Τεταρτη 2 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

H Πιο Μεγάλη Ώρα Είναι Τώρα - Η Ενδεκάδα Της Ελλάδας Κόντρα Στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ιουν 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τώρα είναι η ώρα. Η πιο μεγάλη, αυτή που θα ξεχωρίσει τους άντρες από τα αγόρια. Διότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα

της Εθνικής Ελλάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού, η ομάδα του Σάντος πρέπει να δώσει μάχη και να αφήσει τα... κόκαλά της στο γήπεδο για να κερδίσει μια αποδεδειγμένα καλή ομάδα όπως οι Αφρικανοί. Kαι αυτό είναι που θέλουμε όλοι. Ψυχή και πάθος στο γήπεδο.

Απόψε, λοιπόν, στις 11, την ίδια ώρα που οι Ιάπωνες παίζουν με την αδιάφορη και πρώτη του 3ου ομίλου Κολομβία, η χώρα λικνίζεται στους ρυθμούς του Μουντιάλ. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι τον αγώνα με τους Ασιάτες που λόγω της διαφοράς ώρας διεξήχθη στη 1 τα ξημερώματα, παρακολούθησαν 1.800.000 Έλληνες, σήμερα η... μισή Ελλάδα θα βλέπει... Ελλάδα, διότι όπως είπε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Αδέρφια μέσα στο γήπεδο».

Τα νέα είναι καλά μέχρι στιγμής για τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής βλέπει τους πάντες μάχιμους και ετοιμοπόλεμους, αφού δεν υπάρχει κανένας τραυματίας στο ιατρικό δελτίο. Αντίθετα, υπάρχει ένας τιμωρημένος από το προηγούμενο ματς. Ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος με αυτοθυσία αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες προκειμένου να ανακόψει τους Ιάπωνες που έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Η Εθνική μας, πάντως, πρέπει να ξεπεράσει ένα βασικό της πρόβλημα. Πρέπει να σκοράρει όσες φορές χρειαστεί, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι ανά τη Βραζιλία. Ο Φάνης Γκέκας είπε ότι σε αυτό το ματς «θα σπάσει η γκίνια». Θέλουμε να τον πιστέψουμε και το ευχόμαστε διότι μπορεί η Ακτή Ελεφαντοστού να έχει δείξει καλά στοιχεία και να διαθέτει 4-5 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, η πειθαρχία, όμως, δεν είναι το δυνατό της σημείο. Και σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογική κατάσταση δύο εκ των βασικών της εργαλείων, των αδελφών Τουρέ που έχασαν τον αδελφό τους Ιμπραϊμ σε ηλικία μόλις 28 ετών, να το εκμεταλλευτούμε και να δώσουμε το 110% των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.
Τα πλάνα για το μεγάλο ματς

Κάθε ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τελικός μέχρι τον επόμενο. Ο Σάντος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, όπως είπαμε. Αυτό είναι ο αντι-Κατσουράνης και από ότι φαίνεται τη θέση του στο κέντρο θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θέση στα αριστερά θα πάρει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον Γιώργο Σαμαρά να μετατοπίζεται στην κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο Φάνης Γκέκας, όσο και ο Κώστας Μήτρογλου θα δουν -αρχικά- το ματς από τον πάγκο.

Διπλό πριμ δίνουν οι Αφρικανοί

Για το παιχνίδι, όπως είναι γνωστό, δεν είναι αδιάφοροι οι αντίπαλοί μας. Χαρακτηριστικό είναι πως με πολιτική εντολή, το πριμ πρόκρισης της Ακτής Ελεφαντοστού στην φάση των «16» του Μουντιάλ, διπλασιάστηκε.
Ο «άρχοντας»

Ο Κάρλος Βέρα θα είναι ο διαιτητής του αποψινού αγώνα. Ο 38χρονος ρέφερι από το Εκουαδόρ είναι διεθνής από το 2007 και είχε σφυρίξει το Copa America την ίδια χρονιά, ενώ το 2012 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Το 2013 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-2013 και φέτος σφύριξε το παιχνίδι του Ιράν με τη Νιγηρία που έληξε 0-0.

Το γήπεδο - Estadio Castelao – Fortaleza

Το στάδιο κτίστηκε το 1973 και σχεδιάστηκε εκ νέου για το Μουντιάλ. Το έργο της ανακατασκευής περιλαμβάνει την προσθήκη μεγαλύτερου σκεπάστρου, η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων με 4.200 θέσεις. Έχει χωρητικότητα 67.037 θέσεις και θα φιλοξενήσει έξι αγώνες.

Η ενδεκάδα της Ελλάδας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού


Ιδού η ενδεκάδα που, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής για τον αποψινό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κονέ, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
Τα σενάρια πρόκρισης και το ενδεχόμενο κλήρωσης

Η Ελλάδα στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού θέλει αφενός νίκη, αφετέρου να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, οι οποίες θα παίζουν ακριβώς την ίδια ώρα. Σε αυτό το ενδεχόμενο η "γαλανόλευκη" θα πάρει την πρόκριση στους "16".

Η Ελλάδα προκρίνεται στην περίπτωση που κερδίσει με δύο γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, αρκεί στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει καλύτερη επίθεση από τους "μπλε σαμουράι".

Στο ενδεχόμενο που τα αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, φέρουν την Ελλάδα σε απόλυτη ισοβαθμία με την Ιαπωνία, τότε η πρόκριση θα προκύψει έπειτα από κλήρωση.

Για παράδειγμα αν η Ελλάδα κερδίσει με 4-0 την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία με 3-1 την Κολομβία, τότε υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία με 4-4 γκολ η κάθε μία. Σε αυτό το ενδεχόμενο η πρόκριση θα κριθεί με κλήρωση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κολομβία 6 β.

2. Ακτή Ελεφαντοστού 3β.

3. Ιαπωνία 1β.

4. Ελλάδα 1.β

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

Οι βαθμοί

Η διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Οι βαθμοί στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν

Η διαφορά τερμάτων στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν

Η καλύτερη επίθεση στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν

Κλήρωση

Πηγή: newpost.gr, contra.gr

Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςH Πιο Μεγάλη Ώρα Είναι Τώρα - Η Ενδεκάδα Της Ελλάδας Κόντρα Στην Ακτή Ελεφαντοστού Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων