Πεμπτη 24 Απριλιου 2014

Αχιλλέας, Ελισάβετ, Δούκας

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος Προσέβαλε Τους Αριστερούς Ψηφοφόρους (βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το «όραμά» του για τη «συνωμοσία του καλού» και το μέλλον της χώρας μίλησε σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεδωράκης. 

 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δημοσιογραφία ενώ έθεσε ως στόχο του κόμματος για τις ευρωεκλογές το 3 με 5%. 

«Δεν έχουμε χρόνο να πάρω 3 τώρα μετά 7 μετά 12 και ίσως να αλλάξουν τα πράγματα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε πως «τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων επαληθεύουν την πρόβλεψη ότι ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο»

Ερωτώμενος για το εαν εκπροσωπεί κάποιο κύκλο συγκεκριμένων ανθρώπων είπε πως «οι αχυράνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι... δεν μπορεί ο θεοδωράκης να είναι αχυράνθρωπος.  Δεν μπήκα στα σαλόνια της εξουσίας έκανα τη δημοσιογραφική μου δουλειά και αποχωρούσα, είχα καταξίωση, τους καλούς μου μισθούς την αγάπη του κόσμου, έχω μια ανησυχία για τη χώρα». 

Επανέλαβε πως ο πολιτικός θα πρέπει στα 8 χρόνια να αποσύρεται γιανα μην γίνει «η πολιτική το επάγγελμα που θα μας θρέψει ως τα βαθιά μας γεράματα». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε πως ο Βασιλης Δοσούλας το παιδί που όταν ήταν 15 ετών ακρωτηριάστηκε από ιπτάμενο δελφίνι στο Τολό, μια υπόθεση που τότε είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα συστρατευτεί με το «Ποτάμι» και όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο «Βασίλης καθρεφτίζει τη δύναμη του Έλληνα δεν σταματάμε... προχωράμε». 

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Νίκο Δήμου μετά τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως είπε πως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιος. «Δεν υπήρχε θέμα να είναι υποψήφιος, στηρίζει το Ποτάμι και την προσπάθεια και είπε ότι δεν μπορεί κάθε τι που λέω να το χρεώνουν στον Θεοδωράκη». Όπως τόνισε μάλιστα στο Ποτάμι ο καθένας φέρει την ατομική πολιτική ευθύνη. «Έχουμε αρχές αν είμαστε δύο στο Ποτάμι δεν σημαίνει ότι έχουμε κοινή άποψη για όλα τα θέματα».  

Περιγράφοντας με γλαφυρότητα την κατάσταση της χώρας είπε πως «η χώρα είναι ένα ναυάγιο και το μελετούν οι άνθρωποι που φιλοξένησαν το ναυάγιο. Από την άλλη έχουμε έναν αριστερίστικο λαικισμό που λέει ¨μείνε εκεί και με ένα νόμο θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος¨. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε πως θα πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία του 51%. «Δεν πρόκειται το Ποτάμι να πάρει τόσο», επεσήμανε αλλά «εμείς θέλουμε μεγάλο ποσοστό ώστε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να δώσουμε άξονα πολιτικής στο δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Να είναι το Ποτάμι ρυθμιστής, να υποχρεώσει τα κόμματα να βγάλουν τις παρωπίδες τους και να κοιτάξουν την κοινωνία στα μάτια».  

«Υπερασπίζομαι από τα νιάτα μου την Αριστερά και έχω προσθέσει λογική, γνώση, ρεαλισμό» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, και τόνισε πως υπερασπίζεται την σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά, που υποστηρίζει ότι οι λύσεις δεν είναι απόλυτες, δεν είναι μαύρο-άσπρο. Έφερε ως παράδειγμα τον Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία που παραχώρησε σε ιδιώτες μέρος της δημόσιας περιουσίας αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των οικογενειών να εγγράφουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία και παιδικούς σταθμούς και να μην περικόπτονται οι συντάξεις. «Αριστερά δεν είναι να κυβερνούν οι συντεχνίες, όπως στη Δεξιά καταλογίζουν τα συμφέροντα». 

Σχετικά με τον Λάκη Λαζόπουλο, την άρνηση του να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως «η άρνηση Λαζόπουλου και το πώς προβλήθηκε είναι προσβολή προς τον αριστερό ψηφοφόρο [...] Τι σημαίνει έχει συμβόλαιο όταν ή χώρα είναι σε αυτήν την κατάσταση», κατέληξε. 

 

Πηγή: newpost.gr 

 

Πολυμέσα

Ετικέτες Θεοδωράκης    Λαζόπουλος   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣταύρος Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος Προσέβαλε Τους Αριστερούς Ψηφοφόρους (βίντεο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων