Τριτη 8 Οκτωβριου 2013

Σέργιος, Πολυχρόνης, Χρόνης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παρέμβαση Λαμπρούλη Στο ΙΚΑ Λάρισας Για Ανασφάλιστο Άνεργο

Οκτ 05, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΙΚΑ Λάρισας από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών,

Ιματισμού - Δέρματος, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και την παρουσία του Γ. Λαμπρούλη βουλευτή του ΚΚΕ, με σκοπό να ασφαλιστεί άνεργος (εδώ και 3 χρόνια) τον οποίο μέχρι πρόσφατα τον ασφάλιζε κανονικά ο ΕΟΠΥΥ.

Η απάντηση της υπηρεσίας ήταν ότι με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου δεν μπορεί να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι ήταν φαιδρά όσα έλεγε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για μέτρα υπέρ των ανέργων - ανασφάλιστων. Στην πραγματικότητα θα ισχύουν νέοι περιοριστικοί όροι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνεργοι να παραμένουν ανασφάλιστοι μαζί με τις οικογένειές τους.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης επισήμανε: «Το δικαίωμα των εργαζομένων, των άνεργων και ανασφάλιστων για πλήρη σύγχρονη, δημόσια και δωρεάνπαροχή υπηρεσιών Υγείας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία, στη στέρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, απαιτείται οργάνωση και μαζικοποίηση του αγώνα και της αλληλεγγύης μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες. Κανένας ανασφάλιστος να μη μείνει χωρίς τα φάρμακα, θεραπείες, ιατρικές – διαγνωστικές εξετάσεις. Οι δαπάνες να καλυφθούν από το κράτος».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοίραζε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΥΓΕΙΑ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το ΔΣ του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος καταγγέλλει την κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που έχουν φτάσει οι συνάδελφοί μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας.

Ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί αλύπητα από την ανεργία ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ. Μια πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Η ανεργία παίρνει μαζικές διαστάσεις, με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς να είναι ανασφάλιστοι. Χιλιάδες συνάδελφοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με στερήσεις σε βασικές ανάγκες.

Πολλοί από όλους εμάς και οι οικογένειές μας χάνουμε ή κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας δεν μπορούμε ούτε καν να ανανεώσουμε το βιβλιάριό μας. Η κατάσταση επιδεινώνεται με τη λειτουργία των νοσοκομείων, των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων, με επιπλέον πληρωμές και συμμετοχές στις εξετάσεις - 3ευρω, 5ευρω, 25ευρω ολοήμερη λειτουργία επί πληρωμή - με τις νέες περικοπές από τα ασφαλιστικά ταμεία σε φάρμακα και εξετάσεις.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους και ανέργους να έρθουν στο συνδικάτο, να το δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους. Μόνος τους κανένας δεν μπορεί να σταθεί. Να ενημερώνουν και να απευθύνονται άμεσα στο Συνδικάτο για κάθε περίπτωση συναδέλφου που δεν μπορεί να έχει ασφάλιση, περίθαλψη, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει επειδή είναι άνεργος ή ανασφάλιστος.

Το δικαίωμά μας, το δικαίωμα των εργαζομένων, των ανέργων και ανασφάλιστων, σε πλήρη, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Γι' αυτό διεκδικούμε:

·                                 Σε όλους τους ανασφάλιστους και στις οικογένειές τους να δίνονται και να θεωρούνται τα βιβλιάρια Υγείας με ευθύνη του κράτους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·                                 Να παρέχονται απολύτως δωρεάν χωρίς περικοπές, όλες οι εξετάσεις, ιατρικές - διαγνωστικές - εργαστηριακές, τα φάρμακα και οι θεραπείες, με κρατικές δαπάνες.

·                                 Να καταργηθούν άμεσα οι εισφορές στον κλάδο Υγείας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι δαπάνες να καλυφθούν από το κράτος».

 

Ετικέτες Λαμπρούλης    ΙΚΑ    Λάρισα    Άνεργος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 20:23

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Δημοκρατία Και Δικαιοσύνη Μαζί Στην Εντατική Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρου
Τα Παιδιά Της Ανταλλαγής Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαρέμβαση Λαμπρούλη Στο ΙΚΑ Λάρισας Για Ανασφάλιστο Άνεργο Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων