Δευτερα 29 Ιουλιου 2013

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Γέμισε Ο Τόπος Από Σωτήρες Του Λαρισινού Λαού... Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Τους...Περιποιείται Όλους!

Ιουλ 26, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν άντεξε η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" να βλέπει όλο αυτό το...πανηγύρι που έχει ξεκινήσει ήδη ενόψει αυτοδιοικητικών

εκλογών και με ανακοίνωση της παίρνει θέση, σχολιάζοντας σχήματα και πρόσωπα που συμμετέχουν στα "μαγειρέματα" των τελευταίων ημερών... "Νέα σχήματα από φθαρμένα υλικά" τονίζουν ουσιαστικά από τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονη «κινητικότητα» έχει αναπτυχθεί από διάφορους παράγοντες της τοπικής διοίκησηςμε «συμμαχίες» κρυφές και φανερές, «αντιΤζανακουλικά» μπλοκ κτλ. Από τη μια μεριά οι «μετανοημένοι» του ΠαΣΟΚ «Λαρισαίων Πόλις» (κ.κ. Σούλτης – Σάπκας) που στήριξαν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική στο Δήμο και που προσπαθούν να διαχωριστούν από το επίσημο ΠΑΣΟΚ κάτω από τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την ασκούμενη πολιτική που εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας όμως στελέχη της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής στις γραμμές τους.

Από την άλλη οι «δυσαρεστημένοι» και «φιλόδοξοι» της ΝΔ (κκ Διαμάντος-Ξηρομερίτης) που όπου σταθούν και όπου βρεθούν υπερασπίζονται με σθένος την κυρίαρχη κυβερνητική γραμμή, αλλά τα’χουν με την « κακή διαχείριση» του κ. Τζανακούλη ο οποίος όμως την εφαρμόζει κατά γράμμα. Στη «μέση» ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στις προηγούμενες εκλογές (κ. Καλογιάννης) που έχει αρχίσει τα «κομπρεμί» με τους «μετανοημένους» του ΠΑΣΟΚ με στόχο μια «άλλη διαχείριση του Δήμου» όπως λέει, ενταγμένη όμως μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο που ορίζει ο Καλλικράτης και η κυρίαρχη πολιτική. Εξάλλου μαζί ψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο και στα Δ.Σ. των Δημοτικών οργανισμών που συμμετέχουν και την ανταποδοτικότητα και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κτλ. 
Τι συμπέρασμα βγαίνει λοιπόν απ’όλη αυτή την «κινητικότητα»; Προσπαθούν για άλλη μια φορά να εγκλωβίσουν το λαό σε πρόσωπα, στη διαχείριση, στο «δέντρο» και όχι στο «δάσος». Πρόκειται για «Νέα Σχήματα φτιαγμένα από φθαρμένα υλικά» και θα είναι το ίδιο οδυνηρά όπως και τα προηγούμενα για τον λαό αν τα εμπιστευτεί. 
Τι έχουν λοιπόν να μας πουν όλοι αυτοί οι επίδοξοι «σωτήριοι διαχειριστές» του δήμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στους ΟΤΑ; Για τα ανταποδοτικά τέλη, τα ΣΔΙΤ, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις καταργήσεις υπηρεσιών, τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα και στο νερό που είναι στα σκαριά; Γιατί αν μας απαντήσουν ότι είναι αντίθετοι τότε γιατί δεν καταγγέλλουν τα κόμματά τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ και οι οποίοι τα εφαρμόζουν πιστά. Είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που ψήφισαν και στήριξαν πριν από τρία χρόνια τον «Καλλικράτη» και τον εφάρμοσαν οι εκλεγμένοι τους δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα βγαίνουν και μιλάνε για στρεβλώσεις κτλ. Πρόσφατα έστερξαν όλοι τους να βγάλουν «πύρινους λόγους» για τις απολύσεις στους ΟΤΑ και φυσικά έδωσαν τα «ρέστα» τους για να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους που απολύονται, ότι είναι μαζί τους. Η αλήθεια ποια είναι όμως;
 Ο κ. Τζανακούλης που εκπροσωπεί τους Δημάρχους της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης πρόεδρος της, που εκπροσωπεί εκείνους του ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι των ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην διοίκηση της και που τώρα έχουν ανέβει στα κεραμίδια για τις απολύσεις στους δήμους, έχουν σοβαρή ευθύνη γιατί αυτήν την πολιτική, ανέχονται, υπερασπίζουν και υλοποιούν κατά γράμμα όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Διοίκηση. Στους δήμους, εδώ και χρόνια υλοποιούνται όλες οι μορφές μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα μπλοκάκια. Στους δήμους εφαρμόζεται η λογική της ανταποδοτικότητας "πληρώνεις - παίρνεις".
Έχουν σοβαρή ευθύνη, γιατί όταν μιλούν για επιμερισμό των απολύσεων στην κεντρική και την τοπική διοίκηση, όταν μιλούν για τη δήθεν αξιοκρατική αξιολόγηση στην ουσία αποδέχονται τις απολύσεις. Συμφωνούν με τα ΣΔΙΤ και την επιχειρηματικότητα, τους Δήμους ΑΕ και την εφαρμόζουν εκεί που διοικούν και που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση των πάντων.
    Η Λαϊκή Συσπείρωση όλο αυτό το διάστημα αντιπάλεψε αυτή την πολιτική και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω. Ξεσκέπασε στους εργαζόμενους της πόλης την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή αλλά και την υποκριτική «αντιπολίτευση» των άλλων δυνάμεων που συμφωνούν στα βασικά και που διαχωρίζονται μόνο ως προς το μίγμα της αντιλαϊκής «συνταγής» που θα εφαρμοστεί.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση ως έκφραση της συμμαχίας στη βάση εργατοϋπαλλήλων – αυτοαπασχολούμενων – λαϊκών γυναικών και νεολαίας και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί της, έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο ζητήματα που αφορούν την προστασία της λαϊκής οικογένειας και των ανέργων από την αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-Κυβερνήσεων και αυτό θα εξακολουθήσουν να κάνουν. Αιτήματα πάλης που διαμορφώθηκαν στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του λαού και που έγιναν η προμετωπίδα στον αγώνα τους. Όχι ως επίδοξοι σωτήρες, αλλά ως εκφραστές των αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων, ως σάρκα από τη σάρκα τους, που παλεύουμε στις γειτονιές μαζί τους και που συναντιούνται με το ταξικό κίνημα και τις Λαϊκές Επιτροπές για να μπει εμπόδιο στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να μη μείνει κανείς μόνος στην κρίση και παράλληλα για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες αλλαγές στον τόπο μας, όπου η εξουσία και η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των πραγματικών παραγωγών του πλούτου. Αυτό λοιπόν λέμε στο Λαρισινό λαό. Να μην περιμένει τίποτα από «νέους» και «παλιούς» «επίδοξους σωτήρες» και να κάνει σύνθημα του το στίχο του Βάρναλη « κι αν είναι ο λάκκος σου βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς» !


Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΓέμισε Ο Τόπος Από Σωτήρες Του Λαρισινού Λαού... Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Τους...Περιποιείται Όλους! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων