Παρασκευη 7 Μαρτιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μισός Αιώνας ΑΕΛ - Δείτε Φωτό Από Την Μεγάλη Εκδήλωση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΟΛΕ – ΟΛΕ… οι μικροί φίλοι της ΑΕΛ έδωσαν με ρυθμό την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της «Βασίλισσας» για τα 50 χρόνια. Το Palladioum

είχε από νωρίς χθες φορέσει τα «βυσσινί» και καλούσε όλους τους φίλους της ομάδας να παρευρεθούν εκεί. Μία εκδήλωση αρκετά πρωτότυπη με τους «εκκολαπτόμενους» παίκτες των ακαδημιών να δείχνουν το μέλλον και με τα σκετσάκια να συνδέουν άψογα την ιστορία και το παρελθόν με το τώρα.



Το παρών έδωσαν πολλοί από παλιές δόξες και σημαίες της ομάδες, με προέδρους και διοικητικούς, όπως και οι παίκτες που αγωνίζονται τώρα μαζί με το τεχνικό επιτελείο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι «τοπικοί άρχοντες» όπως ο  Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης,


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο σήμα της ομάδας με τα τρία αστέρια, συμβολίζοντας το ένα πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα. ενώ και το συλλεκτικό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια της ομάδας, συμβολίζοντας την επικοινωνία μεταξύ των Λαρισαίων για το καλό της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη εκδήλωση τιμήθηκαν οι ομάδες του Τοξότη Λάρισας, του Άρη Λάρισας, του Λαρισαϊκού και του Ηρακλή Λάρισας που είχαν ως εκπροσώπους τους κ. Ζήση Τσακνάκη, Γιώργο Τόμπορη, Γιώργου Κοσμίδη και Νίκος Φιλίππου, που παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες από παλιούς προέδρους της ομάδας.


Αρχή με ΌΛΕ… και «παρελθόν»

Οι μικροί φίλοι της ομάδας από τα τμήματα υποδομής ήταν αυτοί που «πάτησαν» το κουμπί της έναρξης. Ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τα σκετσάκια με την παρέα δύο φίλων να συζητούν για την δημιουργία μιας ομάδας που να λέγεται ΤΟΛΑ ή ΗΡΑ… (από Τοξότη και Λαρισαϊκό και Ηρακλή Λάρισας και Άρη). Ενώ στην οθόνη μετά το πέρας άρχιζαν να παίζουν οι ενδεκάδες των πρώτων χρόνων της ομάδας.

Πρωτάθλημα κύπελλα και πολλές χαρές!

Στα υπόλοιπα σκετσάκια ακολούθησαν ιστορίες όπως της έβλεπε ο κόσμος την εποχή εκείνη με το πρωτάθλημα το 1988 και τα δύο κύπελλα του 1985 και του 2007. Από πίσω στην οθόνη ξεκίνησαν να παίζουν εικόνες τις εποχής από τα κατορθώματα της «βασίλισσας» του κάμπου.

Οι τρεις γενιές μαζί!

Το προτελευταίο σκετσάκι που ακολούθησε ήταν αφιερωμένο στο «κλαμπ του παραδείσου», με έναν παππού να έχει ζήσει από την αρχή τα 50

χρόνια ιστορίας τον πατέρα και το γιο όλους ντυμένους στα βυσσινί. Ενώ έκλεισε με τον μικρό να σουτάρει μία μπάλα και να φωνάζει «Για πάντα ΑΕΛ«. Από εκεί και πέρα η αίθουσα άρχισε να δονείται από συνθήματα προς τους εκλιπόντες.

Επικοινωνία… με την ασπίδα για να προφυλαχτεί η διαχρονικότητα

Το νέο σήμα που παρουσιάστηκε, ενώ η λέξη κλειδί ήταν… η επικοινωνία. Επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ των ομάδων του Νομού για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας. Και η ασπίδα πλέον ξεχωρίζει περισσότερο για να προφυλαχτεί όλο αυτό μέσα από το καιρό και για να υπάρξει διαχρονικότητα. Μαζί και για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην επικοινωνία, κυκλοφόρησε και το συλλεκτικό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια απλό και λιτό, αλλά συνάμα και τόσο εντυπωσιακό κουβαλώντας πολύ ιστορία.


Λόγοι και Βραβεύσεις

Το λόγο πήραν αρχικά οι τοπικοί άρχοντες της πόλης με πρώτος να σηκώνεται ο δήμαρχος της Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης αναφέροντας της αναμνήσεις του για την αγάπη του προς την ομάδα από τα μαθητικά του χρόνια. Ενώ στη συνέχεια  Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στο ότι κατηγορήθηκε για την δημόσια αγάπη του κάποτε προς την ομάδα.



Τη σκυτάλη ανέλαβε ο πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Νίκος Μπαλατσούκας που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως η θέση της ΑΕΛ δεν αρμόζει εδώ που είναι τώρα και τάχιστα θα ανέβει εκεί που πραγματικά αξίζει. Ενώ και οι τρεις εκδήλωσαν την αγάπη τους προς την ομάδα αλλά και τη συγκίνηση.

Αμέσως μετά ανέβηκαν τρεις πρώην πρόεδροι με ιδιαίτερη ιστορία ο καθένας στα δρώμενα της ΑΕΛ. Ο Αδάμος Τσιάχας που διετέλεσε πρόεδρος το 1982 και έβγαλε για πρώτη φορά την ΑΕΛ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το τότε κύπελλο Ουέφα, κ. Σίμος Παλαιοχωρλίδης που έχει διατελέσει δύο φορές

 

 

πρόεδρος και ο Κώστας Σαμαράς την εποχή που η ομάδα πανηγύρισε το πρώτο κύπελλο.



Οι ίδιοι ήταν αυτή που τίμησαν τις ομάδες του Τοξότη, Λαρισαϊκού, Άρη και Ηρακλή Λάρισας γιατί βοήθησαν στην δημιουργία της ΑΕΛ. Τις τιμητικές πλακέτες που ήταν ένα χρυσό άλογο παρέλαβαν οι Ζήσης Τσακνάκης, Γιώργος Τόμπορης, Γιώργος Κοσμίδης και Νίκος Φιλίππου. Ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η ΕΠΣ Λάρισας με τον κ. Ζήση Γρηγορίου και άλλα μέλοι να βρίσκονται εκεί.

 

 

 

 

 

 



Αξίζει να σημειωθεί πως αν και στην παρουσίαση ακούστηκε πως ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας δεν θα κατάφερνε να δώσει το παρών, εμφανίστηκε και παρακολούθησε από το μέσο της εκδήλωσης και μετά.



Στην επόμενη εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν και οι 50 εμφανίσεις της ομάδας από την ίδρυση της έως σήμερα.



 

 

Πηγή: arenalarissa.gr

Ετικέτες ΑΕΛ    εκδηλωση   
Κατηγορία Αθλητισμός
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 11:49

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
"Το Εκλογικό Σύστημα Ευνοεί Την Πολυδιάσπαση Ψηφοδελτίων" Του Γιώργου Μπαρτζώκη (Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων - επικεφαλής Ταυτότητα Πόλης)
Προσπαθούν Να Σωθούν Με Το Χρίσμα Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός)
Κανόνες Διαφάνειας Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Tου Νικολάου Καρδούλα (Σχης ε.α Διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π MSc…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΜισός Αιώνας ΑΕΛ - Δείτε Φωτό Από Την Μεγάλη Εκδήλωση Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων