Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ταξίδι Στη Λίμνη Πλαστήρα

Ιαν 15, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ταξίδι μας στη λίμνη Πλαστήρα έγινε έναν όμορφο χιονισμένο χειμώνα, αν και είναι μεγάλη μας αδυναμία και για την άνοιξη, όπου θα συναντήσεις ένα καταπράσινο τοπίο.

Ένα έργο τέχνης που έφτιαξέ η φύση με μια μικρή βοήθεια από τον στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, που περίπου το 1928 αποφάσισε ότι ένα φράγμα θα έλυνε το πρόβλημα ύδρευσης των χωραφιών της Καρδίτσας και γενικότερα του θεσσαλικού κάμπου και επίσης θα μπορούσε να παράγει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα. Το έργο άργησε να υλοποιηθεί, αν και η φύση ανυπομονούσε να πιάσει τα πινέλα και να μετατρέψει ένα ξερό τοπίο σε μεγάλο όνειρο. Το ταξίδι στη λίμνη Πλαστήρα με αρχικό σκοπό να δούμε το φράγμα ξεκινάει.

Δραστηριότητες

Στη λίμνη Πλαστήρα όποια εποχή και να πας υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις.

Ταβέρνες (με απίθανα καρδιτσιώτικα κρέατα)

Μεζεδοπωλεία

Bar και καφετέριες

Μαγαζιά με παραδοασιακά τρόφιμα

Μαγαζιά με souvenir (στο φράγμα και στα γύρω χωριά)

Περπάτημα

Ποδήλατο

Θαλάσσια αθλήματα στη λίμνη

Η διαδρομή

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την Καρδίτσα και παίρνοντας τον δρόμο για το νοσοκομείο της Καρδίτσας και αφού περάσεις το Γεωργικό (μικρό πολύ φιλικό αγροτικό χωριό), όπου βρίσκεται και ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, φτάνεις στη Μητρόπολη (όπου μπορείς να βαλεις και βενζίνη ή να ψωνίσεις στα super-market), εδώ βρίσκεςσαι πια στους πρόποδες του βουνού και να μπορείς να παρατηρήσεις τους αγωγούς του νερού που κατεβαίνουν από το βουνό και την διαδρομή που πρόκειται να κάνεις. Στην διασταύρωση κάναμε αριστερά προς Καστανιά και Μοσχάτο για να κάνουμε τον αγαπημένο μας κύκλο της λίμνης. Μετά από λίγο συναντάς την μικρή λίμνη, όπου μπορείς να πιείς και ένα καφεδάκι ειδικά όταν έχει καλό καιρό και μπορείς να κάτσεις στα έξω τραπεζάκια και μην ξεχάσουμε ότι υπάρχει πολύ άνεση χώρου για παιχνίδι και παιδική χαρά (ταβέρνα restaurant ΚΥΚΝΟΣ 55985) και ακολουθεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, το οποίο μπορείς να επισκευθείς τις πρωινές ώρες.

Ανεβαίνοντας περνάς μικρά λιβάδι και φτάνεις στο Μοσχάτο, όπου μπορείς να κάνεις μικρή στάση και να αγναντεύξεις το τοπίο από τις δύο πολύ κοντινές πλετειίτσες ή να δοκιμάσεις ζεστό φαγητό στις ταβέρνες (Βάκχος Hotel restaurant, Ταβέρνα Προσήλιο και στο λαϊκό ταβερνείο το Σέρτικο ). Στην συνέχεια συναντάς την Μονή Κορώνας και σε λίγες στροφές φτάνεις στο Τσαρδάκι. Ακολουθεί μία πολύ όμορφη ειδική διαδρομή, όπου θα περάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο, το Λαμπερό και αρκετές προσβάσεις στην παραλία με παραλιακά μαγαζία (ταβερνούλες και καφετέριες) και φτάνεις στην όμορφη Καστανιά. Συνεχίζεις για το φράγμα όπου μπορείς να αγοράσεις τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και δώρα για τους φίλους σου.

Στην συνέχεια της διαδρομής θα περάσεις την Καστανιά, το Νεοχώρι και τα καλύβια Φυλακτής. Κατηφορίζοντας θα ξαναβγείς στην Μητρόπολη, όπου ουσιαστικά είχε ξεκινήσει πριν κάποεις ώρες ίσως και μέρες (αν αποφασίσεις ξαφνικά να μείνεις σε κάποιον ξενώνα) το ταξίδι μας. Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής που μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι αρκετές, ανάλογα με τις στάσεις που θα κάνεις, υπάρχουν ωραίες ταβερνούλες μερικές από τις οποίες έχουν θέα στη λίμνη και σίγουρα τζάκι και τσίπουρο για κέρασμα.

Διαμονή

Στο ταξίδι στη λίμνη Πλαστήρα μπορείς νε μείνεις σε ξενοδοχείο, επιπλωμένα δωμάτια και σε ξενώνα. Μπορείς είτε να έχεις αποφασίσει από πριν για το που θα μείνεις και να έχεις κλείσει, ειδικά αν πρόκειται να πας εποχή που ίσως δεν βρίσκεις εύκολα ελεύθερο και καλό δωμάτιο, είτε να ταξιδέψεις και να επισκευθείς μερικά από τα πολλά μέρη που θα σου προσφέρουν όχι απλά έναν ωραίο ύπνο και να αποφασίσεις εκείνη την στιγμή, ανάλογα με την θέα, τις ανέσεις που προσφέρει και τις προτιμήσεις της παρέας σου.

 

Πηγή: pina.gr 

Κατηγορία Ταξίδια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤαξίδιαΤαξίδι Στη Λίμνη Πλαστήρα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων