Δευτερα 26 Μαϊου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το Ντιμπέιτ Που Όλη Η Λάρισα Άκουσε Με Κομμένη Την Ανάσα! «Κονταροχτυπήθηκαν» Ρένα - Καλογιάννης Στον ΗΧΟ 91

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα κυριότερα σημεία απ' όσα ειπώθηκαν από τους δύο "μονομάχους" για το δήμο Λαρισαίων σ' αυτή τη δίωρη... "ραδιομαχία" αποκλειστικά στον ΗΧΟ 91!

Δεν έλειψαν τα …καρφιά και οι έντονες διαφωνίες, αλλά έγινε πραγματικά ένας γόνιμος διάλογος το πρωί της Πέμπτης στον ΗΧΟ 91 και την εκπομπή

"Δεν Έχουν Τον Θεό Τους" με τον Βαγγέλη Βουλάγκα και τον Βαγγέλη Ρωμανό, όπου οι δύο «μονομάχοι» που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο της Λάρισας η κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, αναμετρήθηκαν σε ένα άκρως ενδιαφέρον ραδιοφωνικό debate.

 

Οι διαφωνίες τους πολλές και τα σημεία που απέχουν στα προγράμματά τους εξίσου πολλά, ωστόσο αυτή η συζήτηση θα βοηθήσει τα μέγιστα τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα λίγο πριν τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή.

 

Για Το Πώς Νιώθουν Λίγο Πριν Τον Β’ Γύρο

 

Καραλαριώτου: «Κινούμαστε ενόψει της β’ Κυριακής, είμαστε αισιόδοξοι και αυτό πηγάζει από τα μηνύματα που πήραμε, πιστεύοντας ότι οι Λαρισαίοι – Λαρισαίες θα ψηφίσουν με τα ίδια κριτήρια. Πρέπει να έρθουν πάντως όλοι στις κάλπες». 

 

Καλογιάννης: «Όλοι εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, έτσι και εμείς παίρνουμε θετικά μηνύματα ότι θα νικήσουμε. Απευθυνόμαστε σε ένα ευρύτατο φάσμα πολιτών, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Οι πολίτες αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα τους και το μήνυμα της Συμπαράταξης έφτασε στα σπίτια των πολιτών».

 

Για Το Αποτέλεσμα Κυριακής Και Για Την Στήριξη Των Κομμάτων 

 

Καραλαριώτου: «Είχα πει ότι θα κόβαμε το νήμα και θα πηγαίναμε στον β’ γύρο. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, η Νέα Αρχή μας ενώνει, είμαστε ανεξάρτητη παράταξη. Δεν κάναμε προσωπικές επιθέσεις αλλά ασχοληθήκαμε με τις πολιτικές και θα επιμείνουμε για να φέρουμε νέα αντίληψη και ήθος στα πολιτικά πράγματα. Ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για πρωθυπουργό, για αυτόν που θα λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας».

 

Καλογιάννης: «Από την 1η Κυριακή εισπράτταμε μηνύματα ότι θα ήμασταν στην β’ Κυριακή. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι απέναντί μας θα είναι η κ. Καραλαριώτου. Η είσοδος στην 1η Κυριακή κρίθηκε σε χαμηλά ποσοστά, αυτό έχει σχέση με την παρουσία πολλών υποψηφίων. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν σχηματισμένα μπλοκ. Ανοιχτή υπόθεση και για τους δύο συνδυασμούς.

 

Συμφωνώ ότι εκλέγουμε δήμαρχο και όχι πρωθυπουργό. Δεν θα ασχοληθούμε εμείς όμως μόνο με τον δήμο όπως έχουν συνηθίσει στον πολίτη μέχρι τώρα. Ο κόσμος δεν ασχολείται μόνο με το γκαζόν της πλατείας, έχω πει ότι θα είμαστε εκεί για κάθε ανασφάλιστο, για κάθε σπίτι που του έχουν κόψει το ρεύμα κλπ, αυτές θα είναι οι προτεραιότητές μας».

 

Καραλαριώτου: «Εμείς σκεφτόμαστε κάπως διαφορετικά πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρούμε ότι καλά είναι να συμπαραστεκόμαστε σε όσους έχουν πρόβλημα, αλλά δεν φτάνει η συμπαράσταση. Ο κόσμος θέλει λύσεις, δεν είναι δυνατόν κάποιος να πληρώνει δημοτικά τέλη από το υστέρημά του. Ή δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργούν ανταποδοτικά τα δημοτικά τέλη για τον κάθε επιχειρηματία. 

Οι εκλογές αυτές να πω είναι καθαρά αυτοδιοικητικές, εμείς, δεν στηριζόμαστε από κανένα κόμμα. Ο κ. Καλογιάννης έχει χρίσμα από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο χώρος από τον οποίο εγώ προέρχομαι είχε δώσει στήριξη στον κ. Τζανακούλη. Για μας το κόμμα μας είναι η Λάρισα. Την κομματικοποίηση έχει πληρώσει η Ελλάδα πρώτα απ’ όλα, αυτοδιοικητικά τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».

 

Καλογιάννης: «Είναι ψευδή τα όσα λέχθηκαν χθες στην συνέντευξη Τύπου από την κ. Καραλαριώτου και τα επαναλαμβάνει και τώρα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από συμπαράσταση και θα το κάνουμε το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή. Για τις δομές του δήμου, είπαμε ότι θα τις διευρύνουμε, πχ δημοτικά ιατρεία κ.α. Ο εθελοντισμός πρέπει να αναπτυχθεί στην πόλη, επίσης, άρα μπορούμε να συμπαρασταθούμε στον κόσμο, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να βγάλουμε τον κόσμο από όλη την μελαγχολική κατάσταση. Είναι σαφές ότι 5 παρατάξεις κάνουν την Συμπαράταξη. 

Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που είναι κατά των χρισμάτων. Τα κόμματα πρέπει να παίρνουν θέση, αλλά να αφήνουν τον κομματισμό στην πάντα. Εμάς μας στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά κομματική σημαία δεν έχω, είμαι ανένταχτος αριστερός πολίτης που κλήθηκε να ενώσει τον κόσμο και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο».

 

Όσο για την ανεξαρτησία της κ. Καραλαριώτου, να της θυμίσουμε ότι είναι αντιπεριφερειάρχης, με ποια παράταξη;».

 

Καραλαριώτου: «Αυτά είναι λόγια του κ. Τζανακούλη, κ. Καλογιάννη; Μαζί μιλάτε;

Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Καλογιάννης αναπαράγει φήμες που λέγονται στα καφενεία. Αυτές οι φημολογίες είναι που πήραν την καταδίκη την α’ Κυριακή οπότε θα πρέπει  κάποιοι να προσέχουν, τα βαρέθηκε αυτά ο κόσμος. Επίσης, δεν αναιρώ ότι προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε να δώσουμε λύσεις, ούτε θεωρίες ούτε υψηλή πολιτική. Εγώ ως νέος άνθρωπος κουράστηκα να ακούω και να μη βλέπω τίποτα. 

Ο κ. Καλογιάννης δεν λέει για τα προβλήματα, μιλάει για συμπαράσταση και άλλα πράγματα… Ρωτάω υπάρχουν προβλήματα στον δήμο Λαρισαίων ή δεν υπάρχουν τελικά;

Εμείς το πρόγραμμά μας το αναρτήσαμε παντού, ο κ. Καλογιάννης που το έχει;»

 

Καλογιάννης: «Για το πρόγραμμά μας να απαντήσω στην κ. Καραλαριώτου πως επί δυόμιση ώρες στην μεγάλη μας συγκέντρωση το αναλύαμε, ίσως θα έπρεπε να είχα καλέσει την κ. Καραλαριώτου για  να το ακούσει. Το έχουμε και στο σάιτ της Συμπαράταξης αναρτημένο».

 

Όσο για τα προβλήματα, που ρωτάει η κ. Καραλαριώτου, δεν είπε μόνο εκείνη ότι η πόλη πρέπει να είναι καθαρή, ή ότι πρέπει να διορθωθούν τα πεζοδρόμια της πόλης. 

 

Δεν υπάρχουν συκοφαντίες από εμάς. Σε όσα είπε χθες η κ. Καραλαριώτου, έκανα λόγο για χυδαιότητες. 

Μιλάμε για μείωση των ανταποδοτικών τελών, αλλά θα πρέπει να μην λέγονται διάφορα …θα. 

Μίλησα για σχεδιασμό της Λάρισας για την επόμενη 20ετία. Δεν μπορείτε να μου λέτε ότι δεν ξέρω τα προβλήματα και πως δεν έχουμε πρόγραμμα».

 

Για Τις... Παρά Φύσιν Συνεργασίες Που Ανέφερε Η Καραλαριώτου

 

Καλογιάννης: «Η κ. Καραλαριώτου φωτογραφίζει Τζανακούλη, αλλά λέω καθαρά ότι η ίδια η πορεία μου είναι πορεία αγωνιστική και συγκρούσεων. Εγώ έκανα σφοδρή κριτική στον κ. Τζανακούλη για το μοντέλο διοίκησής του. Πχ. Για τις αναθέσεις. Παραμένει η κριτική και σήμερα, δεν έχω να παίξω κανένα παιχνίδι με τους μηχανισμούς, μακριά από εμάς τα παράφυση που δεν με εκφράζουν.

 

Για το ζήτημα του παλαιομοδίτικου, αντιλαμβάνομαι ότι μιλάει για την ηλικία. Ναι ήμουν στα δημοτικά πράγματα από το 1982, έπειτα, εχω δουλέψει πολλά χρόνια γιατί είχα και οικογένεια να συντηρήσω, απείχα 16 χρόνια λοιπόν από την αυτοδιοίκηση και επέστρεψα. Σε ότι αφορά για την αντίληψη, η πόλη αυτή ότι κέρδισε το κέρδισε με αγώνες και διεκδικήσεις με οποιαδήποτε δημοτική αρχή.

 

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία λέω, ότι η αυτοδιοίκηση δεν παίρνει πίσω αυτά που μαζεύονται από την πολιτεία, αυτά τα λεφτά πρέπει να έρθουν πίσω, και πρέπει να αποδοθούν στην αυτοδιοίκηση. Θα κυνηγήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να δούμε την δανειακή θέση του δήμου γιατί δεν την ξέρουμε όλοι μας. Εσείς από το υπέρ πέραν θα φέρετε δηλαδή τα χρήματα κ. Καραλαριώτου; Εγώ δεν είμαι μάνατζερ είμαι πολιτικό πρόσωπο, αλλά αν θέλω θα βρω μάνατζερ».

 

Καραλαριώτου: «Εγώ νομίζω ότι ακούω υποψήφιο βουλευτή και όχι δήμαρχο. Εμείς κάναμε τις διεκδικήσεις μας και ξέρουμε που θα βρούμε πόρους. Τα κάναμε και στην περιφέρεια αυτά. Αν ο δήμος δεν μπορέσει να βρει νέους πόρους γιατί από το κράτος δεν υπάρχουν, δεν μπορεί να λέει κανείς ότι θα τα πάρω από το κράτος και από φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες.

 

Να πω για την προσωπική μου πορεία, είμαι πολιτικός μηχανικός έχω ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα πριν γίνω αντιπεριφερειάρχης. Σαν αντιπεριφερειάρχης για 3, 5 χρόνια κάναμε πολλά έργα και αυτό έγινε με πολλή δουλειά και γνώσεις. Όταν τα κάνεις αυτά διασφαλίζεις και θέσεις εργασίας. 

 

Άκουσα από τον κ. Καλογιάννη ότι θα κάνω απολύσεις, θα κάνω ιδιωτικοποιήσεις και διάφορα τέτοια. Έχουμε πει ότι είμαστε ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις, μιλάω για το νερό ξεκάθαρα και για την καθαριότητα. 

 

Πάνω από το πτώμα μου θα περάσουν ως νέα δημοτική αρχή. Δεν αρκεί κανείς όπως ο κ. Καλογιάννης να λέει πως είμαι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Θα πρέπει κανείς να ξέρει να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και οι υπάλληλοι να μην μένουν απλήρωτοι. 

 

 

Εμείς λέμε, είναι κακό να αξιοποιήσει κανείς την ακίνητη περιουσία του δήμου και να έχει έσοδα, να εξασφαλίσει θέσεις εργασία; Είναι κακό τα σκουπίδια μας να τα αξιοποιήσουμε; 

 

Να μας πει ο κ. Καλογιάννης, ρωτάω ευθέως, είπε ότι η κ. Καραλαριώτου έχει από πίσω επενδυτές, να μας πει ονόματα και διευθύνσεις».

 

Καλογιάννης: «Υπάρχει ζήτημα στην πόλη. Τα σκουπίδια είναι ο χρυσός της επόμενης πενταετίας στον δήμο. Θα πάμε σε ανακύκλωση στην πηγή. Εμείς πάμε όντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Αφήστε να ονόματα…

 

Καραλαριώτου: « Ε, τότε είστε συκοφάντης…»

 

Καλογιάννης: «Αφήστε τα αυτά… Εμείς λέμε για κοινωνικές εταιρίες, κοινωνικές εταιρίες με ανακύκλωση στην πηγή. Έχουμε διαφορετική αντίληψη. Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις εδώ».

 

Για Τα Τραπεζοκαθίσματα…

 

Καραλαριώτου: «Γνωρίζω όλα τα θέματα. Συναντηθήκαμε με τους υπεύθυνους. Πρέπει να υπάρξει τάξη στους πεζοδρόμους. Θα ψηφίσουμε νέα διακανονιστική διάταξη θέτοντας τα θέματα από την αρχή. 

Για τα πρόστιμα είπαμε πως θα υπάρξει δυνατότητα δόσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση. Θα πάμε σε εξορθολογισμό του τμήματος ενοικίασης».

 

Καλογιάννης: «Η πόλη πρέπει να λειτουργήσει, τώρα δεν λειτουργεί σωστά. Υπάρχει θέμα με παραβάσεις, ούτε καρότσι δεν μπορεί να περάσει. Έχω ευαισθησία με τους πεζοδρόμους διότι ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο όταν τους κάναμε. Συναντήθηκα και εγώ με τους υπευθύνους των καταστημάτων αυτών. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει ποτέ στο δήμο, και άλλοι που πληρώνουν συνέχεια. Το ρουσφέτι έχει τελειώσει με τη μία, θα υπάρξει ισονομία και ισοπολιτεία. 

Δεν θα αφήσουμε επίσης, έτσι τις πρόχειρες κατασκευές, χρειάζεται καλύτερη αισθητική. Όμως επειδή έχουν διαθέσει λεφτά και θα πρέπει να τα ξηλώσουν όλα αυτά, τους είπα ότι δεν θα υπάρξουν για συγκεκριμένο διάστημα τα τέλη για να εξοφλήσουν, να πάρουν πίσω τα  όσα ξόδεψαν».

 

Για Τον Τρόπο Διοίκησης Του Δήμου

 

Καλογιάννης: « Ο δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο. Να αναβαθμιστεί η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος να έχει ευθύνη των όσων λέει, και όχι απλά σηκώνω χέρι και ψηφίζω. Αν γίνω δήμαρχος ο λόγος θα είναι ελεύθερος σε όλους, θα σπάσω το ανθρωποκεντρικό μοντέλο. Μιλάμε για συλλογικό μοντέλο διοίκησης. Αν δεν υπάρξει προϋπολογισμός ψηφισμένος δεν λειτουργεί ο δήμος. Θα πάμε σε δημοκρατικό προγραμματισμό. Θα κατεβούμε στις γειτονιές να εξηγήσουμε τι πόρους έχουμε και από πού τους έχουμε. Υπάρχουν οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι. Διεκδικούμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση φυσικά». 

 

Καραλαριώτου: «Ο κ. Καλογιάννης για όλα μιλάει ότι θα τα λύσει με κοινωνική πολιτική. Ακούω μια συζήτηση που δεν είναι για δημοτικές εκλογές. Με εμάς ο δήμος θα αποκτήσει προϋπολογισμό.

 

Η δική μας φιλοσοφία λέει μέσα από σφιχτή οικονομική διαχείριση, κόβοντας τις σπατάλες, μέσα από καλύτερο προγραμματισμό, μέσα από διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και μέσα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, θα ελαφρύνουμε πολλούς δημότες μας. 

 

Για την κοινωνική πολιτική να πω πως δεν μπορεί να γίνει από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους».

 

Καλογιάννης: «Για την ανεργία να πω ότι δεν μπορεί να λυθεί από το δήμο. Ο δήμος δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο ότι μπορεί να φέρει τον παράδεισο. Η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει κάποιες θέσεις εργασίας. Ένα πρόγραμμα δουλεμένο και σφιχτό μπορεί να μας δώσει τον τρόπο να υλοποιήσουμε μια ανάπτυξη, αν και είναι μια λέξη που δεν θέλω να χρησιμοποιώ».

 

Για Τις Επαφές Με Τους Άλλους Υποψήφιους Δημάρχους

 

Καραλαριώτου: «Επικοινωνώ με κάθε πολίτη ξεχωριστά, ζητώντας την στήριξη. Τηλεφώνησα στον κ. Νασιώκα, τον συγχάρηκα για τον έντιμο αγώνα. Μου είπε ότι είναι ελεύθερα τα μέλη της παράταξης του να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Μίλησα και με τον κ. Διαμάντο. Δεν θα μπω σε διαπραγματεύσεις. Δεν θα καλέσω κανέναν να πω έλα να τα βρούμε. Σε πολιτικό επίπεδο όμως μιλάμε πάντα. Είδα την τοποθέτηση του κ. Διαμάντου χθες βράδυ. 

Δεν μίλησα με τον κ. Τζανακούλη, απλά τον επισκέφθηκα θεσμικά για να του ευχηθώ χθες όπως κάνω κάθε χρόνο. Θα επιδιώξω συνάντηση, αν θα γίνει θα δούμε…

 

Δεν θα κάνουμε άλλη συγκέντρωση δεν θα μπούμε σε διαδικασία για πανηγύρια, θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο στις γειτονιές.

Εμείς δεν κάναμε αφισοκόλληση είμαι τελείως αντίθετη σε αυτά, ούτε φυλλάδια μοιράσαμε». 

 

Καλογιάννης: «Μιλήσαμε με τον κ. Νασιώκα το ίδιο βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ αλλά είχε κλειστό το τηλέφωνό του. Χθες τον βρήκα, ανταλλάξαμε μερικές απόψεις και του εξήγησα ότι το πρόγραμμα μας είναι κοντά στο δικό του και ζητάμε την στήριξη, μου είπε ότι όσοι τον στήριξαν είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν. Είναι μια γόνιμη τοποθέτηση αυτή.  Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα.

 

Δεν βρέθηκα με τον κ. Τζανακούλη, του έχω κάνει σκληρή κριτική στο δημοτικό συμβούλιο. Απλά πήγα του είπα χρόνια πολλά όπως έκανα και στον κ. Διαμάντο. 

Όσο για τον αξιακό κώδικα, του Ντίνου, συμπίπτουν με αρκετά με όσα λέμε εμείς. Όχι για την λύση της ανεργίας για παράδειγμα, αλλά σε μεγάλο βαθμό μας εκφράζει, οπότε ζητάμε στήριξη, διότι νιώθω ότι συμπίπτουμε σε πολλά σημεία.

 

Αύριο έχουμε την μεγάλη μας συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, η πολιτική μας ομιλία θέλουμε να είναι γιορτή νίκης.

Όσο για την αφισοκόλληση, τα είπαμε και την προηγούμενη φορά και ζήτησα και συγνώμη, όσο για το πόσο στοίχισαν αυτές οι αφίσες, 700 ευρώ το λέω δημόσια.

Η καμπάνια της κ. Καραλαριώτου είναι πολυτελείας, το έχω πει, και ας με λέει συκοφάντη… Δεν έχω στοιχεία φυσικά αλλά μπορεί να το κρίνει ο κόσμος». 

Ετικέτες Καραλαριώτου    Καλογιάννης    ΗΧΟΣ 91    debate    εκλογες   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 15:17

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

football
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
"Υποσιτισμένος Ιστορικά Ο Κ. Θεόδωρος Πάγκαλος" Του Γιώργου Παναγιωτάκη, Συγγραφέα - Ιστορικού Ερευνητή
Ανεργία Και Αγροτικά Προβλήματα Στο Δήμο Λαρισαίων Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός – Ουρολόγος Και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Λάρισα…
Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο Ντιμπέιτ Που Όλη Η Λάρισα Άκουσε Με Κομμένη Την Ανάσα! «Κονταροχτυπήθηκαν» Ρένα - Καλογιάννης Στον ΗΧΟ 91 Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων