Τριτη 13 Μαϊου 2014

Γλυκερία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το Μήνυμα Της Ρένας Καραλαριώτου Για Την Ημέρα Της Μητέρας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Νέα Αρχή» έκανε την παρακάτω δήλωση για την ημέρα της μητέρας:

 

«Η θέσπιση του εορτασμού της ημέρας της Μητέρας πέρα από τους προφανείς συμβολισμούς και την αξία, είναι μία μέρα γιορτής για κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα, για όλους μας.

Η γυναίκα έχει το μοναδικό προνόμιο ως Μητέρα να γίνεται η αρχή της ζωής. Για όλους μας η λέξη μητέρα είναι συνώνυμη με τη  στοργή, την αφοσίωση, την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις που μας προκαλεί η λέξη αυτή δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Η παρουσία της Μητέρας σε κάθε πτυχή της ζωής, ακόμα κι όταν βρίσκεται μακριά μας, ακόμα κι όταν η ίδια δεν το γνωρίζει καν, είναι καθοριστική. 

Η μητέρα είναι εκείνη που πρώτη ξεκινά να διαμορφώσει την επόμενη γενιά. Είναι εκείνη που καλείται πρώτη να περάσει αξίες στα παιδιά της. Είναι εκείνη που καλείται να το κάνει ενώ εργάζεται σκληρά, ενίοτε σε εργασιακό περιβάλλον καθόλου φιλικό. Είναι εκείνη που οφείλει να λειτουργεί κόντρα σε ταμπού και προκαταλήψεις. 

Βέβαια, μέσα στο χρόνο ο ρόλος της μητέρας αλλάζει, η αξία της όμως και η τρυφερότητα που την περικλείει σαν έννοια, μένουν σταθερές και αναλλοίωτες.  Οι πολλαπλοί ρόλοι που σήμερα αναλαμβάνει, μια μητέρα, η οποία πρέπει να είναι παράλληλα σύζυγος, νοικοκυρά,  εργαζόμενη, παιδαγωγός και πολλά ακόμα, απαιτούν τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις. Είναι μια απαιτητική αποστολή, με επιρροή καθοριστική συνολικά στην  κοινωνία μας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του ΕΚΚΕ την τελευταία 15ετία, σημειώθηκε μία σημαντική αλλαγή, καθώς οι Ελληνίδες επιλέγουν να γίνουν µητέρες σε µεγαλύτερη ηλικία συγκριτικά µε παλαιότερα  Ευθύνη όλων μας, είναι να δημιουργούμε και να βελτιώνουμε τις κατάλληλες συνθήκες, για να μπορέσει  αν το απολαύσει και ταυτόχροα να ανταποκριθεί με πληρότητα και επάρκεια στην αποστολή της Δείχνοντας σεβασμό στη μητέρα δείχνουμε σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό και βάζουμε γερά θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο ως κοινωνία

Δυστυχώς σε συνθήκες πίεσης όπως τις σημερινές η μητέρα και η οικογένεια κατ’ επέκταση βρίσκονται ενώπιον μιας μεγάλης απειλής και η χειροτέρευση της θέσης τους θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην ίδια την κοινωνική μας συνοχή. Η αντιμετώπιση της κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, περνάει μέσα από την αποτελεσματική στήριξη της γυναίκας, της εργαζόμενης, της μητέρας.

Δική μας δέσμευση είναι να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για μια αξιοπρεπή ζωή στη Λαρισαία μητέρα. Μόνο να κερδίσει έχει ο τόπος από αυτό.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες!»

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 13:20

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο Μήνυμα Της Ρένας Καραλαριώτου Για Την Ημέρα Της Μητέρας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων