Παρασκευη 5 Σεπτεμβριου 2014

Ζαχαρίας, Ζαχαρούλα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Άκουσαν «Λάρισα» Και Λαχτάρησαν! Δείτε Για Ποιο Λόγο Γκρινιάζουν Στο Βόλο - Προκριθήκαμε Λόγω Έδρας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Αποκλείστηκε ο Βόλος και προκρίθηκε η Λάρισα στο πρόγραμμα στήριξης με μικρό εισόδημα, ως πόλη - έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

"Χωρίς φωνή στην κυβέρνηση η Μαγνησία" τονίζει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του το magnesianews.gr, ζητώντας από το δήμο Βόλου, τους βουλευτές και το Εργατικό Κέντρο της γειτονικής πόλης να διαμαρτυρηθούν προς κάθε κατεύθυνση.

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα του ενημερωτικού μέσου της Μαγνησίας:

"Εκτός του πιλοτικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έμεινε ο Βόλος, με αστείες αιτιάσεις, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες άνεργοι βολιώτες να μείνουν χωρίς το βοήθημα κάποιων εκατοντάδων ευρώ ανάλογα με την οικογένεια και ο εισόδημά τους. Ο Βόλος, με τη μεγαλύτερη σε ποσοστά ανεργία που ξεπερνά του 38% κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι έχει λιγότερες ανάγκες από τη Λάρισα. Το αιτιολογικό της κυβέρνησης και του υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου προς την βουλευτή Μαγνησίας κ.Ζέττα Μακρή ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν τα κριτήρια που ετέθησαν, και η Ε.Ε. αποφάσισε(!) όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου να προκρίνει την πόλη-έδρα της εκάστοτε περιφέρειας, διότι θεωρεί (η Ε.Ε.0 ότι οι κοινωνικές δομές αυτών είναι αρτιότερες για να μπορούν επιτυχώς να εφαρμόσουν το θεσμό. Ο δικαιολογίες αυτές ασφαλώς αποδεικνύουν ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση αποκλείει τον Βόλο που έχει την πρωτιά στην ανεργία, και παρότι έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες μένει εκτός. Η πολιτική εκπροσώπηση μπορεί να έθιξε το θέμα, αλλά ούτε στην ανακοίνωση των αποφάσεων δεν έχει το σθένος να διαμαρτυρηθεί πεπεισμένη ότι είναι εντολή της Ε.Ε. και άρα καλώς αποκλείστηκε ο Βόλος. Το θέμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει έτσι και ο Δήμος Βόλου, το Εργατικό Κέντρο Βόλου αλλά και οι βουλευτές του νομού θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να εξετάσουν αν πράγματι η Ε.Ε. αποφάσισε να ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα από την πρωτεύουσα της εκάστοτε περιφέρειας ή απλώς η ανακοίνωση είναι πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης και του κ. Κεγκέρογλου για να αποκλειστεί ο Βόλος.

Συνάντηση Μακρή με Κεγκέρογλου

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε στις 23 / 7/ 2014 με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογου για την ένταξη του δήμου Βόλου στους δήμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ζήτησε να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το συγκεκριμένο θέμα, εκδηλώνοντας για μία ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον της.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γνωστοποίησε στην κα Μακρή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προκρίνει αυτήν την στιγμή, αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό, την έδρα της κάθε περιφέρειας της χώρας μας για την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού, γιατί θεωρεί ότι στις περιοχές αυτές οι κοινωνικές δομές είναι αρτιότερες και, κατά συνέπεια, η πιλοτική εφαρμογή του θα είναι πιο επιτυχής, μέχρι να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος θεσμός τον Ιούνιο του 2015 σε όλη την επικράτεια."

 

Ετικέτες Λάρισα    Βόλος    πιλοτικο    Πρόγραμμα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 22:26

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΆκουσαν «Λάρισα» Και Λαχτάρησαν! Δείτε Για Ποιο Λόγο Γκρινιάζουν Στο Βόλο - Προκριθήκαμε Λόγω Έδρας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων