Τριτη 9 Σεπτεμβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το CERN «Ψηφίζει» Λάρισα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ο μεγαλεπήβολος στόχος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού που ακούει στο όνομα "Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου στη Λάρισα",

μετά την επίσκεψη του Καθηγητή Rolf-Dieter Heuer το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη μας φαντάζει πλέον πιο προσιτός. Ο Γενικός Δ/ντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας –CERN, Καθηγητής Rolf-Dieter Heuer, ήρθε στη Λάρισα στο πλαίσιο των ενεργειών για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Λάρισα που θα παρέχει διάγνωση και θεραπεία των Νεοπλασματικών παθήσεων, καθώς και Μονάδας Θεραπείας Αδρονίων (Hadron Therapy Facility).

Πρώτη στάση για τον αξιωματούχο του CERN το κτίριο της Περιφέρειας και το γραφείο του Κώστα Αγοραστού, όπου οι δύο άντρες συζήτησαν για το διεθνούς εμβέλειας έργο το οποίο όταν με το καλό ολοκληρωθεί θα αναδείξει τη Λάρισα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής, παράλληλα με την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών, στην ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο στην πιο σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τον ογκολογικό ασθενή.

Στη συνάντηση πέρα από λαμπρούς επιστήμονες και επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Καθηγητής κ. Ε. Γαζής, επιστημονικός συνεργάτη του CERN, ο Καθηγητης Μ. Τσεσμελής, μέλος του Διευθυντηρίου του CERN και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκος, παρόντες ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ Ζέττα Μακρή και Χρήστος Κέλλας, με τον περιφερειάρχη στο τέλος να χαρίζει και τα σχετικά αναμνηστικά (για να μας θυμάται!) στον καθηγητή Rolf-Dieter Heuer.

Στη συνέχεια ο Γενικός Δ/ντης του CERN μετέβη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου παρακολούθησε την πορεία του έργου μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας την πρόθεση του να στηρίξει την όλη προσπάθεια με κάθε μέσο έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα το Ερευνητικό Κέντρο στη Λάρισα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 (ΦΩΤΟ: Πασχάλης Μάντης)

Ετικέτες cern    Αγοραστός    Λάρισα    καρκίνος    Θεραπεία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 10:25

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο CERN «Ψηφίζει» Λάρισα! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων