Τεταρτη 26 Φεβρουαριου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τι Δουλειά Έχουν 7 Αμερικάνες Στο Παζάρι; Ξετρελάθηκαν Και Μας Άνοιξαν Την Όρεξη Για «Παζαρίσιο Τουρισμό»!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Να δείτε που του χρόνου θα σηκώνονται από την Αριζόνα και το Τέξας τα... Μπόινγκ με προορισμό τη Λάρισα και το παζάρι!

Εφτά Αμερικάνες βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Λάρισα έχοντας ταξιδέψει από τη μακρινή τους χώρα με σκοπό να δουν το Παζάρι!

Δεν είναι αστείο, ο ιδιότυπος «παζαρίσιος τουρισμός» προέκυψε όταν μία εξ αυτών έτυχε να βρεθεί στο Παζάρι άλλη χρονιά, της άρεσε πολύ, και φέτος ξεσήκωσε και τις υπόλοιπες. Από το Φοίνιξ της Αριζόνα στη Σκεπαστή της Νεάπολης.

Οι 7 Αμερικάνες έφτασαν εδώ και τρεις μέρες στη Λάρισα, πηγαίνουν καθημερινά στο Παζάρι επί πολλές ώρες και δηλώνουν ενθουσιασμένες. Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν και τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη στο γραφείο του εκφράζοντάς του τις κα­λές τους εντυπώσεις από την Εμποροπανήγυρη, αλλά και από τη Λάρισα γενικότε­ρα.

Οικοδέσποινα της «αμερικανικής απο­στολής» η Σαββούλα Μαυροπούλου η οποία ζει μόνιμα στη Λάρισα. Η στενή της φίλη από τα μαθητικά τους χρόνια στο Διεθνές Σχολείο της Θεσσαλονίκης, η ελληνικής κα­ταγωγής αλλά γεννημένη στις ΗΠΑ Έλλη Μι­λάν, που είχε έρθει να την επισκεφθεί κι άλλες φορές, γοητεύτηκε από τη Λάρισα και ενθου­σιάστηκε από το Παζάρι.

Η κ. Μίλαν που είναι ζωγράφος, σχεδιάζει γενικότερα να οργανώσει εκπαιδευτικά γκρουπ Αμερικανών στην περιοχή, με σκοπό να τους διδάσκει ζωγραφική τοπίου. Προς το παρόν έπεισε τις φίλες της να ταξιδέψουν μαζί της από το Φοίνιξ της Αριζόνα, για να δουν κι εκείνες την περίφημη ατραξιόν που τους περιέγραφε. Σημειωτέον ότι δύο από τις Αμερι­κάνες δεν είχαν ταξιδέψει άλλη φορά εκτός

της χώρας τους. Κι αυτό το ταξίδι στην Ευ­ρώπη που όλοι οι Αμερικανοί ονειρεύονται, αυτές δεν το έκαναν στο Παρίσι ή τη Ρώμη, έστω στη Σαντορίνη ή στην Κρήτη. Επέλεξαν τη Λάρισα για το Παζάρι της.

Εντυπωσιασμένες από την ατμόσφαιρα του Παζαριού οι υπερατλαντικές επισκέπτριες. Το αντιμετώπισαν κάπως περίεργα στην αρχή αλλά σύντομα εξοικειώθηκαν περιδιαβαίνοντας τους διαδρόμους της υπαίθριας προσωρινής αγοράς. Απόλαυ­σαν τα κεράσματα στους πάγκους του χαλ­βά και τα ψητά της ώρας αλλά και τις μου­σικές στις υπαίθριες ταβέρνες, επιδόθηκαν σε «σόπινγκ» ενθουσιασμένες από τις χα­μηλές τιμές των ειδών. Πήγαν και ξαναπήγαν στη Σκεπαστή. Ενώ τα πρωινά περιόδευσαν ψωνίζοντας και στην Αγορά στο κέντρο της Λάρισας, την οποία χαρακτή­ρισαν ιδιαιτέρως ελκυστική.

Χθες το μεσημέρι επιδίωξαν να συναν­τήσουν τον δήμαρχο ο οποίος τις καλοδέχτηκε, τους μίλησε για την πόλη αλλά και για την ιστορία του Παζαριού φυσικά-στο οποίο τις κάλεσε για χθες το απόγευμα να τις κεράσει.

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ετικέτες Τζανακούλης    παζαρι    αμερικάνες   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 16:34

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Προσπαθούν Να Σωθούν Με Το Χρίσμα Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός)
Κανόνες Διαφάνειας Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Tου Νικολάου Καρδούλα (Σχης ε.α Διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π MSc…
Η Τρόικα Λειτούργησε Σαν ...Χασάπης Του Μπάμπη Παπασπύρου (Γραμματέας Τεκμηρίωσης και Πολιτευτής Ν. Λάρισας Ανεξάρτητοι Έλληνες)
Ακριβά Μου Διόδια... Της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Η Παραίτηση Του Εικαστικού - Δωρητή Κ. Πανιάρα Απο Την Πινακοθήκη Λάρισας Του Μάριου Ξηρομερίτη ( Χειρουργός ουρολόγος - π. Πρόεδρος Πινακοθήκης Λάρισας –Μουσείο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤι Δουλειά Έχουν 7 Αμερικάνες Στο Παζάρι; Ξετρελάθηκαν Και Μας Άνοιξαν Την Όρεξη Για «Παζαρίσιο Τουρισμό»! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων