρίση.

Επισημαίνεται ότι την ώρα που περνούσε τμήμα του Συλλόγου Κυπρίων νομού Λάρισας ο κ. Χαρακόπουλος κατέβηκε από την εξέδρα, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό.

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται» και πρόσθεσε ότι «η μνήμη όλων μας είναι κοντα στους κύπριους αδελφούς μας».

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης δήλωσε ότι «οι Έλληνες έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα», ενω εξέφρασε τη θέση ότι «θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα». Παράλληλα, κάλεσε όλους «να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε για να έρθουν καλύτερες ημέρες».

Ένταση στο Ηρώο της πόλης

Πριν την εκκίνηση της παρέλασης σημειώθηκε ένταση στο Ηρώο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων. Ο κ. Αθανάσιος Ριζάκης – πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944, κατέθεσε στεφάνι πριν ξεκινήσει η εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία στελεχών της «Χρυσής Αυγής». Σε όλη τη διάρκεια της τελετής υπήρχε ένταση μεταξύ των στελεχών της Χ.Α. και πολιτών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Πολυμέσα

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 16:01 Διαβάστηκε 244 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Με Ομπρέλες Στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Μπορεί η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των Λαρισαίων, όμως κάποιοι…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΈπεσαν Μούντζες Στην Παρέλαση Της 25ης Μαρτίου (φωτό-βίντεο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων