Πεμπτη 26 Ιουνιου 2014

Ημέρα κατά των ναρκωτικών

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Αυτό Είναι Το Πλοίο Που Μετέφερε Τον 1 Τόνο Ηρωίνη

Ιουν 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο Ομάν και το Πακιστάν παρέλαβε στις αρχές Μαΐου το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE»,

με σημαία Τόγκο τα 986 κιλά ηρωίνης που κατάσχεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος από αποθήκη στο Κορωπί, όπως πρώτο έγραψε το protothema.gr.

Το κουβάρι της υπόθεσης που οδήγησε στην κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών και στη σύλληψη 14 ατόμων ξετύλιξαν το μεσημέρι παρουσιάζοντας επίσημα την υπόθεση ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος  αντιναύαρχος Αθ. Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το NOOR ONE φέρεται να βρισκόταν στα τέλη Απριλίου στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα». Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE» δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο όταν έγινε η επιχείρηση των Λιμενικών.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ασφάλειας του Λιμενικού που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τρόπος απόκρυψης των ναρκωτικών ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.

Από τους συνολικά 14 συλληφέντες,  τα 11 είναι μέλη του πληρώματος Ινδικής καταγωγής, μια είναι Ελληνίδα 53 ετών κάτοικοις Αργυρούπολης που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και άλλος ένας Έλληνας που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. 

 

Πώς έφτασε το Λιμενικό στην αποθήκη

Όπως πρώτο έγραψε το protothema.gr σε ρεπορτάζ των Δημήτρη Πόπωτα, Άριας Καλύβα και Ευλαμπίας Ρέβη, οι «ράμπο» του Λιμενικού, έφτασαν στην αποθήκη όταν πριν από δυο ημέρες  μπλόκαραν το δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα για λαθρεμπόριο καυσίμων. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ένας εκ των 14 συλληφθέντων, μελών του πληρώματος, «έδωσε» μέσω της κατάθεσής του, στους Λιμενικούς, πολύτιμα στοιχεία για την ύπαρξη μιας ακόμα αποθήκης που χρησιμοποιούσαν οι βαρόνοι ως «καβάτζα» για να κρύβουν τα σακιά της ηρωίνης. 

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία, κατάφεραν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να εντοπίσουν την αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου  και να πραγματοποιήσουν κινηματογραφική έφοδο. 

Τα 986 κιλά και 600 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ηρωίνη    πλοίο    λιμενικό   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
"Υποσιτισμένος Ιστορικά Ο Κ. Θεόδωρος Πάγκαλος" Του Γιώργου Παναγιωτάκη, Συγγραφέα - Ιστορικού Ερευνητή
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΑυτό Είναι Το Πλοίο Που Μετέφερε Τον 1 Τόνο Ηρωίνη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων