Πεμπτη 4 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Μέτωπο» Για Την Ανατροπή Του Συστήματος Εξουσίας Τζανακούλη

Ιουν 10, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη διάθεση της «Λαρισαίων Πόλις» να μετάσχει σε διάλογο με παρατάξεις και συλλογικότητες της πόλης

ώστε να διαμορφωθεί «ένα πραγματικό αυτοδιοικητικό κίνημα αρχών για την ανατροπή του συστήματος εξουσίας Τζανακούλη» δήλωσαν τα στελέχη της παράταξης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Σούλτης, μετά την ανάδειξή του ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Λαρισαίων Πόλις», αναλαμβάνει και επικεφαλής της παράταξης ενόψει του κρίσιμου διαστήματος που ξεκινάει έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Σάπκας, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στον Γιώργο Σούλτη.

Σήμερα παρουσιάστηκε, επίσης, κείμενο αρχών «για την τοπική αυτοδιοίκηση και την αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων», το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στην ολομέλεια της παράταξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης τύπου αναλώθηκε στο ζήτημα των συνεργασιών. Ο κ. Σούλτης δήλωσε ότι «η Λαρισαίων Πόλις επιδιώκει τις συνεργασίες, οι οποίες θα προκύψουν μετά από διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και έχονταν βάλει στην άκρη προσωπικές στρατηγικές». Σε ότι αφορά το ζήτημα του επικεφαλής του σχήματος που θα προκύψει, δηλώθηκε ότι όλα είναι ανοιχτά, αν και δεν απεμπολείται το ενδεχόμενο επικεφαλής να είναι ο ίδιος ο κ. Σούλτης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» δήλωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να υπάρξει κοινή δράση» και αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου της Στρατολογίας, όπου στην αποψινή συνάντηση που διοργανώνει η «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Απ. Καλογιάννη, θα πάρει μέρος κλιμάκιο της «Λαρισαίων Πόλις». Παράλληλα, αναφερόμενος στις συλλογικότητες με τις οποίες θα επιδιωχθεί διάλογος το προσεχές διάστημα, ονομάτισε τους «Οικολόγους», τους Ποδηλάτες, του Ενεργούς Πολίτες κλπ.

Επίσης, η πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε σήμερα η «Λαρισαίων Πόλις» έχει ως αποδέκτες όλες τις παρατάξεις, πέραν της παράταξης Τζανακούλη και της «Χρυσής Αυγής». «Δεν αποκλείουμε κανέναν. Δεν μιλάμε βέβαια για τη Χρυσή Αυγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

Ο κ. Σούλτης άσκησε οξεία κριτική στη δημοτική αρχή Τζανακούλη επισημαίνοντας τα παρακάτω: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στο Δήμο Λαρισαίων έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και χρόνια ένα σύστημα εξουσίας που βρίσκεται κόντρα σε όλες τις αρχές που εμείς πιστεύουμε. Ένα σύστημα εξουσίας του “ενός ανδρός”, πελατειακό και παλαιοκομματικό, που στηρίζεται στις επικοινωνιακές τεχνικές και στα πολιτικάντικα τερτίπια του προηγούμενου αιώνα. Πιστεύουμε ότι στην σημερινή εποχή της κρίσης δεν μπορεί να σταθεί άλλο ένα τέτοιο σύστημα εξουσίας, γιατί υποθηκεύει πλέον το μέλλον του δήμου και των πολιτών του».

Πολλές φορές επισημάνθηκε ότι η «Λαρισαίων Πόλις» είναι ανεξάρτητη παράταξη και δηλώθηκε χαρακτηριστικά ότι «η παράταξη μας είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πραγματικά ανεξάρτητη από κάθε κομματική επιρροή. Όταν λέμε ανεξάρτητη εννοούμε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από την παράταξη και δεν επηρεάζονται με οποιοδήποτε τρόπο από οποιαδήποτε κομματική απόφαση, ούτε απευθύνονται με οποιοδήποτε τρόπο σε κάποιο κόμμα. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα από επιλογές θέσεων μέχρι χρίσματα και υπόδειξη υποψηφίων. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε εναντίον των κομμάτων, μιλάμε, επικοινωνούμε και ανταλλάσσουμε απόψεις και θέσεις με κάθε κόμμα που απηχεί στις απόψεις μας. Τα μέλη μπορούν να ανήκουν σε οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα, αρκεί να ασπάζονται τις βασικές αρχές της παράταξης».

 

Γ. Σάπκας: «Η Δημοτική Αρχή είναι καθεστώς σε εκφυλιστική μορφή»

Σκληρή επίθεση στη δημοτική αρχή Τζανακούλη εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της «Λάρισαίων Πόλις» κ. Γιάννης Σάπκας. «Η Δημοτική Αρχή μετά από 14 χρόνια ηθελημένα ή αθέλητα έχει λάβει τα χαρακτηριστικά καθεστώτος σε εκφυλιστική μορφή» δήλωσε ο κ. Σάπκας. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή «βαρίδι στην εξέλιξη της πόλης» και επισήμανε πως «η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή».

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Μέτωπο» Για Την Ανατροπή Του Συστήματος Εξουσίας Τζανακούλη Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων