Τριτη 21 Ιανουαριου 2014

Αγνή, Μάξιμος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Με 89% Πέρασε Το «Ναι»! Η Λαρισαίων Πόλις Στην «Αγκαλιά» Της Ενωτικής Πρωτοβουλίας...

Ιαν 16, 2014
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πανηγυρικά πέρασε η πρόταση για συνεργασία της Λαρισαίων Πόλις με Ενωτική Πρωτοβουλία και Πράσινη Πόλη! Λίγο μετά τις 11 μ.μ.

ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στον "Διόνυσο" με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να ψηφίζουν ως εξής: 144 "Ναι", 18 "Όχι" και 2 λευκά. Σε ποσοστά το 89% αποφάσισε συμπαράταξη με Καλογιάννη και μόλις το 11% δεν ήθελε το "γάμο"...

Το κλίμα είχε δοθεί εξαρχής, τόσο από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Σούλτη ο οποίος μίλησε υπέρ της "παρά φύσιν" συνεργασίας όσο και από τους περισσότερους ομιλητές που πήραν θέση υπέρ της συμπαράταξης με τον Καλογιάννη και την εκλογή επικεφαλής από εκλεκτορικό σώμα. Την ανάγκη να πάνε μαζί στις εκλογές Λαρισαίων Πόλις - Ενωτική Πρωτοβουλία τόνισε και ο Γιάννης Σάπκας, για να μην ξαναβγει ο Τζανακούλης ή αντικαταστάτης του Τζανακούλη. Mετά από όλα αυτά, ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα... Και μπορεί κάποιοι να αφήνουν αιχμές για τη ψηφόφορία ή και το προεδρείο, ωστόσο το 89% είναι συντριπτικό ποσοστό! Και τώρα ήρθε η ώρα της ανάδειξης του επικεφαλής... Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

1 .Συγκροτείται σώμα αντιπροσώπων των τριών (3) κινήσεών μας ως εξής : 75 από τη ¨Λαρισαίων Πόλις¨, 75 από την ¨Ενωτική Πρωτοβουλία ¨ και 15 – 20 από την ¨Πράσινη Πόλη ¨ .
Οι αντιπρόσωποι της κάθε κίνησης ορίζονται με ευθύνη της κάθε κίνησης.

2 .Το σώμα αυτό συμπληρώνεται από 35 – 40 ανένταχτους στα κόμματα, αλλά ενταγμένους και ενεργούς στις κοινωνικές δράσεις συμπολίτες μας, που ορίζονται με κοινή συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται και η πρώτη διεύρυνση στην κοινωνία του κοινού μας εγχειρήματος.

3. Στο σώμα των αντιπροσώπων παρουσιάζεται και ζητείται η έγκριση του κοινού κειμένου της Ομάδας Εργασίας για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

4 .Το σώμα αυτό των 200 – 210 αντιπροσώπων εκλέγει με μυστική ψηφοφορία τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Εκλέγεται δε μεταξύ των δύο υποψηφίων που συμφωνήθηκαν, όποιος συμπληρώσει στην πρώτη ψηφοφορία τα 2/3 των ψήφων ή στην δεύτερη ψηφοφορία τα 3/5 των ψήφων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυξημένη πλειοψηφία το σώμα συζητά και δίνει λύση με τρόπο που θα αποφασίσει.

4 .Όλοι όσοι θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν προσυπογράψει το κείμενο της κοινής μας διακήρυξης και να αποδέχονται την δημοσιοποίηση αυτής της υπογραφής τους. Οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο συντονιστής της Πράσινης Πόλης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος εκλογής, δεσμεύονται να στηρίξουν δημόσια το κοινό μας εγχείρημα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό μας.

5 .Διαδικαστικά ζητήματα :
 α. οι τελικές καταστάσεις των αντιπροσώπων παραδίδονται το προηγούμενο απόγευμα ή αν δεν είναι εφικτό την ίδια μέρα στην τριμερή εφορευτική επιτροπή που ορίζουν οι τρείς (3) κινήσεις
β. στην έναρξη των διαδικασιών του σώματος, δίδεται ο λόγος στους δύο (2) επικεφαλής και σε 2-3 στελέχη των κινήσεων για να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους υπέρ της πρότασής τους.
 γ. μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ορίζεται προσωρινή εκλογική επιτροπή  και περατώνεται η Σύνοδος των Αντιπροσώπων.

6. Η σύγκλιση του σώματος των αντιπροσώπων για την εκλογή του επικεφαλής θα γίνει το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 15:02

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

diamantos
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εθελοντισμός Και Τοπική Αυτοδιοίκηση Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Συμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων -…
Iσχυρός Δήμος Με Συμμετοχή Του Πολίτη… Όχι Άπαξ Αλλά Καθημερινά! Του Μάριου Θ. Ξηρομερίτη, Ιατρού - Δημοτική ανεξάρτητη κίνηση Νέ@ Λάρισα
Καμία Επιείκεια Για Τους Επίορκους… Του Απόστολου Παπαπαρίση, Προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας
Πόσοι "Μαλ@κες" Κυκλοφορούν Ανάμεσα Μας; Η Ελλάδα και οι Τομπούλογλου. Όχι οικογενειακώς. Ως είδος. Μια σχέση πολλών,…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜε 89% Πέρασε Το «Ναι»! Η Λαρισαίων Πόλις Στην «Αγκαλιά» Της Ενωτικής Πρωτοβουλίας... Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων