Τριτη 5 Φεβρουαριου 2013

Αγαθή

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Partly Cloudy

15°C

Λάρισα

Partly Cloudy

ΑΝΕΛ: Συμπαράταξη Λαού Απέναντι Στην Τρόικα

Φεβ 03, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή πολιτευτών και μελών των Συντονιστικών Επιτροπών από τη Θεσσαλία,

πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το δεύτερο προσυνέδριο των ΑΝ.ΕΛ., με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη-ΚΑΠ»

Την προσυνεδριακή διαδικασία άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, ενώ προήδρευσε η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος

Μιλώντας στο προσυνέδριο ο κ. Καμμένος τόνισε ότι σκοπός της τρόικας, σκοπός των δανειστών είναι να καταργηθεί η πρωτογενής παραγωγή, να μην υπάρχουν χωράφια καλλιεργημένα στην πατρίδα μας, να μην είναι αυτόνομη η Ελλάδα από αγροτικά προϊόντα, να μην υπάρχει η αυτοδυναμία της χώρας για να θρέψει τον λαό της.

«Αυτό που θέλουν, και το έχουν περιγράψει, είναι να μεταβάλλουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της χώρας σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Είναι ξεκάθαρο αυτό στο Μνημόνιο ΙΙ. Αν διαβάσετε ότι περιέλαβαν μέσα στο Μνημόνιο ΙΙ το περίφημο πρόγραμμα «Ήλιος», θα δείτε ότι ο σκοπός τους είναι να μετατρέψουν όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε εργοτάξια φωτοβολταϊκά, όχι των ιδιωτών, τα οποία τα έδωσαν και εν συνεχεία τα φορολόγησαν με 30% επί του τζίρου, αλλά στα οποία την παραγωγή του ρεύματος θα έχουν γερμανικές εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΑΤΕ που θα αοδηγήσει χιλιάδες αγρότες στο να χάσουν τη γη τους.

Ο κ. Καμμένος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της χώρας να συνταχθούν με τους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας: «Η νέα τάξη πραγμάτων για να αντιμετωπιστεί θέλει συμπαράταξη. Θέλει όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε μαζί, να μην πέσουμε στη διχόνοια, και να κάνουμε αυτό που έκαναν στο Γοργοπόταμο ο Ναπολέων Ζέρβας μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη ,να ανατινάξουμε τη γέφυρα που θα επιτρέψει να απελευθερωθεί η χώρα.

Τους λέμε ξεκάθαρα, χτυπήστε όσο θέλετε, δεν σας φοβόμαστε. Ρίξτε όση λάσπη θέλετε. Στη λάσπη αυτή θα φυτρώσουν δέντρα, στη λάσπη αυτή που ρίχνετε θα ξεχυθούμε προκειμένου να σας διώξουμε και να σας τιμωρήσουμε, γιατί δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος.

Μας λένε, ότι μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα σενάρια όμως βγαίνουν το ένα μετά το άλλο. Θα σας ζητήσω να κλείσετε τα μάτια κάποια στιγμή και να δείτε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Βουλή. Είναι απίστευτο να βλέπει κανείς τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παλιούς συναδέλφους μου να χειροκροτούν τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος πήρε και παρήγγειλε δυο υποβρύχια και συνέχισε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, που κατηγορούσαμε εμείς τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου».

Ο Β. Κόκκαλης

Εν τω μεταξυ εισήγηση στο προσυνέδριο έκανε και ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας Β. Κόκκαλης ο οποίος επικεντρώθηκε στο θέμα των δανείων αγροτών και κτηνοτρόφων που είχαν πάρει από την ΑΤΕ και παρέμειναν στο "κακό" κομμάτι της τράπεζας. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: "Έξι (6) μήνες μετά την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και το τοπίο παραμένει θολό με το «κακό χαρτοφυλάκιο» της ΑΤΕ ΒΑΝΚ το οποίο διαχειρίζεται ο εκκαθαριστής. Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι του ν. Λάρισας αγωνιούνε για την πορεία των δανείων και την αντιμετώπισή τους από τον εκκαθαριστή. Η Τράπεζα Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή και το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα αγροτικά δάνεια που παραμένουνε στο «κακό χαρτοφυλάκιο» της ΑΤΕ είναι τα δάνεια που αντιμετώπισε ορθά ο νόμος 3259/2004 γνωστός ως νόμος των «πανωτοκίων». Η ίδια η Αγροτική Τράπεζα το έτος 2004 παραδέχετο ότι υφίσταντο πανωτόκια και καλούσε τους αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ρύθμιση όμως η οποία δεν ήταν επωφελής για τους αγρότες. Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει τώρα: Η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή και ο εκκαθαριστής να αξιολογήσουν εκ νέου τα αγροτικά –καθυστερημένα- δάνεια με βάση τον νόμο των «πανωτοκίων» και να προχωρήσουν σε διαγραφή αυτών και στην χειρότερη περίπτωση το οφειλόμενο κεφάλαιο να μην υπερβαίνει την αξία των χωραφιών έκαστου αγρότη.

Πληροφορίες λένε πως τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο κτηνοτροφικά δάνεια θα επιστρέψουν (εφόσον δεν είναι ενήμερα) στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τους κτηνοτρόφους οι οποίοι ήδη έχουν καταβάλει αρκετά χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο και αντιμετωπίζουν ακόμη και κατασχέσεις.

Όπως προστατεύεται η πρώτη κατοικία για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, να προστατευθεί το αγροτικό μηχάνημα για τον αγρότη και η σταυλική  εγκατάσταση για την κτηνοτρόφο απέναντι στις τράπεζες  και το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο έτσι θα πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίες αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις".

Στο σημερινό προσυνέδριο έδωσαν το παρόν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά, Γιώργος Νταβρής και Ραχήλ Μακρή, ενώ τη διαδικασία τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό, η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λάρισας Ντίνος Διαμάντος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος Νίκος Τζήκας.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πάνε Θέατρο Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 19:30,…
Πέφτουν Οι Μάσκες Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις προτάσεις του για τη φορολόγηση…
Η μετεγγραφή Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα φούντωναν οι φήμες για τη συμμετοχή…
Γιατί Απουσίαζε; Τελικά φαίνεται ότι για το δήμαρχο Λάρισας η εκδήλωση για την ανακύκλωση…
Συμπαράσταση Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΑΝΕΛ: Συμπαράταξη Λαού Απέναντι Στην Τρόικα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων