Κυριακη 18 Αυγουστου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κόλαση Στο Μαραθώνα, Κάηκαν Σπίτια - Εγκλωβίστηκαν Πυροσβέστες

Αυγ 05, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Σε καλό δρόμο» βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαραθώνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  ενώ όπως δήλωσε

στο newpost ο δήμαρχος Μαραθώνα, τουλάχιστον 20 σπίτια στον οικισμό Αύρα έχουν σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Αύρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι Μαραθώνα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο που κατευθύνεται προς το Σούλι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς ενεργούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, εθελοντικά οχήματα, 15 ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισάριθμα ελικόπτερα εκ των οποίων δύο Σινούκ του στρατού.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εγκλωβίστηκε στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα, όμως οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτό πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα. Το όχημα έχει υποστεί σοβαρές φθορές.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Ιορδάνη Λουΐζο, αυτή τη στιγμή η φωτιά ελέγχεται, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των εκατοντάδων μικρών εστιών.

Όπως ανέφερε στο newpost, τα συνεργεία του δήμου θα αρχίσουν άμεσα τις καταγραφές των ζημιών, όμως είναι άμεση η ανάγκη φιλοξενίας των πληγέντων, για την οποία έχουν ήδη διατεθεί οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Σύμφωνα με τον κ. Λουΐζο δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και εκκενώθηκε ο οικισμός.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στη μάχη της κατάσβεσης έχουν τεθεί 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες Φωτιά    μαραθωνας   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΚόλαση Στο Μαραθώνα, Κάηκαν Σπίτια - Εγκλωβίστηκαν Πυροσβέστες Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων