Τεταρτη 28 Μαϊου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

ΝΕΟΤΕΡΑ! Σεισμός 6,5 Ρίχτερ! «Κουνήθηκε» Όλη Η Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στους 6,3 βαθμούς προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 12:25 στη Λήμνο επίσημη

ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Όπως δήλωσε η σεισμολόγος Γεωργία Πανοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΕ, ο σεισμός που χαρακτηρίζεται πολύ ισχυρός ήταν επιφανειακός.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Βόρειας Ελλάδος, σε απόσταση 77 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη.

Όπως είπε η κ. Πανοπούλου, θα υπάρξει αρκετή μετασεισμική ακολουθία ενώ ήδη έχουν σημειωθεί δυο σημαντικοί μετασεισμοί ένας μεγέθους 4,7 βαθμών και ένας 5 βαθμών.

Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στην Αττική, στην Αλεξανδρούπολη όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός έγινε αισθητός από κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, επί δεκάλεπτο καθώς και στα παράλια της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχο ο οποίος μίλησε στο newpost.gr προκειται για το λεγόμενο ρήγμα της Ανατολίας, ένα πασίγνωστο ρήγμα που δίνει ισχυρούς σεισμούς ακόμα και 7,5 ρίχτερ. 

 

Μικροζημιές στο αεροδρόμιο - Ελαφρά τραυματίας ένας τουρίστας

Μιλώντας στο newpost.gr ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, επεσήμανε πως «ήταν εντονότατος σεισμός» και προσέθεσε πως δημιουργήθηκε «μικρός πανικός στους κατοίκους».

Πάντως έσπευσε να σημειώσει πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για κάτι πολύ σοβαρό σε επίπεδο ζημιών. Άρχισαν οι έλεγχοι και ακολουθούμε το σχέδιο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις».

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού και  ένας βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά καθώς κατά τη διάρκεια του σεισμού κατέπεσε τμήμα ψευδοροφής.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Απο την ισχυρή δόνηση έχουν σπάσει τζάμια αυτοκινήτων και καταστημάτων.  Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο.

Ζημιές σημειώθηκαν παράλληλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας.

Στο νησί μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης ενώ αν χρειαστεί θα μεταβεί και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 

 

Καμία αναφορά για ζημιές σε Λέσβο - Σαμοθράκη

Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών στη Λέσβο.

Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

Ετικέτες σεισμός    Λάρισα    ριχτερ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 14:14

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

football
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
"Υποσιτισμένος Ιστορικά Ο Κ. Θεόδωρος Πάγκαλος" Του Γιώργου Παναγιωτάκη, Συγγραφέα - Ιστορικού Ερευνητή
Ανεργία Και Αγροτικά Προβλήματα Στο Δήμο Λαρισαίων Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός – Ουρολόγος Και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Λάρισα…
Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΝΕΟΤΕΡΑ! Σεισμός 6,5 Ρίχτερ! «Κουνήθηκε» Όλη Η Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων