Παρασκευη 20 Δεκεμβριου 2013

Ιγνάτιος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Λαϊκή Συσπείρωση Για Κώστα Τζανακούλη: "Ρεσιτάλ Υποκρισίας Με Τις Επανασυνδέσεις Ηλεκτρικού"

Δεκ 13, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες Λαρισαίων

Σε ρεσιτάλ υποκρισίας επιδίδεται τις τελευταίες δυο μέρες η δημοτική αρχή της ΝΔ στο Δήμο Λάρισας και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Τζανακούλης με την υπόθεση των επανασυνδέσεων του ηλεκτρικού σε εξαθλιωμένους συμπολίτες μας. Η δημοτική αρχή Λάρισας πιστή στην εφαρμογή των κυβερνητικών κατευθύνσεων διαφημίζει στα ΜΜΕ τις «αγαθοεργίες»  της,  εμπαίζοντας την φτωχολογιά της πόλης μας σε απόλυτη σύμπνοια με την κυβέρνηση.
Η ψευτοαλληλεγγύη της δημοτικής αρχής με τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός της πόλης μας καθημερινά στις συνοικίες. Αποτελεί «στάχτη στα μάτια» των «ευεργετημένων» καθώς τους κρύβει τον ένοχο της κατάστασής τους. Εξάλλου δεν τους απαλλάσσει από το προηγούμενο χρέος τους προς την ΔΕΗ, ούτε φυσικά τους εξασφαλίζει μειωμένο τιμολόγιο στην από εδώ και πέρα κατανάλωση. Οι φτωχολογιά της πόλης μας πρέπει να σκεφτεί ποιο χέρι τους κατέβασε το γενικό διακόπτη και ότι αυτοί που σήμερα τους εμφανίζονται ως ευεργέτες και «Άγιο Βασίληδες» με πράξεις όπως «για πάτα το διακόπτη» ,ήταν εκείνοι που χθες του το κατέβαζαν ψηφίζοντας στη βουλή απανωτές αυξήσεις και χαράτσια στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η δημοτική αρχή (ΝΔ) Λάρισας που έχει και το θράσος να κομπάζει μπροστά στη φτωχολογιά, συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό της πόλης, καθώς έχει επανειλημμένες φορές αρνηθεί να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη κατά 40% και να απαλλάξει τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους από τα διάφορα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν στις υπηρεσίες του Δήμου (πολιτισμό, αθλητισμό, κτλ).
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει φέρει πολλές φορές θέμα για συζήτηση και ψήφιση  στο δημοτικό συμβούλιο σχετική πρόταση, η οποία πάντα καταψηφίζονταν από σύσσωμη την πλειοψηφία (ΝΔ). Εξάλλου δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την κινητοποίηση των Λαϊκών επιτροπών των συνοικιών της Λάρισας Αμπελοκήπων – Ιπποκράτη για θέμα που αφορούσε άστεγο οικοδόμο που τον πέταξε ο ιδιοκτήτης μαζί με την 4μελή οικογένειά του στο δρόμο, όπου η δημοτική αρχή αρνούνταν να ικανοποιήσει το αίτημα για να τον  στεγάσει, έστω και κάπου προσωρινά. 
Η δημοτική αρχή της ΝΔ στον δήμο Λάρισας εφαρμόζει πιστά όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που αφορούν είτε σε φορομπηχτική πολιτική, είτε εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την αξιολόγηση και την  διαδημοτική κινητικότητα και γενικώς ότι προστάζει ο Καλλικράτης. Αυτό που στοχεύει με τις διάφορες μορφές ψευτοαλληλεγγύης είναι να μετριάσει τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση, να διαμορφώσει νέα εργαλεία ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας από την ακολουθούμενη πολιτική και σε τοπικό επίπεδο.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας δεν έχουν ανάγκη από τις «αγαθοεργίες» των δυναστών τους. Μπορούν και πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία  και τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, για να μην μείνει κανένα σπίτι δίχως ηλεκτρικό, κανένας άστεγος, κανένας δίχως φαγητό, κανένα παιδί δίχως μόρφωση, κανένας άρρωστος δίχως γιατρειά. Να διεκδικήσουν  άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά με ευθύνη της ΔΕΗ. Δραστική μείωση των τιμολογίων και κατάργηση όλων των χαρατσιών που εισπράττονται μέσω των τιμολογίων της. Απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού – νερού – Φυσικού Αερίου για κάθε λαϊκό σπίτι. Ταυτόχρονα όμως να αναδεικνύουν και το «δέντρο του κακού», που είναι η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι το ηλεκτρικό, από μια χούφτα εκμεταλλευτές και που αν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε μια και καλή μαζί του πρέπει να το κόψουμε από τη ρίζα. Κάθε άλλη λύση είναι συμβολή στο βάθεμα της εξαθλίωσης και στον αποπροσανατολισμό του λαού.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΛαϊκή Συσπείρωση Για Κώστα Τζανακούλη: "Ρεσιτάλ Υποκρισίας Με Τις Επανασυνδέσεις Ηλεκτρικού" Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων