Τριτη 30 Ιουλιου 2013

Ανδρόνικος, Ανδρονίκη

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το ΕΚΑΒ Για Τον Θάνατο Του 65χρονου Στο Πήλιο

Ιουλ 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το ΕΚΑΒ σχετικά με το δημοσίευμά μας (press-a.gr) που αφορά τον θάνατο του 65χρονου στο Πήλιο αναφέρει τα εξής: 

 

«Με βάση το δημοσίευμα σας σχετικά με το περιστατικό 65χρονου άντρα στον Αι-Γιάννη Πηλίου, ο οποίος ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: 

Στις 13:50 το Ε.Κ.Α.Β. Βόλου έλαβε κλήση σχετικά με το περιστατικό και στις 13:53 ξεκίνησε ασθενοφόρο από τη θέση Καλά Νερά, που ήταν η πλησιέστερη τοποθεσία ύπαρξης διαθέσιμου ασθενοφόρου, για να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Το εν λόγω ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., έφτασε στο σημείο του περιστατικού στις 15:00, διανύοντας όμως μια απόσταση 70 χιλιομέτρων δύσκολου επαρχιακού δικτύου. Στις 15:10 παρέλαβε τον ήδη νεκρό 65χρονο, παρόλο που είχαν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες διάσωσης του με μαλάξεις από γιατρό που βρισκόταν τυχαία στο σημείο.

Το Ε.Κ.Α.Β., ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, είναι σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές. Ανά περιοχή δε, η κατανομή των σημείων τοποθέτησης των ασθενοφόρων έχει γίνει έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίμετρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που ανήκουν (κάτι το οποίο ισχύει και στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας). 

Για τους λόγους αυτούς, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές ανά την επικράτεια.»

Με τη σειρά μας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Ευχαριστούμε το Ε.Κ.Α.Β. για την ευαισθητοποίηση του σχετικά με το δημοσίευμα και την άμεση ανταπόκριση του. Σεβόμαστε απόλυτα το έργο που επιτελείται από τους τραυματιοφορείς μας, την ώρα που είναι γνωστό ότι και ελλείψεις υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προσωπικό και ο μισθός που λαμβάνουν, πλέον, είναι πενιχρός σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 

Εμείς εδώ στο Press-A.gr δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να παραθέσουμε τις πληροφορίες που έχουμε είχαμε και μόνο. Πιστεύουμε, και από προσωπικές εμπειρίες, ότι το έργο του ΕΚΑΒ είναι αξιοθαύμαστο κάτω από τις συνθήκες εργασίας που βρίσκεται (έλλειψη προσωπικού, ανεπαρκής εξοπλισμός και υποχρηματοδότηση) επιτελεί ότι καλύτερο μπορεί. Ο μόνος λόγος που τονίσαμε το γεγονός ότι καθυστέρησε είναι μήπως και μερικοί «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι» καταλάβουν ότι η ζωή ενός ανθρώπου είναι πάνω από μνημόνια, λιτότητα και πολιτικά τερτίπια.

Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε.

Δείτε το «περί ο λόγος» θέμα ΕΔΩ

Ετικέτες ΕΚΑΒ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 00:55 Διαβάστηκε 46 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο ΕΚΑΒ Για Τον Θάνατο Του 65χρονου Στο Πήλιο Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων