Σαββατο 6 Σεπτεμβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κοριτσάκι Με 95% Αναπηρία Και Δεν Του Δίνουν Επίδομα! Απίστευτη Ταλαιπωρία Για Οικογένεια Λαρισαίων - Η Κρατική Αναλγησία Σε Όλο Της Το Μεγαλείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Διαβάστε και τρίψτε τα μάτια σας: νεαρή Λαρισαία μητέρα έχει το κοριτσάκι της με 95% αναπηρία αλλά από το ΙΚΑ δεν της δίνουν επίδομα αναπηρίας

επειδή το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η μικρή, άκουσον - άκουσον, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα τετραπληγικών που έχει το Ίδρυμα!!! Η ιστορία μοιάζει απίστευτη αλλά δεν είναι, φανερώνει έως και ξεγυμνώνει τον παραλογισμό που ζούμε σ' αυτή τη χώρα. Την κρατική αναλγησία που χτυπάει "κόκκινο" όταν απέναντι της έχει απλούς, ανυπεράσπιστους πολίτες.

Μια οικογένεια Λαρισαίων βιώνει καθημερινά το δικό της Γολγοθά, με το 5χρονο αγγελούδι τους να χρειάζεται φυσιοθεραπείες όχι για να περπατήσει, την πιθανότητα αυτή οι γονείς της μικρής την έχουν ξεχάσει... Το κοριτσάκι τους έχει ανάγκη από φυσιοθεραπείες ακόμη και για να μπορέσει να φάει κανονικά όπως τα άλλα παιδάκια. Όπως είναι φυσικό η Λαρισαία μητέρα κάθεται σπίτι με το παιδί της, δεν μπορεί να εργαστεί εδώ και καιρό. Μόνο ο πατέρας εργάζεται. Και με έναν μισθό όχι μόνο πρέπει να ζήσει τετραμελής οικογένεια (έχουν και δεύτερο παιδί) αλλά να κάνουν και σε μόνιμη βάση φυσιοθεραπείες στην μικρή.

Πριν 3 μήνες περίπου το κοριτσάκι πέρασε από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ και εκεί κρίθηκε ως "νοητικά και κινητικά ανάπηρη σε ποσοστό 95%". Σκεφτείτε μόνο ότι με ποσοστό 67% αναπηρίας δικαιούσαι επίδομα. Αμ δε! Μέσα στον Αύγουστο η οικογένεια ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να πάρει επίδομα αναπηρίας για την μικρή επειδή το σύνδρομο από το οποίο πάσχει το κοριτσάκι τους, δεν συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα των τετραπληγικών! Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς πως όταν δημιουργήθηκε αυτή η λίστα τετραπληγικών για το ΙΚΑ δεν υπήρχε αυτή η ασθένεια, αυτό το σύνδρομο. Ποιος ξέρει πότε καταρτίστηκε και πόσες άλλες, δυστυχώς, ασθένειες έχουν εμφανιστεί από τότε και δεν καλύπτονται... Όπως αντιλαμβάνεστε οι άνθρωποι έπαθαν ΤΟ ΣΟΚ της ζωής τους! Η οργή τους για την υδροκέφαλη γραφειοκρατία και το... "κράτος πρόνοιας" 'εχει μετατραπεί σε αηδία.

Η μητέρα επικοινώνησε με την press-a και τα ερωτήματα που θέτει είναι αμείλικτα: "δεν μπορούν να κάνουν νέα κατηγορία στο ΙΚΑ να εντάξουν και το παιδί μου; Ας την πουν "λοιπές ασθένειες", δεν έχει σημασία πως θα την πουν, κάνε όμως μια κατηγορία να εντάξεις και το κοριτσάκι μου. Και όχι μόνο, σίγουρα υπάρχουν και άλλα παιδιά με σπάνιες ασθένεις που δεν είναι σ' αυτή τη λίστα. Είναι δυνατόν γι' αυτό το λόγο να μην παίρνουμε ένα βοήθημα από το κράτος; Προς Θεού, 95% αναπηρία μας βρήκαν! Τα βλέπουν αυτά στο ΙΚΑ; Τα βλέπουν στο υπουργείο Υγείας; Και εντάξει εγώ δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, θα κάνω την ένσταση και στο τέλος θα δικαιωθώ. Γιατί όμως να ταλαιπωρείται πάλι το παιδί μου και να ξαναπερνάει από επιτροπές; Λίγη ανθρωπιά δεν υπάρχει πια;"

Τι να πεις σ' αυτή την μάνα... Θαρρώ πως για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που χρειάζεται η πολιτική παρέμβαση, ας κάνει κάποιος Λαρισαίος βουλευτής μια ερώτηση στον υπουργό Υγείας. Να δούμε αν μπορεί ο κ. Βορίδης να απαντήσει σ΄αυτή την μητέρα. Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί μια λύση.

Εννοείται πως τα στοιχεία της οικογενείας είναι στη διάθεση της press-a. Όποιος βουλευτής (δήμαρχος ή περιφερειάρχης) θέλει να αξιοποιήσει σωστά τη δύναμη του και να τους βοηθήσει, με το καλό να επικοινωνήσει. Από όλους εμάς εδώ στην press-a, καλό κουράγιο στην οικογένεια και να μην χάνουν την πίστη τους για το αγγελούδι τους. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Ετικέτες αναπηρία    ΙΚΑ    Λαρισαίοι    κοριτσάκι   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 01:03

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚοριτσάκι Με 95% Αναπηρία Και Δεν Του Δίνουν Επίδομα! Απίστευτη Ταλαιπωρία Για Οικογένεια Λαρισαίων - Η Κρατική Αναλγησία Σε Όλο Της Το Μεγαλείο Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων