Τριτη 29 Ιουλιου 2014

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εθνική Ελλάδας: Είπε Το «Ναι» Ο Κλαούντιο Ρανιέρι;

Ιουν 03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλαούντιο Ρανιέρι απάντησε θετικά στην ελληνική πρόταση κόντρα στη λογική της αγοράς

και τα δυσοίωνα προγνωστικά! Η ΕΠΟ έκανε την υπέρβαση και πέτυχε το στόχο στην προσπάθειά της να παραδώσει το τιμόνι της Εθνικής σε έναν από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή Ευρωπαίους προπονητές ποδοσφαίρου.

Η συμφωνία, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι από την Ιταλία, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, θεωρείται οριστική και απλά αναμένεται να επισημοποιηθεί.

Ο τεχνικός με το βαρύ όνομα και το πλούσιο βιογραφικό θα αμείβεται με 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης στο συμβόλαιο θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη για έξτρα μπόνους. 

Μαζί του ο 63χρονος Ιταλός θέλει να φέρει δύο στενούς του συνεργάτες, όρος που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτός.

Ο Γιώργος Σαρρής, που χειρίστηκε αποκλειστικά το θέμα, έχει συγκαλέσει Δ.Σ. μεθαύριο-Πέμπτη στις 11 π.μ. εν όψει και της τακτικής ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Εκτός απροόπτου λοιπόν θα ενημερώσει το σώμα και θα ζητήσει τυπικά την έγκριση της πρόσληψής του.

Επισήμως η ΕΠΟ, όπως τονιζόταν αρμοδίως, περιμένει μέχρι αύριο το βράδυ να σταλεί το υπογεγραμμένο προσύμφωνο, ώστε να προσωρήσει η διαδικασία ομαλά.

 

Βιογραφικό

Ο Ρανιέρι γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1951 και ως ποδοσφαιριστής, αμυντικός, αγωνίστηκε σε Ρόμα (1973-74), Καταντζάρο (1974-1982), Κατάνια (1982-1984), Παλέρμο (1984-86). Καριέρα ωστόσο μεγάλη έκανε ως προπονητής, δουλεύοντας την τελευταία εικοσαετία στα πιο προβεβλημένα κλαμπ της «Γηραιάς Ηπείρου»: Φιορεντίνα (1993-97), Βαλένθια (1997-99 και 2004-05), Ατλέτικο Μαδρίτης (1999-2000), Τσέλσι (2000-04), Γιουβέντους (2007-09), Ρόμα (2009-11), Μίλαν (2011-12) και Μονακό (2012-14). Κορυφαίες του στιγμές είναι η κατάκτηση του Σούπερ-Καπ Ευρώπης με τη Βαλένθια το 2004 (2-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο στο Μόντε Κάρλο), του Κυπέλλου Ιταλίας (1996) με τη Φιορεντίνα και του Κυπέλλου Ισπανίας (1999) με την Βαλένθια. Διαχρονικά ευθύνεται για την ανάδειξη σπουδαίων άσσων στις ομάδες, που εργάστηκε, όπως ο διάδοχος του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολι (1991-93), Τζιανφράνκο Τζόλα, οι Μεντιέτα, Ανγκούλο, Φαρινός στη Βαλένθια, οι Φράνκ Λαμπάρντ, Τζον Τέρι στην Τσέλσι, στην οποία επί των ημερών του φόρεσαν τα μπλε, ως οι ακριβότερες μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Αργεντινοί Σεμπαστιάν Βερόν, Ερνάν Κρέσπο, ο Γάλλος Κλοντ Μακελελέ και ο Ρουμάνος Αντριάν Μούτου, επίσης οι Εμμάνουελ Πετί, Μπουντεζίν Ζεντέν, Γουίλιαμ Γκαλάς.

Στην ιστορία έχει μείνει η αντιπαράθεσή του με το Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος τον διαδέχτηκε στην Τσέλσι και τον βρήκε κατόπιν αντίπαλο στο καμπιονάτο, όταν εκείνος ήταν αφεντικό στη Γιουβέντους και ο Πορτογάλος στην Ιντερ.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Ρανιέρι    Εθνική   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΕθνική Ελλάδας: Είπε Το «Ναι» Ο Κλαούντιο Ρανιέρι; Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων