Τεταρτη 26 Φεβρουαριου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

"Ένας Ακόμη Αντιλαϊκός Προϋπολογισμός Από Τη Δημοτική Αρχή Της ΝΔ"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του 2014 από το δήμο Λαρισαίων

"Ένας ακόμη αντιλαϊκός προϋπολογισμός κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή της ΝΔ την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για το 2014. Κινείται στη λογική υλοποίησης της κυρίαρχης πολιτικής με βασικά στοιχεία την ανταποδοτικότητα, τα ΣΔΙΤ, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που μετατρέπει το Δήμο σε μηχανισμό του κράτους και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού.
Με μειωμένα κρατικά έσοδα καθώς η ΚΑΠ κόβεται κατά 53% σε σχέση με το 2013,  με μεγάλες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα κατά 8,4% και με συρρικνωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις κοινωνικές δαπάνες, τον αθλητισμό, πολιτισμό, ενώ αυξάνονται σε ορισμένες περιπτώσεις τα χαράτσια που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.
·    Το 75% των εσόδων (60εκ από τα 77εκ) για το 2014 προέρχονται από φοροχαράτσια κάθε μορφής που φορτώνονται στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού, ενώ μόλις το 25%(12εκ) από τον κρατικό κορβανά.
·    Τη μερίδα του λέοντος των αναπτυξιακών προγραμμάτων την έχει το ΕΣΠΑ με 20εκ ευρώ, πράγμα που σημαίνει συμπράξεις με τράπεζες, ιδιώτες, κτλ. Σε κάθε περίπτωση κυρίως απουσιάζουν παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και ζητήματα ασφάλειας: όπως της αντισεισμικής θωράκισης, της αντιπυρικής προστασίας, ενώ και αυτές που εντάσσονται και αφορούν δομές υγείας- πρόνοιας, άθλησης, πολιτισμού γίνονται με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
·    Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς αποτελούν τον βασικό αιμοδότη των προγραμμάτων πρόνοιας ανέρχονται σε 1,8εκ, ξεζουμίζοντας ότι απέμεινε από το οικογενειακό εισόδημα και μάλιστα σε συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
·    Συνεχίζεται το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την προώθηση της εφεδρείας, των διαθεσιμοτήτων αλλά και των απολύσεων μέσα στο 2014 . Η δημοτική αρχή της ΝΔ στη Λάρισα αλλά και κεντρικά οι αιρετοί στην ΚΕΔΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) έχουν σοβαρές ευθύνες καθώς αποδέχονται την αξιολόγηση, την διαδημοτική κινητικότητα, που ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις. Εξάλλου η δημοτική αρχή δεν υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζόμενων (πχ δημοτικοί αστυνόμοι) παρά μόνο για τα προσχήματα παρέπεμπε τους εργαζόμενους στις καλένδες των υπουργικών αποφάσεων. Ενώ προωθούνται με όλες τις μορφές οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο (5μηνα,  προγράμματα ΜΚΟ, 2μηνα, 4μηνα, 11μηνα, μαθητεία, κτλ).
 Μέσω των προγραμμάτων κοινωνικών δομών ( παντοπωλείο, λαχανόκηποι, φαρμακείο κτλ) προωθεί νέα εργαλεία ενσωμάτωσης και κατευνασμού της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης, βάζει πλάτη στο να κρύβεται ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού. Εξάλλου δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τα τηλεοπτικά σόου του Δημάρχου για τις λιγοστές επανασυνδέσεις ηλεκτρικού όταν την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΛ  «ξηλώνει μαζικά ρολόγια και κόβει το νερό στη φτωχολογιά της πόλης που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα υψηλά τιμολόγια νερού. Ταυτόχρονα αρνείται να ικανοποιήσει μια σειρά από δίκαια αιτήματα που επανειλημμένος έχουμε καταθέσει ως Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο για μείωση 40% των δημοτικών τελών, κατάργηση τροφείων, σε ανέργους και χαμηλόμισθους, να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα αθλητισμού - πολιτισμού κτλ. 
Στις δομές πολιτισμού – Αθλητισμού εφαρμόζεται η πολιτική του «κοινωνικού συνεταιρισμού» όπου επικρατεί  η ανταποδοτικότητα και οι άθλιες εργασιακές σχέσεις των καθηγητών – γυμναστών υψώνοντας όλο και περισσότερα ταξικά τείχη στη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Ο «Καλλικράτης» τον οποίο είτε ασπάζονται, είτε οψίμως εναντιώνονται μερικοί σήμερα όπως οι κκ Καλογιάννης (ΣΥΡΙΖΑ), Σούλτης (ΠΑΣΟΚ) και που κεντρικά συνδιαμόρφωσαν οι δυνάμεις που τους στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κτλ, αποτελεί εργαλείο για το πέρασμα της στρατηγικής του κεφαλαίου. Γι' αυτό έγινε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους σε πολλούς τομείς και οι προϋπολογισμοί των δήμων έχουν πλέον άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ βρίσκονται σε άμεση επίβλεψη από το υπουργείο εσωτερικών και το παρατηρητήριο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε μη «ισοσκελισμένους και ρεαλιστικούς» όπως λένε προϋπολογισμούς, κατεύθυνση που εφαρμόζει κατά γράμμα η δημοτική αρχή Λάρισας. 
Τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις δε συνιστούν «λιγότερο κράτος», όπως ισχυρίζονταν όλοι πλην Λαϊκής Συσπείρωσης ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε μπορούν να υπάρξουν «αυτοδιοικητικές νησίδες» όπως ευαγγελίζονται ορισμένοι όπως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι όψιμοι «αυτοδιοικητικοί», «ανεξάρτητοι»  και φιλόδοξοι διαχειριστές.  Η Τοπική Διοίκηση και οι Δήμοι είναι διοικητικές μονάδες - κρίκοι του ενιαίου διοικητικού μηχανισμού της αστικού κράτους και η μεταφορά αρμοδιοτήτων γίνεται για να μπορέσει το κράτος στις νέες συνθήκες να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά το ρόλο του και διευκολύνει τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου.
     Η Λαϊκή Συσπείρωση εναντιώνεται σε κάθε σκέψη για επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τέλη, φόρους, πρόστιμα και καλούμε το λαό της Λάρισας να διεκδικήσουμε  τα ποσά (9δις) που έχει παρακρατήσει το κράτος από τους δήμους και τα οποία χάρισαν ως ΚΕΔΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ) στην κεντρική διοίκηση με έναν επαίσχυντο συμβιβασμό δεχόμενοι να εισπράξουν μόνο κάτι ψίχουλα (1,9 δις) και αυτά σε δόσεις. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως και να απαγορευτούν οι διακοπές ηλεκτρικού-νερού-θέρμανσης για κάθε λαϊκό σπίτι με ευθύνη του κράτους.
     Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα συμβάλουμε στο δυνάμωμα της λαϊκής πάλης για να μη φορτωθεί τα βάρη της κρίσης ο εργαζόμενος λαός, για μια οικονομία με προσανατολισμό διαφορετικό από αυτό της μόνιμης ανέχειας για το λαό, του ξεθεμελιώματος των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για μια οικονομία και εξουσία προσανατολισμένη στην κάλυψη των ολοένα διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της δικομματικής συγκυβέρνησης και της δημοτική αρχής της ΝΔ στο Δήμο Λάρισας."

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Προσπαθούν Να Σωθούν Με Το Χρίσμα Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός)
Κανόνες Διαφάνειας Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Tου Νικολάου Καρδούλα (Σχης ε.α Διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π MSc…
Η Τρόικα Λειτούργησε Σαν ...Χασάπης Του Μπάμπη Παπασπύρου (Γραμματέας Τεκμηρίωσης και Πολιτευτής Ν. Λάρισας Ανεξάρτητοι Έλληνες)
Ακριβά Μου Διόδια... Της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Η Παραίτηση Του Εικαστικού - Δωρητή Κ. Πανιάρα Απο Την Πινακοθήκη Λάρισας Του Μάριου Ξηρομερίτη ( Χειρουργός ουρολόγος - π. Πρόεδρος Πινακοθήκης Λάρισας –Μουσείο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα"Ένας Ακόμη Αντιλαϊκός Προϋπολογισμός Από Τη Δημοτική Αρχή Της ΝΔ" Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων