Σαββατο 21 Δεκεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής Του Εργαστηρίου της Πινακοθήκης Γ.Ι. Κατσίγρα

Δεκ 12, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των παιδιών μας προσκαλούν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας τoυ Ιατρικού Τμήματος του 

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ., εγκαινιάζουν, στο 2ο όροφο του Ιατρικού Τμήματος (κτίριο Γ. Ι. Κατσίγρα), την έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Εργαστηρίου, με τίτλο: «Χρωμο-αντισώματα».  
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των μικρών μαθητών που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή την εικονογράφηση της ιστοσελίδας του Περιφερειακού Αρχείου Καταγραφής Εμβολιαστικής Κάλυψης Βρεφών στη Θεσσαλία
Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου: Γιαλαμά Νατάσα, Καλαμάρας Γιώργος, Λάσκαρης Αστέριος, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης.
Εκείνη την ημέρα θα παραδοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας που στεγάζεται στο Ιατρικό Τμήμα (κτίριο Γ. Ι. Κατσίγρα) ποσότητα φαρμάκων που έχουν συγκεντρωθεί από τους μαθητές του Εργαστηρίου ως μια ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο φορείς αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτή τη συνεργασία. Μετά από πολλά χρόνια ξανασυναντώνται σ’αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χώρο η επιστήμη με την τέχνη. Όπως άλλοτε, που ο αείμνηστος Γεώργιος Κατσίγρας χειρουργούσε στο κτίριο που υπήρξε η κλινική του ενώ παράλληλα συνέλλεγε σπουδαία έργα τέχνης. Τη συλλογή δηλαδή που αργότερα θα δώριζε στο Δήμο Λαρισαίων για να έχει σήμερα η πόλη μας μια από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες στη Ελλάδα και ένα Ελεύθερο Εργαστήρι που διαδραματίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην εικαστική παιδεία των πολιτών της.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10-2μ.μ. και 6-8μ.μ. (εκτός αργιών).

Ετικέτες παιδιά    ζωγραφική    κατσιγρας   
Κατηγορία Πολιτισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΠολιτισμοςΈκθεση Παιδικής Ζωγραφικής Του Εργαστηρίου της Πινακοθήκης Γ.Ι. Κατσίγρα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων