Δευτερα 22 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Δημοσίευμα Του Έθνους Ανάβει Φωτιές Για ΔΕΥΑΛ - Καραμπάτσας Καλεί Τζανακούλη Να Απαντήσει

Ιουλ 15, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Λαρισαίων Κ. Καραμπάτσας για το δημοσίευμα της Κυριακής

(14/7/2013) της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ σχετικά με το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με την ύπαρξη πανελλαδικού κυκλώματος που νεμόταν τις μελέτες και τα έργα που αφορούσαν τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στους δήμους και διαχειριζόταν την τελευταία δεκαετία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το παραπάνω θέμα έχει διαβιβαστεί πόρισμα από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Στο πόρισμα υπάρχει και κεφάλαιο διαπίστωσης «πειθαρχικών ευθυνών» και στη ΔΕΥΑ Λάρισας. Κατ’ επέκταση οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου Λαρισαίων ως προέδρου και πολιτικού προϊσταμένου της ΔΕΥΑ Λάρισας είναι προφανείς.

Μετά από όλα αυτά και δεδομένου του κατεπείγοντος του θέματος, ο δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε σήμερα 15/7/2013 επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας (ηλεκτρονικά στη Γραμματεία, λόγω της δικαιολογημένης αναστολής της λειτουργίας του Δ. Λαρισαίων) η οποία έχει ως εξής: 

«Προς
1.    το Δήμαρχο Λαρισαίων και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλη,
2.    τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Σπ. Μπαρμπούτη.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
του Κων/νου Ι. Καραμπάτσα, Δημοτικού Συμβούλου – Αντιπροέδρου Δημοτικού  Συμβουλίου Δ. Λαρισαίων.
Λάρισα 15 Ιουλίου 2013
*****************
Μόλις χθες, (Κυριακή 14/7/2013), είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, σοβαρή καταγγελία για την «ύπαρξη πανελλαδικού κυκλώματος που νεμόταν τις μελέτες και τα έργα που αφορούσαν τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στους δήμους και διαχειριζόταν την τελευταία δεκαετία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «πρωταγωνιστής του σκανδάλου είναι προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος “προμήθευε” μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων σε 50 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ανά την επικράτεια την τελευταία δεκαετία προβάλλοντας τη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης».
Μάλιστα γι’ αυτό το θέμα έχουν ήδη επιληφθεί οι εισαγγελικές αρχές μετά από πόρισμα που διαβίβασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με βάση το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο κεφάλαιο της διαπίστωσης πειθαρχικών ευθυνών εκτός του υπαλλήλου, καταγράφονται πειθαρχικές ευθύνες και στον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑ Άρτας για σύναψη σύμβασης ύψους 7.000 στον ελεγχόμενο υπάλληλο και 1.500 ευρώ στη σύζυγό του. Επίσης στον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας για την ανάθεση εργασίας ύψους 2.500, στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Ερέτριας για σύναψη συμβάσεων ύψους 8.000 ευρώ. Για παρόμοια πειθαρχικά αδικήματα κατηγορούνται οι δήμαρχοι Κρωπίας και Νέας Προποντίδας, τα ΔΣ των ΔΕΥΑ Κορίνθου, Πύλου και Ρεθύμνου, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και ο γεν. διευθυντής της ΔΕΥΑ Χαλκίδας μαζί με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, όπως αντίστοιχα και στη ΔΕΥΑ Λάρισας».
Επειδή, αν ισχύουν όλα τα αυτά και πέρα των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, οι πολιτικές ευθύνες του προέδρου της ΔΕΥΑ Λάρισας και δημάρχου Λαρισαίων είναι προφανείς.
Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον, λόγω της έκτασης που έχει πάρει στα ηλεκτρονικά και γραπτά μέσα ενημέρωσης,

Επερωτάσθε κ. Δήμαρχε:
1. Πόσες μελέτες και έργα τηλεχειρισμού συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν ανατεθεί από τη ΔΕΥΑ Λάρισας από το έτος 2002 μέχρι σήμερα;
2. Οι συγκεκριμένες μελέτες (εάν υπάρχουν) σε ποιους έχουν ανατεθεί και με ποιά κριτήρια;
3. Ποιές ή ποιά ήταν τελικά η εταιρία που προμήθευε τα συγκεκριμένα συστήματα στη ΔΕΥΑ Λάρισας και με ποιους διαγωνισμούς, (εάν υπήρχαν);
4. Ποιές ή ποιά ήταν τελικά η εταιρία πραγματοποιούσε τα έργα και με ποιους διαγωνισμούς, (εάν υπήρχαν);
5. Είναι σε γνώση σας κ. Δήμαρχε το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αν ναι τί έχετε να απαντήσετε ως πρόεδρος και πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Λάρισας;»

Ετικέτες ΔΕΥΑΛ    Καραμπάτσας    Τζανακούλης   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 20:18 Διαβάστηκε 107 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔημοσίευμα Του Έθνους Ανάβει Φωτιές Για ΔΕΥΑΛ - Καραμπάτσας Καλεί Τζανακούλη Να Απαντήσει Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων