Τριτη 13 Αυγουστου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

"Βραβείο Αειφόρου Σχολείου" Στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας

Ιουν 27, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 1ο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου στην κατηγορία των Ειδικών Σχολείων σε Πανελλαδικό επίπεδο.


Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας ή κατηγορίας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια - Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και ΤΕΣ, Ειδικά Σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας). Για κάθε κατηγορία υπάρχει διαφορετικό βραβείο. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς:
Α. Τον παιδαγωγικό
Β. Τον κοινωνικό και οργανωσιακό
Γ. Τον περιβαλλοντικό
Για κάθε ένα από τους τομείς αυτούς υπάρχουν συγκεκριμένοι «δείκτες» ή κριτήρια, με τα οποία γίνεται η σύγκριση μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Οι δείκτες αυτοί στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στο σετ των «δεικτών αειφόρου ανάπτυξης» του Ο.Η.Ε., ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και οι «δείκτες εκπαίδευσης για την αειφορία» που έχει δημιουργήσει η UNΕCE. Ωστόσο, οι δείκτες Αειφόρου Σχολείου αυτοί καθαυτοί είναι πρωτότυποι και μοναδικοί σε παγκόσμια κλίμακα, όπως και όλο το σύστημα του Ελληνικού «Βραβείου Αειφόρου Σχολείου». Οι δείκτες δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτελέσουν οδηγό για το οργανωτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν τα σχολεία που θα συμμετέχουν. Τα σχολεία συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» προαιρετικά, χωρίς να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις σε περίπτωση αποχώρησης.
Οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών υλοποίησαν προγράμματα και κυρίως Περιβαλλοντικά (κομποστοποίηση, κατασκευή λαχανόκηπου, φύτευση φυτών, κ.α.), Πολιτιστικά (θεατρική παράσταση κ.α.), Αγωγής Υγείας με το συντονισμό και τη συμπαράσταση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. Ακόμη συμμετείχαν στην εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου, στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, δημιούργησαν Μαθητικό Έντυπο και άλλα.
Το Αειφόρο σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πολλοί Δήμοι και Περιφέρειες έχουν θεσμοθετήσει τα τοπικά βραβεία του Αειφόρου Σχολείου, δίνοντας ευκαιρίες διάκρισης σε περισσότερα σχολεία.
Το πρώτο βραβείο για τα ειδικά σχολεία (ένας βιντεοπροβολέας ή ένας φορητός υπολογιστής και η Σημαία για το σχολείο), θα δοθούν σε ειδική τελετή βράβευσης που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας τον Οκτώβριο.

Ετικέτες βραβείο    σχολείο   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 12:32 Διαβάστηκε 57 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα"Βραβείο Αειφόρου Σχολείου" Στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων