Τριτη 22 Ιουλιου 2014

Μαγδαληνή, Μαρκέλλα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τι Σηματοδοτεί Η Διεκδίκηση Της Forthnet Από Wind Και Vodafone

Ιουλ 17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι επιδιώξεις των δύο εταιρειών, οι κινήσεις του ΟΤΕ και ο πόλεμος στην αγορά τηλεπικοινωνιών - Κατά 12,5% ενισχύθηκε η μετοχή της Forthnet

Μάχη μέχρις εσχάτων δρομολογούν οι εξελίξεις που φέρουν το δίδυμο των Vodafone- Wind να έχουν έτοιμη πρόταση εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Forthnet, απαντώντας στην πρόταση που υπέβαλε για τη Nova ο ΟΤΕ, προ εικοσαημέρου, χωρίς βέβαια να υποτιμάται και η παράμετρος του ράλι που έχει σημειώσει η μετοχή της …νύφης το τελευταίο διάστημα.

Εάν μεν τελικά η Forthnet περάσει στον ΟΤΕ η θέση του έναντι των ανταγωνιστών θα ενισχυθεί πολύ, ενώ εάν αντιστρόφως επικρατήσουν οι ανταγωνιστές, τότε θα έχει διαμορφωθεί ένα σημαντικό αντίπαλο δέος για τον ΟΤΕ ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν αποκλείεται Wind και Vodafone να βρεθούν ακόμα πιο κοντά.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ξεκίνησε και στην Ελλάδα και μάλιστα με ένταση η μάχη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών να εξελιχθούν σε παροχείς περιεχομένου, με τη δημιουργία φορέων που θα μεταδίδουν και τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η αντίδραση από πλευράς Wind και Vodafone ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη από την αγορά και παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές προς το παρόν προτιμούν να κρατούν χαμηλά τους τόνους, η κοινή τους αντιπρόταση στην προσφορά του ΟΤΕ λέγεται στην αγορά ότι δρομολογεί ευρύτερες εξελίξεις για το μέλλον τους.

Οι δύο ανταγωνιστές φαίνεται να έρχονται τώρα ακόμη πιο κοντά (να θυμίσουμε εδώ ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε μία πρώτη σύμπραξη μέσω της κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη συστημάτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιφέρεια). Παράλληλα, η ουσία της διαφαινόμενης πρότασης τους προς την Forthnet διαφοροποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη του ΟΤΕ: Vodafone και Wind δεν σκοπεύουν άμεσα να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των εναλλακτικών που έχουν πέσει στο τραπέζι, στο πλαίσιο της κοινής πρότασης εξαγοράς της Forthnet, είναι και η σύσταση ενός νέου φορέα- εταιρείας υποδομών σταθερής τηλεφωνίας, η οποία θα συνεργάζεται με το δίδυμο των Vodafone- Wind.

Το σενάριο αναφέρει ότι στο νέο φορέα θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι υποδομές, ήτοι της Forthnet, πιθανόν της Tellas που είναι ενσωματωμένη με τη Wind και της hellas online, για την οποία αναμένονται προσεχώς να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εξαγορά της από τη Vodafone.

Στο μέτωπο του ΟΤΕ, ο Οργανισμός έχει εκφράσει ενδιαφέρον μόνο για τη συνδρομητική τηλεόραση της Forthnet και στην περίπτωση που η πρότασή του για την αγορά της Nova ευοδωθεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρέχει το τηλεοπτικό της περιεχόμενο και στους λοιπούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς (της Forthnet συμπεριλαμβανομένης) και φυσικά με την προϋπόθεση των εγκρίσεων των αρχών Ανταγωνισμού.

Το ράλι της μετοχής

Ο θόρυβος γύρω από το όνομα της Forthnet πάντως τις τελευταίες ημέρες έχει εκτοξεύσει, όχι μόνο μεταφορικά αλλά και… κυριολεκτικά τις μετοχές της εταιρείας, όπως προκύπτει από το ράλι  κατά την τελευταία περίοδο των 20 ημερών, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ για την πρόταση εξαγοράς της Nova. Τα νούμερα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά αν ληφθεί υπόψη ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει αυξηθεί από τα 121,1 εκατ. ευρώ στις 24 Ιουνίου του 2014 σε επίπεδα άνω των 167 εκατ. ευρώ σήμερα, την ίδια στιγμή που ένα χρόνο πρίν στις 15 Ιουλίου του 2013 το αντίστοιχο νούμερο έφθανε μόλις τα 7,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Ετικέτες Wind    Vodafone    FORTHNET   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΤι Σηματοδοτεί Η Διεκδίκηση Της Forthnet Από Wind Και Vodafone Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων